29 oktober 2023: KWB Hombeek – FC Hoje : 0 – 7

Wat moest u weten ?  Van de basisploeg die vorige week Antverpia klopte, moesten we 5 spelers missen.  Joren en Robbe waren gekwetst.  Witse, Jelle en Sofyan waren op vakantie.  Niettegenstaande dit, stonden er toch 15 spelers op het wedstrijdblad.  Hoje was voor de gelegenheid met de bus gekomen.  Blijkbaar konden ze alleen de heenrit betalen, want de bus vertrok dadelijk terug en Hoje moest te voet naar huis na afloop van de wedstrijd.  Verder, veel toeschouwers, heel veel toeschouwers.  Met dank aan Hoje om zo veel reclame te maken voor de Hombeekse derby.

1ste helft : De eerste kans was voor ons.  Wally kon Anouar bereiken, maar die trapte op de keeper.  Het voordeel van zo”n Hombeekse derby is dat je natuurlijk de meeste spelers van de tegenpartij ook bij naam kent.  Op het kwartier mocht Sam (Hoje) vertrekken vanop eigen helft, liep los voorbij Dimi en zag Glenn P ook nog even uitschuiven zodat hij de 0-1 kon binnentrappen.  Een hoekschop van Gianni werd door Mark aan de tweede paal overgekopt.  Op het half uur een goede aanval van Hoje over verschillende spelers, maar Glenn P pakt.  Sam die nog eens Dimi een verkoudheid liet oplopen, maakte er na 32 minuten 0-2 van.  Iets voor rust nog een vrije trap voor Hoje na een tackle van Teck.  Glenn P bokst weg.

2de helft : Net als in de eerste helft was de eerste kans voor ons.  Makai met de voorzet, Wally net te laat om Nicolas te verschalken.  Anouar met de pass, Wally en Brent trappen gelijk op de bal.  Na een dikke tien minuten wordt Mark even zotgedribbeld door Ignaki, die er 0-3 van maakt.  Schot van buiten de 16 voor Hoje en 0-4.  Sorry maar er stond ook nog iemand op het veld wiens naam ik niet kende.  Daarna was het aan Jan om ook met een afstandsschot raak te treffen : 0-5.  Den Bosse was ondertussen een depressie nabij.  Als je er wil over praten Bosse, het kan altijd !   Anouar trapte voor ons nog eens naar doel, maar te zwak.  Seppe met een mooie voorzet, Thibault kopt, Nicolas pakt.  Het laatste kwartier moesten we dan nog verder met tien, nadat Louis uitviel na een trap op de enkel.  In de laatste minuten maakte Sam dan nog de 0-6 en 0-7.

Conclusie : We werden overspeeld door het jeugdig enthousiasme van Hoje en de nederlaag was dan ook terecht.  Wel een pluim voor onze invallers die dit in ondankbare omstandigheden moesten doen, maar bewezen dat ze ook een plaats in de basisploeg hadden verdiend.

Scoreverloop :                                                                                                                                                               16’ : 0 – 1 :

32’ : 0 – 2

57’ : 0 – 3

60’ : 0 – 4

64’ : 0 – 5

89’ : 0 – 6

90’ : 0 – 7

Ploeg – Statistieken:

Basis : Glenn P – Ritchie, Mark, Teck, Dimi (68) – Senne – Makai (58), Wally (68), Louis, Gianni (58) – Anouar

Bank : Glenn C (58), Thibauld (58), Seppe (68), Jochem (68)

Geblesseerd langs de kant : Solle, Robbe

Goals : 3 : Wally, Robbe – 2 : Witse, Makai, Anouar – 1 : Sofyan, Mark, Jelle, Glenn P, Senne

Assists : 3 Mark – 2 Sofyan, Wally, Robbe – 1 Thibault, Glenn P, Anouar, Witse, Makai

Volgende week : Moeten we naar Lucyvo.  Hopen dat er enkele geblesserden kunnen gerucupereerd worden en dat onze vakantiegangers terugzijn.  Op Dimi gaan we niet moeten rekenen, want hij begint aan een schorsing van 3 weken na zijn aanvaring met de scheidsrechter tegen Goka.  Wally kreeg ook een voorstel tot schorsing van 3 weken, maar is in beroep gegaan.  We hopen dat het iets opleverd.