Wat moest u weten ? Wally zijn seizoen was na vorige week al afgelopen door volledig gescheurde adductoren. Volgens Gert ten gevolge van overgewicht, volgens Wally door overbelasting omdat hij steeds extra moet lopen wanneer Gert op het veld staat. De waarheid zal ergens in het midden liggen…

Ritchie bleef langs de kant als coach en kon, ondanks het dat Dimitri nog last minute moest afzeggen wegens een grieperige buik, beroep doen op 16 spelers .

We hadden genoeg aan een gelijkspel tegen de voorlaatste om onze vierde plaats te consolideren. Een hapje dus …

1ste helft : De E19 inspireerde onze ploeg blijkbaar voor een snelle start. Na enkele minuten zette Gianni onze ploeg al op voorsprong met een lekker afstandsschot nadat de bal panklaar werd gelegd door Anouar. Match net begonnen en de buit al binnen dus.

Dat dachten we toch… Want kwam Paradeske nu meer in de match, of waren wij te slordig ? In ieder geval gebeurde er niet zo heel veel meer op het veld. Robbe en Sofyan probeerden de aanvallen wel op te zetten, maar eens in de buurt van de 16 werd er vaak de verkeerde keuze gemaakt of werd het te slordig. Paradeske beukte zich (soms letterlijk) in de match en prikte af en toe is lichtjes tegen.

Op een bepaald moment mocht Paradeske vrij makkelijk de bal rondtikken. Volgens u verslaggever omdat Gert teveel ruimte liet (al hebben we dit wegens ontbreken van camerabeelden en het afwezig zijn van goede analisten niet kunnen natrekken). In ieder geval mocht de plaatselijke nr 11 doen wat hij al een hele opwarming aan het doen was: de bal binnen vlammen in de goal. 1-1 en alles opnieuw te doen.

Anouar dacht “da kan kik oek” en lanceerde ook een raket richting doel. Jammer genoeg voorkwamen de goalie en de lat de nieuwe voorsprong.

Ondanks het zonnige weer verwaterde het spel helemaal. Uw verslaggever kon het niet meer houden en ging in de cafetaria wat moed zoeken om dit alles te kunnen blijven aanzien. Toen hij terug onderweg was naar het veld met een portie moed, scoorde Paradeske een tweede goal. Na even informeren bleek het een mooie actie langs de flank die werd binnengetikt 2-1.

De ref had ook nood aan wat moed om alles nog te kunnen aanzien en besloot de eerste helft 5 min voor tijd af te fluiten.

2de helft : Bracht de tweede helft beterschap ? Er werd gekozen om direct 4 wissels te doen om terug schwung in het elftal te krijgen. Dankzij het enthousiasme van de invallers lukte dat aanvankelijk ook.

Jochem kreeg de niet te missen kans aangeboden maar weigerde om zijn eerste van het seizoen binnen te tikken. Kan de beste overkomen (https://youtu.be/eQFOy6KVKWw?feature=shared&t=16 )

Er werd wel geprobeerd de bakens te verzetten en met snedige acties langs de flanken probeerden Glenn en Sofyan  een doelpunt te forceren. Echter aan de 16 werd er net zoals in de eerste helft fout gekozen of slordig ingespeeld. Ook Joren vuurde enkele schoten af, maar deze werden vakkundig verwerkt door de thuiskeeper.

Wat bracht Paradeske nog ? Zij beperketen hun tot af en toe een gevaarlijke uitbraak en voor de rest met potig spel de voorsprong verdedigen. De meeste uitbraken werden dankzij een alert spelende Mark de das om gedaan. Maar Gert besloot dan maar een voetje te helpen en bij een aanval van Paradeske werkte hij de bal weg met een geweldige pas naar een tegenstander die makkelijk de 3-1 kon scoren.

