19 november 2023: Pouma United – KWB voetbal Hombeek : 3 – 1

Wat moest u weten ?  Met Teck (waar was dat feestje ?) en Wally (geschorst) moesten we twee aanjagers missen.  We telden wel 14 aanwezige spelers en dus starten Mark, Senne en Witse op de bank.  Onze verslaggever werd geflankeerd door Wally die nog een alcoholwalm ter grootte van een ondergelopen Westhoek verspreidde.

1ste helft : We begonnen goed met al een hoekschop na een dikke minuut, maar Robbe trapte naast.  We snapten aanvankelijk niet waarom Pouma eerst staat, want het eerste kwartier waren we duidelijk de betere ploeg.  Echt uitgespeelde kansen kregen we echter niet.  Wat dan de laatste tijd te dikwijls gebeurt, deed zich nu ook weer voor.  Eerste kans voor Pouma, net naast, maar nog geen minuut later was het bij de tweede poging wel raak 1 -0.  We reageerden via Robbe die de bal voorbracht, maar Anouar twijfelde iets te lang en weg kans.  Pouma met een kopbal op een hoekschop, maar naast.  Uitbraak via Jelle, bal tot bij Thibault, die een sterke wedstrijd speelde, maar voor doel geen afwerkers vond.  Gianni tot bij Robbe, keeper pakt.  Wat later terug Robbe, met de kop nu, maar weer in handen van de keeper.  Jelle met een schot, maar te nonchalant !  Wij de kansen, Pouma de goalen.  Net voor rust maakten ze de 2-0.

2de helft : Gert en Jelle maakten plaats voor Senne en Mark bij aanvang van tweede helft.  Na een minuut stuurde Anouar met de perfecte pass Robbe in de diepte en die maakt de 2-1.  Goede combinatie van ons. Sofyan zet voor, maar Senne kan er net niet bij.  Glenn komt goed tussen en vermijd zo een hoekschop.  Pouma met de eerste echt goede actie uit de tweede helft : 1 kapbeweging, en dan trappen tussen 2 verdedigers door en jawel 3-1.  Wat later had Glenn een sterke parade in huis om de 4-1 te voorkomen.  Witse met de trap naar doel, afgeweken op en verdediger en net naast.  Op de hoekschop die erop volgde kon Mark naar doel koppen, maar de keeper redde.  Een 1-2tje tussen Witse en Mark, Witse trapt, maar de keeper brengt redding met de vingertoppen.  Net voor ,affluiten moest Jonas nog even bijspringen om de bal uit het doel te schuiven en zo een nog zwaardere nederlaag te voorkomen.

Even ter zijde : met nog een kwartier te spelen gingen onze gewisselde spelers Jelle en Gert zich douchen, ook Sofyan ging mee want volgens hem “is het met drie plezanter” ???

Conclusie : We kunnen niemand iets verwijten, want iedereen deed zijn best, maar toch verliezen we weer.  Bij de opwarming is de afwerking geen probleem, maar eens de wedstrijd begonnen is, lukt het blijkbaar niet meer.  Ligt het aan de voeten of zit het in het koppeke ?  We weten het ook niet.

Scoreverloop :                                                                                                                                                               17’ : 1 – 0

42’ : 2 – 0

46’ : 2 – 1  :  Robbe (Anouar)

63’ : 3 – 1

Ploeg – Statistieken:

Basis : Glenn P – Jonas, Gerd (46), Ritchie, Makai – Jelle (46) – Sofyan (60), Robbe, Gianni, Thibault – Anouar

Bank : Mark (46), Senne (46), Witse (60)

Geschorst langs de kant : Wally

Goals : 4 : Robbe – 3 : Wally – 2 : Witse, Makai, Anouar, Sofyan – 1 : Mark, Jelle, Glenn P, Senne

Assists : 3 Mark – 2 Sofyan, Wally, Robbe, Anouar – 1 Thibault, Glenn P, Witse, Makai

Volgende week : Spelen we thuis tegen Paradeske.  Een wedstrijd die we moeten winnen, want Paradeske staat gelijk met ons in de stand en we zouden toch graag de heenronde afsluiten met een plaats in de linkerhelft van de rangschikking.