3 december 2023: KWB Hombeek – SK De Vrede: 5 – 1

Wat moest u weten ?  Ondanks de geblesseerden Solle, Louis, Joren, Gianni en Makai, zouden we toch met 16 man zijn om De Vrede te bekampen.  Dit werd echter nog herleid tot 14.  Dimi belde zaterdag nog af (is het gras elders groener ?) en Glenn C blesseerde zich tijdens de opwarming.  Ook de tegenstrever was met meer dan voldoende spelers, maar een scheidsrechter zagen we niet.  Zoals het reglement het voorschrijft, moeten we dan eerst zien of er geen andere scheidsrechter aanwezig is (niet dus) en dan vragen aan de tegenstrever dat ze een scheidsrechter willen leveren.  Eén van hen (Arno) was bereid dit te doen en hij deed het voortreffelijk.  Arno nogmaals bedankt.

1ste helft : Onze twee jongste spelers, Anouar en Witse, hadden blijkbaar op zaterdag goed gekeken naar Burnley-Sheffield United waar er al een goal viel na 16 seconden.  We hebben het niet exact getimed, maar de eerste minuut was nog niet voorbij of Witse liep al het lijntje af, perfecte voorzet en Anouar maakt er 1-0 van.  Die twee hadden blijkbaar de smaak te pakken, want 4 minuten ver stuurde Anouar Witse weg en onze sneltrein liet iederéén van De Vrede ter plaatse en maakte er 2-0 van.  Beter beginnen aan een wedstrijd is praktisch onmogelijk.  Wally wou niet onderdoen voor dit jonge geweld, ging ook door, maar besloot dan te overhaast.  Op het kwartier kreeg Thibault een licht duwtje in de 16 en penalty.  Anouar twijfelde niet en maakte er 3-0 van.  Een hoekschop voor ons, Senne krijgt zijn hoofd er net niet goed genoeg tegen.  Verre uittrap Glenn P, Wally trapt naast.  Op het half uur dan een kans voor De Vrede.  Centraal door onze verdediging, maar naast.  En vlotte combinatie van ons over een vijftal spelers, Wally besluit over.  Iets voor rust een hoekschop voor De Vrede.  laag getrapt, maar Glenn P pakt aan de eerste paal.

2de helft : Gert en Witse bleven met de rust in de kleedkamer, Ritchie en Sofyan waren de vervangers.  Het was langer wachten dan in de eerste helft vooraleer we een kans kregen.  Senne trapte na 9 minuten iets te zwak op doel.  Kon De Vrede zich alsnog terug in de wedstrijd spelen ?  Na tien minuten een voorzet vanop rechts en aan de tweede paal mag er ongehinderd binnengeduwd worden : 3-1.  Anouar met een pass naar Thibault, die echter niet goed genoeg kon afwerken.  Senne met een schot, afgeweken op een verdediger.  Jelle met een vrije trap, Wally kopt de 4-1 tegen de netten.  Thibault met een heerlijke panna om zijn eerste belager te verschalken, maar dan moest hij het afleggen tegen een meerderheid van verdedigers.  Op het half uur kreeg ook De Vrede een penalty na een fout van Mark in onze 16.  De nummer 7 van De Vrede (die al gescoord had) zette zich achter de bal, maar zijn strafschop ging ver over.  Hoekschop van Anouar, bal weggekopt maar in de voeten van Mark die met een soort dropshot in de bovenhoek er 5-1 van maakt.  Thibault, die net als tegen Pouma weer een goede wedstrijd speelde, zag zijn verdiend doelpunt er niet komen.  In dezelfde fase vond hij 2 maal de keeper op zijn weg. 

Conclusie : Als je na 4 minuten al 2-0 voor staat geeft dat natuurlijk een boost voor de eigen ploeg en is het een serieuze opdoffer voor de tegenstrever.  Misschien werd de tegenstrever, die gewoon is vanop kunstgras te spelen, ook wel wat overrompeld door de bevroren natuurlijke grasmat van ons.  Voetballen kunnen ze zeker, maar het kwam er deze keer niet uit, zodat de punten meer dan verdiend thuis bleven.

Scoreverloop :                                                                                                                                                               1’ : 1 – 0 : Anouar (Witse)

4’ : 2 – 0  :  Witse (Anouar)

15’ : 3 – 0  :  Anouar (strafschop)

55’ : 3 – 1

62’ : 4 – 1 : Wally (Jelle)

75’ : 5 – 1  :  Mark

Ploeg – Statistieken:

Basis : Glenn P – Robbe, Teck, Mark, Gert (45) – Thibault, Jelle, Senne, Witse (45) – Wally – Anouar (75)

Bank : Ritchie (46), Sofyan (46), Jochem (75)

Niet gespeeld : Glenn C, Makai, Solle

Goals : 7 : Wally – 5 : Anouar, Witse – 4: Robbe – 2 : Makai, Sofyan, Senne, Mark – 1 : Jelle, Glenn P, Gert

Assists : 7 : Anouar – 4 : Wally – 3 : Mark – 2 : Sofyan, Robbe, Witse – 1 Thibault, Glenn P, Jelle, Makai, Gianni

Volgende week : Gaat de winterstop al van start.  We spelen pas terug op 14 januari met een verplaatsing naar Wechelderzande (Bariton).  Opletten geblazen ,want ze klopten al Hoje en hielden dit weekend ook Goka op een gelijkspel.  Het is ook afwachten op wie we een beroep gaan kunnen doen, want blijkbaar zit de jeugd met examens.  Zo even ontspannen tijdens de blok kan wonderen doen mannen !

Quote op het einde van de 3e helft: “Ja met al die alcohol controles tegenwoordig in de omgeving, het is echt niet meer te doen… Ik kan zelfs niet meer drinken op het werk…”