Gert eiste dan nog eens de spotlights op. Om het met zijn eigen woorden uit te leggen “Ik zag dat de keeper ging uittrappen en dacht ”ik wandel naar voor zodat de spits off side staat”. Volgens Gert stond bij de uittrap de spits dan ook ‘ZEKER’ buitenspel. Volgens een anonieme rosse ploegmaat langs de lijn was dat van uit zijn standpunt toch ‘niet zo zeker’. In ieder geval vond de referee ook van niet en mocht de spits alleen op wandel richting doel en de 4-1 binnen leggen.

We bleven toch proberen de bakens te verzetten en na wat geharrewar in de 16 kon Joren de afvallende bal binnen leggen. 4-2

Kon het nog? Zo zag het er toch even uit. Want na weer iets te potig spel van Paradeske ging de bal op de stip. Sofyan twijfelde niet een scoorde de aansluitingstreffer. 4-3

Glenn had voor de match aangegeven zeker 45 min te willen spelen. Onze coach bracht hem dan ook tijdens de rust in. Maar het zouden geen 45 min worden …  Was hij jaloers omdat Gert teveel de spotlights opzocht ? Of was het net de tik teveel die hij meekreeg van zijn mandekker? (die daarvoor ook al reeds met geel bestraft was voor potig gedrag) Na een tik langs achter, schoot Glenn in een colère die in dit rijtje makkelijk de top 3 haalt (https://youtu.be/uK2Yn3FFflA?feature=shared ) In plaats van met 11 tegen 10, stonden we met 10 tegen 11.

De scheidsrechter had zijn gele kaart al vast om de Paradeisenaar zijn tweede geel te geven voor zijn tik, maar besloot na de woede uitbarsting van Glenn de kaart aan hem te geven. Glenn liet met een wegwerpgebaar een zien aan de ref wat hij daarvan vond en kreeg zijn tweede geel onder de neus.Solle kwam Gert dan nog aflossen met de hoop nog de sputterende motor toch nog aan de praat te krijgen. Ondanks dat de ref ook nog 5 min bijtelde die hij de eerste helft vergeten was, slaagden er we er niet meer in om nog een doelpunt te scoren. Een onnodige nederlaag en een kwijtgespeelde 4e plaats bleven achter na het laatste fluitsignaal.

Conclusie : Eindeseizoensmatch met een typisch KWB eindeseizoensresultaat.

Achterklap :

Thibault liet zien dat je met de juiste inzet ook een degelijke prestatie kunt neerzetten. Op een ongewone (ook nog tegen zijn voet) linksbackpositie hield hij zijn aanvaller in bedwang.

Gert moet hopen dat Wally de eerste matchen van volgend seizoen haalt. Want anders is de nieuwe “kak van de match” voor die matchen ook al bekend.

Den Teck heeft de 0 niet van de doelpuntentabellen kunnen vegen. Toch een kleine teleurstelling. Zeker als je weet dat Gert zelfs al gescoord heeft dit seizoen…

Onder lichte dwang van Meere Senior wordt er 31 mei een eindeseizoensdiner georganiseerd.  Meer info volgt snel. Zie dat je erbij bent !!!

Ploeg – Statistieken:

Basis : Glenn P – Jonas Maes (45), Teck (45), Marc, Gert (80) – Sofyan, Robbe, Senne, Makai – Gianni (45) – Anouar (45)

Bank : Jochem (45), Thibault (45), Glenn C (in 45 out 75), Joren (45), Solle (80)

Aanwezig geblesseerd : Wally, Ritchie

Goals : 10 : Wally – 8 : Witse, Sofyan – 6 : Anouar – 4: Robbe – 3 : Mark – 2 : Makai, Senne, Dimi, Joren – 1 : Jelle, Glenn P, Gert, Glenn Cortebeeck, Gianni

Assists : 12 : Anouar – 4 : Wally, Robbe – 3 : Mark, Sofyan – 2 : Witse, Makai, Gianni – 1 Thibault, Glenn P, Jelle, Glenn C