10 maart 2024  :  FC Hoje  –  KWB Hombeek  :  1 – 1

Wat moest u weten ?  Als Hoje won, waren ze kampioen.  Dus de motivatie en drang om te winnen zou er zeker zijn, maar konden ze ook om met de stress om kampioen te spelen ?  Bij ons lag de 0-7 van de heenmatch nog altijd zwaar op de maag.  Dat de derby leeft in Hombeek was er duidelijk aan te zien, want volgens “kwatongen” was er zelfs meer volk aanwezig voor deze wedstrijd als bij een thuismatch van Racing Mechelen.

1ste helft : Hoje nam de beste start, maar buiten enkele hoekschoppen konden ze niet voor hoogstandjes of gevaar zorgen voor ons doel.  Na een tiental minuten kwamen we beter in het spel en zorgden Makai en Jelle voor een eerste goede actie van ons.  Wat later kon een hoje speler alleen afgaan op Seppe.  Deze stopte de bal met de voet, het was volgens de goed leidende scheidsrechter trouwens off-side.  Een verre uittrap van Seppe werd door Anouar doorgekopt, Solle besloot naast.  Vrije trap voor Mark.  Gianni kopt iets te zwak.  Hoje met een schot, maar over.  Toch stress bij Hoje ?  Centraal achterin ging men in de fout.  Witse viseerde eerst nog de paal, maar kon de rebound na een mooie dribbel wel binnentrappen : 0-1.  We hadden de supporters van Hoje nog niet gehoord, maar nu werd het nog stiller.  Hoje was toch even onder de indruk en moest twee hoekschoppen toestaan, maar die leverden spijtig genoeg niets op voor ons.  Dan was het aan hoje met een kans, maar Jan trapte op de paal.  Combinatie centraal via Jelle en Witse, maar Gianni kon de bal net niet meenemen.  Massi probeerde ook eens met een schot, maar we zagen het ver overzeilen.  Net voor rust nog een vrije trap voor Hoje, maar Seppe had er geen moeite mee.

2de helft : Geen wissels bij ons, bij Hoje zagen we Jan niet terug.  Schrik om een tweede keer geel te pakken ?  Jelle stuurde al meteen Anouar diep, maar er was niemand voor doel om iets met zijn voorzet te doen.  Opnieuw Jelle met een pass tot bij Wally, maar die geraakte net niet voorbij zijn verdediger.  Hoje pakte uit met een schot, maar dit ging naast.  Makai en Witse werden dan afgelost door Gert en Senne.  Ze stonden nog maar net op het veld of Seppe moest uitpakken met een goede save op de Senne van Hoje.  We zien het niet dikwijls, maar halfweg de tweede helft ging Teck diep door, zonder resultaat echter.  Met nog een kwartier te spelen werd Jelle met krampen vervangen door Glenn C.  Hoje pakte nog eens uit met een schot en troffen voor de tweede keer de paal.  De druk van Hoje nam toe en Seppe gooide zich met de voeten naar de bal, gelukkig net buiten zijn 16.  Dan de kans voor ons.  Glenn C kon afleggen,  Solle moest de bal maar binnentikken, maar hij schoot over.  Mogen we het wijten aan een gebrek aan competitieritme na een lange afwezigheid ?  Glenn C kon dan zelf doorgaan, maar werd onderuitgehaald.  De 90 minuten waren voorbij, maar de scheidsrechter floot nog niet af.  Vroeger was er “Mazzu-time” waarbij Charleroi op het einde van de wedstrijd nog scoorde.  Nu is er ”Deila-time” : nog een goal tegenkrijgen in de extra tijd.  Inderdaad in minuut 93 kon Senne met een strak schot uit een scherpe hoek de 1-1 maken.  Hoje stak nog een tandje bij, wij snakten naar het eindsignaal.  Mark moest net als Seppe nog een fout maken op de rand van de 16, maar na 8 minuten extra-time werd de wedstrijd toch afgefloten.

Conclusie : We gunnen Hoje de titel.  Maar zijn toch blij dat ze hun kampioenen feestje nog even moeten uitstellen.  Wij speelden misschien niet even mooie voetbal als Hoje, maar de ploeg stond er wel.  Veel uitgespeelde kansen kon Hoje niet optekenen en ze moesten steeds attent blijven voor onze uitbraken.  Proficiat aan alle spelers.

Scoreverloop :

22′ : 0 – 1 : Witse

92’ : 1 – 1

Ploeg – Statistieken:

Basis : Seppe – Makai (55), Teck, Marc, Dimi (80) – Wally, Solle, Jelle (75), Witse (55) – Gianni – Anouar

Bank : Gert (55), Senne (55), Glenn C (75), Ritchie (80)

Aanwezig niet gespeeld : Louis, Joren, Glenn P

Goals : 10 : Wally – 8 : Witse – 7 : Sofyan – 6 : Anouar – 4: Robbe – 3 : Mark – 2 : Makai, Senne, Dimi – 1 : Jelle, Glenn P, Gert, Joren, Glenn Cortebeeck

Assists : 11 : Anouar – 4 : Wally, Robbe – 3 : Mark, Sofyan – 2 : Witse, Makai, Gianni – 1 Thibault, Glenn P, Jelle, Glenn C

Volgende week : Mogen we het opnemen tegen Lucyvo.  In de heenwedstrijd werden we geklopt met 2-1, maar het was meer door het missen van onze kansen als door de sterkte van onze tegenstander.  Maken we deze keer de kansen en de tegenstander wel af ?