22 oktober 2023: KWB Hombeek – Antverpia 98 : 4 – 1

Wat moest u weten ?  Met twee wedstrijden minder gespeeld, stond Antverpia slechts één punt achter ons,  Om ons plaatsje in de top 5 te houden, moesten we dus zeker winnen.  Onze “coach” kon beroep doen op 16 spelers en besloot om het jong geweld uit te spelen op de flanken.

1ste helft : Na een minuut bereikte Mark al Witse, maar de bezoekende keeper werkte in hoekschop.   De volgende tien minute ging het spel goed over en weer, maar dan namen wij toch de bovenhand.  Joren tot bij Robbe die in de vlucht uithaalde, maar de keeper zweefde de bal uit de hoek.  Vrije trap, Joren besluit naast.  Witse met de voorzet, Wally komt nipt te laat om binnen te duwen.  Sofyan met de voorzet, Witse besluit op de keeper.  Halverwege de eerste helft een schot van Antverpia, maar Seppe gaat goed plat en pakt de bal al bij al zonder te veel moeite.  Wally zet zich op zijn gekende wroetende wijze door, Anouar tikt binnen : 1-0.  Witse naar Anouar, die zijn tweede al in doel ziet verdwijnen, maar de Antverpia-keeper heeft nog een ongelofelijke voetreflex in huis om de goal te voorkomen.  Anouar met een pass uit het boekje, Robbe net te laat.  Sofyan met de voorzet, Wally kopt nipt over.  Witse dan met de 2-0, nee want volgens de scheidsrechter stond hij off-side.  Wally op een verre uittrap vn Seppe, maar de keeper bokst weg.  Voorzet Robbe, Wally trapt onbegrijpelijk naast, of zat het feit dat hij tot 4u00 ‘s nachts weggeweest was er toch voor iets tussen ?

2de helft : De ploeg draaide goed, dus geen wissels bij het begin van de tweede helft.  Witse laat al onmiddellijk zien hoe snel hij wel is, maar zijn voorzet was niet te best.  Wally en Anouar samen in de bezoekende 16, maar in plaats van te trappen, willen ze de bal in doel lopen. Weg kans.  Anouar met de voorzet, Wally hoog over.  Wally met de kans, keeper pareert.  Anouar alleen voor de keeper en wie trekt er aan het langst eind ?  Inderdaad de keeper.  Sofyan met een kans, maar de keeper pakt.  Jelle met de pass tot bij Wally, de keeper pakt nu eens niet, maar de bal ging dan ook naast doel.  Op het half uur dan eindelijk toch.  Robbe krijgt de bal tot bij Mark, wat zijn bedoeling was weten we niet, hij waarschijnlijk ook niet, maar de bal gaat wel over de keeper in doel : 2-0.  Wallyke, Wallyke wat doe je nu ?  Weer een kans missen !  Witse met de inspanning om een doorgebroken man terug te halen.  Het lukt hem ten koste van een gele kaart, die blijkbaar niet genoteerd werd, maar de eropvolgende vrije trap gaat in doel : 2-1.  Nog 8 minuten spelen, konden we de zege thuis houden ?  Wally wou wel en kopt na een inworp op doel.  Die duivelse bezoekende keeper tikt de bal echter nog van onder de deklat.  Hoekschop genomen door Makai, Wally kopt al zijn frustraties weg : 3-1.  Uitbraak via Senne en Witse tot bij Robbe die simpel binnentikt : 4-1.  In de slotseconden nog eens een sterk spelende Robbe, maar hij besluit voorlangs.

Conclusie : Niettegenstaande de uitstekende prestatie van onze spelers, stond de beste man op het veld in de bezoekende goal.  Misschien wat sneu voor de wisselspelers dat ze pas laten mochten/konden invallen, maar we hadden de punten wel nodig en de basisploeg was sterk bezig.  Het was ons een beetje ontgaan, maar blijkbaar moet Joren serieus op zijn schouder gevallen zijn.  Een tweede onderzoek op woensdag moet de ernst van de blessure aan het licht brengen.  We duimen dat het niet te ernstig is.

Scoreverloop :                                                                                                                                                                24: 1 – 0 : Anouar (Wally)

74’ : 2 – 0 : Mark (Robbe)

82’ : 2 – 1

87’ : 3 – 1 : Wally (Makai)

89’ : 4 – 1 : Robbe (Witse)

Ploeg – Statistieken:

Basis : Seppe – Robbe, Mark, Teck (72), Makai – Jelle – Witse, Wally, Joren (55), Sofyan (70) – Anouar (70)

Bank : Senne (55), Glenn (70), Dimi (70), Richie (72), Gert (niet gespeeld)

Goals : 3 : Wally, Robbe – 2 : Witse, Makai, Anouar – 1 : Sofyan, Mark, Jelle, Glenn P, Senne

Assists : 3 Mark – 2 Sofyan, Wally, Robbe – 1 Thibault, Glenn P, Anouar, Witse, Makai

Volgende week : Staat er een heuse derby op het programma !  Hoje is de tegenstander en we zullen er onze kop voorleggen om te winnen (allé hoop ik toch).  Jammer dat we al zeker enkele spelers missen omdat ze op reis zijn.  Kan je in het vervolg vakantie plannen op zondagen dat er niet gespeeld wordt Kris ?  Zodat Jelle en Witse er kunnen bij zijn.  Bedankt.  Misschien missen we ook nog enkele rood-geschorsten ?  Wally en Dimi hebben nog geen schorsingsvoorstel gekregen ?  Bang afwachten hoe Joren zijn schouder evolueert !