17 maart 2024 : KWB Hombeek – FC Lucyvo : 0 0


Wat moest u weten ? Onze coach kon beroep doen op 16 spelers. Alhoewel, waar was Gianni ? We zagen alleen zijn spreekwoordelijke kat, sinds die terug in Muizen woont… De tegenstander was juist met 11 man. Een hapje ?


1ste helft : De wedstrijd was nog maar net begonnen of een bezoeker trapte al naar doel vanop 35 meter. De bal ging maar net over. Een afgeweken bal op een bezoekende verdediger, Wally kon er zijn voet tegen zetten, maar de bal ging ver over. Schot Anouar in handen van de keeper. Wat we daarna te zien kregen was ongeveer het slechtste wat we ooit zagen. Slechte passes, verkeerde aannames, te korte inspeelballen,… Wally was de grote exponent van dit alles, maar de rest kwam aardig in zijn buurt. Net voor rust dan toch nog wat opwinding. Robbe en Anouar met de actie, keeper red met de voet? Dimi zet zelf de actie op, maar lobt dan over doel.


2de helft : Bracht de tweede helft beterschap ? We begonnen goed met Makai die Robbe bereikte. Robbe dribbelde wel enkele verdedigers maar trapte dan over. De bezoekende keeper blesseerde zich en moest er af zodat Lucyvo nog met tien overbleef. Zelfs de man meer of de inbreng van verse krachten bracht geen soelaas. Vrije trap doorgekopt, Makai op de keeper. Vrije trap Anouar, in de 16 krijgt niemand zijn voet ertegen. Wally onbesuisd ver naast. Sofyan schot naast. Makai met een verre inworp, weer niemand in de 16 die er een voet of hoofd tegenkrijgt. Goede voorzet Jonas, Thibault op de keeper. Zou het in de laatste minuut nog lukken ? Jonas nogmaals met een voorzet naar Thibault. Die kopt goed, maar de keeper slaat de bal nog uit doel.


Conclusie : De derde laatste in de stand. Een helft tegen 10 man. Glenn P die slechts 1 bal in zijn buurt zag. Beschamende uitslag…


Achterklap :

Volgens enkele oude rakkers langs de lijn was de Wally vandaag nog slechter dan zijn vader in zijn slechtste periode.

Roger heeft naar het schijnt spliksplinternieuwe ballen. Wij dachten dat hij donderdag tijdelijk niet meer kwam door een knie operatie, maar het probleem situeerde zich blijkbaar dus iets hoger.

Sofie van Glenn C is ook beginnen voetballen. In haar eerste wedstrijd scoorde ze al meteen 2 keer. In acht seizoenen KWB scoorde Glenn C al 4 keer. Zouden we Sofie geen aansluitingskaart laten tekenen en in de spits zetten ?


Scoreverloop :


Ploeg – Statistieken:

Basis : Glenn P – Ritchie (55), Teck, Marc, Dimi (55) – Sofyan (70), Robbe, Senne, Makai – Wally (75) – Anouar

Bank : Jonas M (55), Thibault (55), Glenn C (70), Jochem (75)

Aanwezig geblesseerd : Solle, Witse


Goals : 10 : Wally – 8 : Witse – 7 : Sofyan – 6 : Anouar – 4: Robbe – 3 : Mark – 2 : Makai, Senne, Dimi – 1 : Jelle, Glenn P, Gert, Joren, Glenn Cortebeeck

Assists : 11 : Anouar – 4 : Wally, Robbe – 3 : Mark, Sofyan – 2 : Witse, Makai, Gianni – 1 Thibault, Glenn P, Jelle, Glenn C


Binnen 3 weken : Ontvangen we Pouma united, de tweede in de stand. Het zal veel beter moeten willen we winnen en onze derde plaats in het klassement verdedigen.