28 januari : JK Jolika – KWB voetbal Hombeek : 0 – 1

Wat moest u weten ?  We waanden ons even in de vurige stede Luik, want voor de aftrap was er een tifo en bengaals vuur, maar we waren wel degelijk in Bonheiden.  Onze coach had niet veel moeite om de spelers op het blad te zetten.  11 stuks en Witse die liever nog een weekje recupereerde en Solle die kwam om het laatste kwartier rustig in te vallen na maanden afwezigheid.  Dat het veld er drassig bij lag, is een understatement en de laatste maaibeurt van het gras was duidelijk ook al een tijdje geleden.   

1ste helft : Na een studieronde was de eerste kans voor ons.  Joren zette goed druk, kon de bal veroveren en meenemen, maar zijn schot ging naast.  Jolika reageerde met een goede voorzet vanop links, maar de man aan de tweede paal trapte naast.  Terug Jolika, Mark en Gert stonden ineens tegen 3 tegenstanders, maar Mark loste het keurig op.  Makai met de voorzet, Sofyan kopt naast.  Anouar met de pass tot bij Sofyan, die twijfelde net even te lang voor hij afdrukte en de keeper kon de bal pakken.  Sofyan met de inworp naar Anouar, bal naar Joren, maar zijn schot ging ver over.  Sofyan met de actie en schot, keeper duwt in hoekschop.  Jolika stak dan nog eens zijn neus aan het venster, maar werkte niet goed af.  Makai met een voorzet, of was het een schot, in ieder geval niemand die er aan kon van ons.  Hoekschop van Sofyan, Mark kopt binnen : 0-1.  Jolika probeerde te reageren, maar kwam niet verder dan een overgetrapte bal

2de helft : Jolika kwam goed uit de kleedkamer en creëerde al direct gevaar met een overtal aan spelers voor ons doel.  Waar was ons middenveld ?  Jolika met een lange ren van hun nr 18, die de bal keurig tot bij de nr. 8 speelde, maar die trapte zijn draaibal net naast.  We kwamen er toch eens uit en na een terug voorgebrachte hoekschop kon Senne er net niet bij met het hoofd.  Schot van Wally, keeper duwt in hoekschop, Sofyan trap, maar deze keer kan Mark de bal net niet binnen koppen.  Dimi kreeg dan een bal keihard net onder zijn ribben getrapt en verliet het veld.  Solle mocht zo onverwacht nog 25 minuten mee spelen in plaats van het voorziene kwartier.  Solle liet zich wat later opmerken, maar zijn zondagsschot strandde ergens achter doel.  Joren met een afgemeten pass op Sofyan, die er alleen een hoekschop aan overhield.  Met nog een kwartier te spelen een trap van Jolika, Glenn kon de bal nog even raken en via de deklat kwam hij terug in het spel.  Een Jolika speler kreeg de terugbotsende bal voor zijn voet, trapte, maar Glenn ging goed plat om de gelijkmaker te voorkomen.  Net voor affluiten nog een hoekschop voor Jolika, iedereen voor ons doel, ook hun keeper, maar we konden de bal ontzetten en zo bleef de ruststand en de overwinning behouden.     

Conclusie : Echt schitterend was het niet en in de tweede helft hadden enkele spelers bij ons duidelijk moeite om het tempo erin te houden.  We stampten de bal iets te gemakkelijk naar voor wat Anouar een gepaste reactie ontlokte : “we zijn hier niet aan ’t ping-pongen hé”.

Scoreverloop :                                                                                                                                                              

35’ : 0 – 1 : Mark (Sofyan)

Ploeg – Statistieken:

Basis : Glenn P – Gert, Teck, Mark, Dimi (65) – Sofyan, Senne, Wally, Makai – Joren – Anouar

Bank : Solle (65)

Niet gespeeld : Witse

Goals : 7 : Wally – 5 : Anouar, Witse – 4: Robbe – 3 : Mark – 2 : Makai, Sofyan, Senne – 1 : Jelle, Glenn P, Gert

Assists : 7 : Anouar – 4 : Wally – 3 : Mark, Sofyan – 2 : Robbe, Witse – 1 Thibault, Glenn P, Jelle, Makai, Gianni

Volgende week : Mogen we thuis Boerenbond bekampen.  Als we willen winnen zullen we uit een ander vaatje moeten tappen !