3 maart 2024 : Antverpia 98 – KWB Hombeek : 15

Wat moest u weten ? Vooraf waren we er niet helemaal gerust in. Volgens onze vrienden van Hoje deed er bij Antverpia een zekere Kelvin Owusu mee, een spits die ook uitkomt voor Berchem Sport in tweede nationale (de reeks waar ook een niet nader genoemde Mechelse ploeg in speelt) en die niet alleen snel is, maar ook de goal weet staan. Het was ook op kunstgras en tot hier toe speelden we op verplaatsing al drie keer op kunstgras : tegen De Vrede, Lucivo en Pouma. Resultaat : drie nederlagen. Onze coach had 14 man ter beschikking en hoewel Berchem sport al gepeeld had op zaterdag, stond er geen Kelvin Owusu op het wedstrijdblad. Bij onze verdedigers klonk er een diepe zucht van opluchting.

1ste helft : Na een studie ronde van een kleine 10 minuten kwamen we snel op een dubbele voorsprong. Eerst een combinatie via Sofyan en Anouar tot bij de snelle Witse : 0-1. Daarna een klein hakje van Gianni, Witse weer weg en 0-2. Wally met de actie tot aan de achterlijn, teruggelegd, maar Gianni, maar die was nog niet ter plaatse om af te ronden. Witse nogmaals met een stevige sprint, maar jammer genoeg schoot er terug iets in zijn lies, zodat hij moest vervangen worden door Senne. Vrije trap van Anouar, scheidsrechter floot voor off-side. Bijna 40 minuten ver en een goede aanval van Antverpia strandde in het zijnet. Anouar stuurt Gianni weg, maar die stuit op de keeper. Om de eerste helft af te sluiten trapte Mark nog eens op doel, maar te zwak en ook naast.

2de helft : In het eerste kwartier van de tweede helft, bleef ons notitieboekje zo goed als leeg. We noteerden alleen een vrije trap voor Antverpa die ver over ging. Kwam het door de inbreng van onze twee laatste wisselspelers Glenn C en Dimi ? Of was het puur toeval, maar er kwam in elk geval terug wat schwung in de ploeg. Een combinatie over Mark, Gianni en Glenn C leidde tot de 0-3 van Wally. Robbe met de pass op Glenn C, bal weggehaald door verdediger. Verre uittrap Glenn P, Wally tot bij Senne die de winkelhaak vizeert, maar de bal er net over ziet gaan. Gianni en Robbe rollen de linkerflank van Antverpia op, Voorzet Robbe, simpel intikkertje voor Wally en de 0-4. Een hoekschop wordt door Gianni voor doel gedropt. Gert kopt, maar zijn bal wordt afgeweerd tot in de voeten van Dimi, die niet twijfelt en mooi de 0-5 op het bord zet. Glenn C alleen door, maar hij wordt twee keer gestuit door de keeper. Terug een goede hoekschop van Gianni, maar Wally kopt op de deklat. Wally met een balverovering, Robbe trap van kortbij, maar de keeper heeft een uitstekende parade in huis. Net voor affluiten nog een vrije trap voor Antverpia. Aan de 2de paal wordt de 1-5 eindstand binnengekopt.

Conclusie : We snappen niet goed hoe Antverpia er in slaagt om in de top vijf te staan. Net als in de heenwedstrijd lieten ze geen overweldigende indruk. Of hebben ze hun punten dan toch te danken aan die Kelvin Owusu en hadden wij het geluk dat hij er tegen ons twee keer niet bij was ?

Scoreverloop :

9′ : 0 – 1 : Witse (Anouar)

11’ : 0 – 2 : Witse (Gianni)

67’ : 0 – 3 : Wally (Glenn C)

73′ : 0 – 4 : Wally (Robbe)

79’ : 0 – 5: Dimi

89’ : 1 – 5

Ploeg – Statistieken:

Basis : Glenn P – Gert, Teck, Marc, Ritchie (’60) – Sofyan (60), Robbe, Wally, Witse (22) – Gianni, Anouar

Bank : Senne (22), Dimi (60), Glenn C (60)

Goals : 10 : Wally – 7 : Sofyan, Witse – 6 : Anouar – 4: Robbe – 3 : Mark – 2 : Makai, Senne, Dimi – 1 : Jelle, Glenn P, Gert, Joren, Glenn Cortebeeck

Assists : 11 : Anouar – 4 : Wally, Robbe – 3 : Mark, Sofyan – 2 : Witse, Makai, Gianni – 1 Thibault,

Glenn P, Jelle, Glenn C

Volgende week : Mogen we onze Hombeekse vrienden en “trainingspartners” van Hoje bekampen. Dat ze gemotiveerd zullen zijn, daar moeten we niet aan twijfelen, want bij winst zijn ze kampioen. Vele jaren geleden kon de Solle al eens het kampioensfeestje van “De Leeuwen” met een week uitstellen, slaagt hij er nu ook in ? In elk geval, we zijn nu al uitgenodigd om na de wedstrijd in “Den Hoje” iets te gaan drinken en een hapje te eten.