25 februari 2024: KWB Hombeek – JK GOKA : 4-1

Wat moest u weten ? Onze vaste verslaggever zat (alweer) in het buitenland op de skipiste en te genieten van de lokale specialiteiten. Verder kon de T1 het stellen met een ruime selectie van 15 man, waarbij de aanwezigheid na lang weggeweest van Glenn Cortebeeck en de comeback van Jonas Maes opvielen. Ook Seppe stond na lange tijd nog eens in doel. Wally was afwezig wegens een weekendje met vrienden.

1ste helft : Een kopie van de heenwedstrijd kon al meteen de prullenmand in. In Bonheiden wrongen we een 4-tal open kansen vakkundig de nek om, waarna we onverdiend het deksel op de neus kregen. Nu was de 1-0 na 3 minuten al een feit. Anouar brengt de bal in de lucht voor doel, waarna de mee opgerukte Dimi de bal in de lucht knap met een boogje over de keeper heen lobt. De wedstrijd ging prima op en neer en ook GOKA bewees dat ze niet zomaar in de middenmoot staan. Een vrije trap vanuit het middenveld waait naar de 2de paal, waar de spits met rugnummer 1!!! de bal knap aanneemt en Seppe kansloos laat van dichtbij 1-1. U leest het goed, een veldspeler met rugnummer 1. Niet veel na de gelijkmaker maakt een Gokees hands in de zestien, Anouar trapt beheerst de penalty binnen en 2-1. Meteen ook de ruststand na een evenwichtige wedstrijd maar verdiende voorsprong.

2de helft : Twee wissels bij de rust, Dimi en Robbe bleven in de kleedkamer voor Mark en Solle. De eerste kans was voor GOKA, Seppe echter met een knappe redding op een laag en strak schot in de korte hoek. Seppe bewees dat hij nog steeds de goede vorm bezit na zijn lange afwezigheid. Zonde dat we van onze gespeelde 9 thuiswedstrijden er in 6 slechts maar één tegengoal krijgen. Onze keepers verdienen meer clean sheets! De wedstrijd verloor duidelijk aan kwaliteit en goalen vielen niet meteen meer te verwachten. Echter, een verdwaalde voorzet viel uit de handen van de grabbelende GOKA-keeper, en Sofyan was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken 3-1. Getuigt van een mooie wil om die goal te maken! Een vrije trap van GOKA werd slim gepareerd, niet door Seppe maar door Teck die op de lijn in de hoek had plaatsgenomen wegens de dodelijke traptechniek van de Gokese kapitein. Nadien kwamen Witse en Glenn Cortebeeck nog in de ploeg en nam Glenn Cortbeeck in dank een tweede flater van de bezoekende keeper aan, 4-1. Tussendoor had Witse nog, na een knappe typische Witse-sprint, iedereen eraf gelopen en alleen voor de keeper op de keeper geschoten.

Conclusie : In een evenwichtige wedstrijd viel het dubbeltje aan onze kant en hebben we onze revanche voor de overdreven verloren heenmatch beet. De grinta van Solle, Senne en Gianni vielen voorts op in deze must-win match om voor de 3de plek mee te blijven draaien.

Dit seizoen kunnen we rekenen op een ijzersterke thuisreputatie met 21/27. Enkel tegen FC Hoje en Racing Emblem werden punten gelaten. Met nog 2 thuismatchen tegen Pouma United en FC Lucyvo te gaan, kunnen we een zeer knap parcours rijden dit seizoen op onze eigenste Schrale Hammen.

Scoreverloop : 3′ : 1 – 0 : Dimi (Anouar)

24’ : 1 – 1

30’ : 2 – 1 : Anouar (pen.)

60′ : 3 – 1 : Sofyan

90′ : 4 – 1 : Glenn Cortebeeck

Ploeg – Statistieken:

Basis : Seppe – Jonas Maes, Teck, Gert, Ritchie (’66), Dimi (’45) – Sofyan (’73), Senne, Robbe (’45), Gianni, Anouar

Bank : Mark (’46), Solle (’46), Witse (’66), Glenn Cortebeeck (’73)

Niet gespeeld : Glenn Pauwels

Goals : 8 : Wally – 7 : Sofyan – 6 : Anouar – 5 : Witse – 4: Robbe – 3 : Mark – 2 : Makai, Senne – 1 : Jelle, Glenn P, Gert, Joren, Dimi, Glenn Cortebeeck

Assists : 10 : Anouar – 4 : Wally – 3 : Mark, Sofyan, Robbe – 2 : Witse, Makai – 1 Thibault, Glenn P, Jelle, Gianni

Volgende week : Volgt de verplaatsing naar rechtstreekse concurrent Antverpia98. Deze Antwerpse ploeg uit Hoboken speelt op kunstgras en speelde in hun 4-1 nederlaag in de heenmatch meer dan goed mee tegen ons. We zullen top moeten zijn om de 3 punten op hun kunstgras mee te graaien!