4 februari 2024: KWB Hombeek – Boerenbond Broechem 5 – 1

Wat moest u weten ?  We hadden verwacht dat het aan ons chalet vol tractors zou staan, maar blijkbaar hadden de boeren genoeg geprotesteerd deze week en kwamen ze met de wagen en om te voetballen.  Onze coach, kon beroep doen op 15…, nee 14…, nee 13…, nee… 12 man.  Jelle had problemen met zijn maag- en darmflora, wellicht zaterdag ergens een slechte spaghetti verorberd.  Wally zat met zijn vriendin op spoed en Gianni was nog slapende.  Wally en Gianni zouden er wel nog geraken tegen de tweede helft.

1ste helft : De eerste aanval kwam via onze rechterflank, maar Makai zette iets te overhaast voor.  Boerenbond nam dan even het roer in handen en dit resulteerde na 7 minuten in een 0-1 voorspong.  We gaven iets te gemakkelijk een hoekschop weg, de bal werd weggewerkt, maar botste via een speler van Boerenbond in ons doel.  We waren wakker geschud en enkele minuten later hingen de bordjes al gelijk.  Mark met het schot, maar in hoekschop verwerkt.  Hoekschop getrapt tot bij Anouar, passje naar Robbe wiens schot een derde hoekschop opleverde.  Sofyan trap de hoekschop, Mark goed omhoog, de keeper probeert de bal weg te slaan, maar die beland in zijn eigen doel.  Own-goal ?  Nee want de scheidsrechter kende de goal, op het wedstrijdblad, toe aan Sofyan.  Boerenbond liet zich niet doen en Glenn moest uitpakken met een onwaarschijnlijke voetreflex om een nieuwe voorsprong van de tegenstrever te voorkomen.  Dan een kans voor Joren, na voorbereidend werk van Anouar en Makai, maar zijn voeten stonden blijkbaar serieus scheef en de bal vloog dan ook meters naast.  Anouar die gebruik maakte van zijn stevig lichaam zag zijn schot op de lijn weggehaald door een verdediger.  Met nog tien minuten op de klok in de eerste helft werd Sofyan onderuitgeschoffeld, wat de dader een terechte gele kaart opleverde.  Joren met de vrije trap, die had blijkbaar zijn voeten ondertussen wat bijgedraaid, want de bal ging netjes binnen : 2-1.  Glenn bewees dan even dat hij niet alleen goed is met zijn voeten, maar ook een bal kan wegboksen.  Het was nodig.  Met nog een drietal minuten te spelen kregen we terug een vrije trap.  Het was van iets verder, maar Joren zette zich terug achter de bal.  Kon hij zijn kunststukje nog eens herhalen ?  Nee, maar wel goed tot bij Anouar getrapt, die prima teruglegde tot bij Sofyan die met een knappe trap zijn tweede van de dag tegen de netten trapte : 3-1.  Vlak voor rust moest de bezoekende keeper nog eens uitpakken met een duik na knap werk van Makai en Sofyan.

2de helft : Niettegenstaande Gianni en Wally ondertussen aanwezig waren, voerde onze coach geen wissels door bij de rust.  Na zes minuten zetten Sofyan en Anouar een mooie combinatie op, bal tot bij Makai die voorbracht en Sofyan maakte zijn derde van de dag : 4-1.  Geen zuivere hattrick, maar toch meer dan verdiend.  Tijd om te wisselen en met enkele minuten tussenpauze kwamen Gianni,Wally en Solle respectievelijk Gert, Sofyan en Robbe vervangen.  Tussen de wissels door duwde Glenn ook nog een vrije trap van Boerenbond in hoekschop.  We dachten even dat de wedstrijd ging doodbloeden, maar niets was minder waar.  Wally zet de bal voor, een Broechem-speler klopt bijna zijn eigen keeper.  Voorzet Gianni, Anouar kopt goed naar de hoek, maar de keeper haalt hem er nog uit.  Schot van Joren, over.  Anouar laat Senne, die samen met Robbe een sterke wedstrijd speelde als centrale middenvelders,  alleen op de keeper afgaan, maar de verdiende goal strandde op de keeper.  Anouar met de pass, Wally door en beheerst voorbij de keeper getrapt : 5-1.  Het laatste schot van een boeiende wedstrijd kwam van Joren, maar ging nipt naast.

Conclusie : Na de spaghetti-dag op zaterdag waarbij iederéén zijn beste beentje al voorzette, lieten onze spelers op het veld nu hun voeten spreken.  In een duel dat ons in de running moest houden voor de derde plaats lieten ze zien dat ze wel degelijk heel aardig kunnen voetballen.  Broechem was zeker geen zwakke tegenstander en voetbalde goed mee, maar het enthousiasme van onze ploeg zorgde voor een terechte overwinning.

Scoreverloop :                                                                                                                                                               7’ : 0 – 1 :

10’ : 1 – 1 : Sofyan

35’ : 2 – 1 : Joren (vrije trap)

42’ : 3 – 1 : Sofyan (Anoaur)

51’ : 4 – 1 : Sofyan (Makai)

85’ : 5 – 1 : Wally (Anouar)

Ploeg – Statistieken:

Basis : Glenn P – Gert (60), Teck, Mark, Dimi – Sofyan (65), Senne, Robbe (75), Makai – Joren – Anouar

Bank : Gianni (60), Wally (65), Solle (75)

Niet gespeeld : Witse (blessure)

Goals : 8 : Wally – 5 : Anouar, Witse, Sofyan – 4: Robbe – 3 : Mark – 2 : Makai, Senne – 1 : Jelle, Glenn P, Gert, Joren

Assists : 9 : Anouar – 4 : Wally – 3 : Mark, Sofyan – 2 : Robbe, Witse, Makai – 1 Thibault, Glenn P, Jelle, Gianni

Volgende week : Spelen we terug thuis en mogen we Emblem partij geven.  Ginder wonnen we tegen een nog niet op elkaar ingespeelde ploeg met 1-3, maar ondertussen draaien ze vlotjes mee en halen ze geregeld punten.  Oppassen en met de beide voetjes op de grond blijven is dus de boodschap.  Na de wedstrijd is er de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, breng dus gerust vrouwen, vriendinnen en kinderen mee, liefst al vanaf 10u00 natuurlijk om eerst te supporteren voor ons !  Ook de trouwe supporters zijn welkom voor een hapje en een glaasje…