11 februari 2024: KWB Hombeek – K. Racin Emblem : 1-2

Wat moest u weten ? Onze coach kon beroep doen op 13 spelers. Gert en Seppe stonden ook op het wedstrijdblad, maar speelden liever niet mee. Ook Witse (liesblessure) en Bob waren aanwezig om niet te spelen.

1ste helft : We moesten 8 minuten wachten om iets te zien dat op een kans leek. Makai met een voorzet, Wally kan er net niet bij. Op het kwartier geklungel in onze verdediging, gelukkig was er Glenn nog om een achterstand te voorkomen. Aanval Wally, Makai, Wally, Robbe trapt over. Na 25 minuten moest Joren vervangen worden door Anouar, we hopen dat hij niet terug enkele weken out is. Verre uittrap Glenn, Wally in de loop van Sofyan, maar diens trap gaat over. Wally tot bij Senne, maar die trapt te zwak en recht in de handen van de keeper. Anouar met een schot wijd over. Net voor het einde van de eerste helft dan toch een goal. Een splijtende pass van Robbe, Sofyan door, even verdediger en keeper dribbelen en de 1-0 scoren.

2de helft : De eerste kans was terug voor ons. Sofyan veroverde de bal, Anouar met een goede trap, maar de keeper pareert. 10 minuten ver en daar was Emblem. Een vrije trap van net buiten de 16 werd eerst in de muur getrapt, maar dan vanop rechts voorgebracht en aan de tweede paal netjes binnengewerkt : 1-1. Op het kwartier een goede combinatie Anouar-Sofyan, maar Senne’s schot mistte terug kracht. Teck moest dan ook geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Gianni. Anouar met een voorzet, ook Sofyan trapt een “pisballetje” richting doel. Dan Emblem, net als bij de eerste goal voorzet vanop rechts en aan de tweede paal binnengeduwd : 1-2. Hoekschop Gianni, Anouar trapt over. Wally beukt in zijn gekende stijl door, maar wordt in de 16 nog zuiver van de bal gezet. Robbe met een vrije trap, heerlijk richting winkelhaak, maar net iets te hoog en op de deklat. Glenn moest nog eens ver uitkomen om een doorgebroken Emblemmer te stoppen, maar dat was dan ook het laatste vernoemenswaardige feit van de wedstrijd.

Conclusie : De spelers van Emblem toonden veel meer drive om te winnen dan wij en trokken dan ook verdiend met de drie punten naar huis. Punten laten liggen tegen ploegen die achter ons staan in het klassement, het is dit seizoen al iets te vaak voorgevallen !

Scoreverloop : 43 : 0 – 1 : Sofyan (Robbe)

54’ : 1 – 1

63’ : 1 – 2

Ploeg – Statistieken:

Basis : Glenn P – Jonas, Teck (60), Mark, Makai – Sofyan, Jelle, Senne, Robbe -Joren (25), Wally

Bank : Anouar (25), Gianni (60)

Niet gespeeld : Gert, Seppe, Witse, Bob

Goals : 8 : Wally – 6 : Sofyan – 5 : Anouar, Witse – 4: Robbe – 3 : Mark – 2 : Makai, Senne – 1 : Jelle, Glenn P, Gert, Joren

Assists : 9 : Anouar – 4 : Wally – 3 : Mark, Sofyan, Robbe – 2 : Witse, Makai – 1 Thibault, Glenn P, Jelle, Gianni

Volgende week : Mag iedereen zich eens bezinnen want we zijn vrij. De week daarna spelen we thuis tegen Goka. Voor zij die het niet meer weten : ginds was de uitslag 4-0 ! Ja we weten dat we toen tegen 12 man speelden, maar de man in het zwart was niet alleen verantwoordelijk voor onze nederlaag. Het moet beter dan in Bonheiden om aanspraak te kunnen maken op de drie punten.