1 oktober 2023: Boerenbond Broechem – KWB Hombeek 2 – 2

Wat moest u weten ? Onze vaste verslaggever Meere Senior was afwezig, naar eigen zeggen ‘aant zweten in Vietnam’ en daar had hij ‘nog geen loempia’s gezien, wel al andere lekkere dingen’. Wij kijken nu al uit naar de volgende wedstrijd, waarin onze vaste verslaggever dieper op deze kwestie kan ingaan. Voorts kon de coach rekenen op een selectie van 14 man. De bank was gevuld met 2 keepers en een uit blessure terugkerende supersub, dus in de eerste helft het verschil maken was de boodschap.

1ste helft : Die boodschap hadden we ook goed begrepen, want de eerste 25 minuten waren van uitstekende Hombeekse makelij. Deze maal wél meteen scherp achteraan (de verdedigers namen Meere Senior zijn woorden in het vorige verslag ter harte) en goede combinaties op het piekfijne veldje van de Boeren. Ons overwicht wordt jammer genoeg niet beloond, en zoals zo vaak in het voetbal volgt dan het deksel op de neus. Seppe voert een perfecte duik uit in de voeten van een diepgestoken Boer, doch ziet de scheidsrechter hier een imaginaire penalty in. Een scheidsrechterlijke dwaling, en zo zouden er overigens nog enkele volgen van de brave man. Seppe pareert echter knap de penalty, doch was dit een kantelpunt en kwamen de Boeren beter in het spel. Dimi, die voorts een prima seizoen speelt en zich knap staande houdt tegen al het jonge en snelle geweld op zijn flank, veroorzaakt een onnodige fout op de rand van de zestien, die prachtig wordt binnengeborsteld door een Boer met fluwelen rechter. Later zal blijken dat ook wij iemand met een fluwelen rechter in de ploeg hebben. Onverdiend 1-0 en de wedstrijd verliest wat aan kwaliteit. Op slag van rust geharrewar voor het Broechemse doel waarbij Anouar goed zijn lichaam gebruikt en tot bij Senne aflegt, die koelbloedig afwerkt in de korte hoek. Een verdiende 1-1 ruststand.

2de helft : Net zoals vorige week geen wissels bij de rust. De 2de helft is in evenwicht waarbij wij toch weer enkele huizenhoge kansen de nek omwringen. Zo noteren we 2x Gianni die zeeën van tijd en ruimte krijgt om helemaal alleen voor de keeper af te werken, dit echter verzuimt. Is het nonchalance, is het teveel tijd? We hebben hem al beter weten afwerken. Volgende wedstrijd ging hij dit goedmaken met een goal en traktatie na de match. Ook Wally en Mark hun schoten worden goed gepakt en Joren rondt een knappe combinatie af met een streep net naast de winkelhaak. Ook nu weer, de weinige keren dat Boerenbond aan onze goal komt, volgt er een doelpunt. Desorganisatie na een corner van de Boeren die eerst wordt weggewerkt, terug in de zestien wordt gebracht en waar een Boer zo Seppe kansloos laat met een schot van dichtbij. Ondertussen worden ook 3 wissels doorgevoerd, vooral met Witse moeten we aan snelheid inboeten. Het laatste kwartier ingaan met een 2-1 achterstand, 2 keepers Glenn’en en een nog maar net herstelde Jochem, dat vergt doorzettingsvermogen en een over-onze-lijk-mentaliteit. En hoe! Wally dwingt met een individuele actie ‘op z’n Wally’s’ een fout op de rand van de zestien af. Wally zet zich zelf achter de bal en laat zijn fluwelen rechter spreken. De keeper wordt in zijn eigen hoek verschalkt met een staalhard schot en 2-2! Een bekroning van Wally zijn beresterke match en meteen ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Conclusie : In een evenwichtige wedstrijd waarin wij iets beter waren en vooral de betere mogelijkheden kregen, mogen we gelet op het scoreverloop en de omstandigheden het 2-2 gelijkspel billijk en terecht noemen.

Laten we de seizoensstart met 10/15 vooral geslaagd noemen en met een doelsaldo van 14 gemaakte goals scoren we ook bijna 3x per wedstrijd. Ondanks de resem gemiste kansen toch puike cijfers.

Bis: laten we ook even een bloemetje gooien naar de bankzitters van zondag en bij uitbreiding dit seizoen. Het is voor de bestuursleden, en als ploeg gezamenlijk zonder coach, geen evidentie om iedereen altijd evenveel te laten spelen. Zo is er naast het amicale en de sfeer ook de uitdaging om sportief competitief te blijven in een match als je de verschillende profielen in de selectie op matchday bekijkt. Desondanks wordt hier uitstekend en positief door iedereen mee omgegaan en wilt het bestuur hier even de nadruk op leggen.

Scoreverloop :

25’ : 1 – 0

45’ : 1 – 1 : Senne (Anouar)

67’ : 2 – 1

80’ : 2 – 2 : Wally

Ploeg – Statistieken:

Basis : Seppe – Ritchie, Mark, Teck, Dimi – Senne, Wally, Witse (56’), Joren (70’) – Gianni, Anouar (75’)

Bank : Glenn C. (56’), Jochem (70’), Glenn P. (75’)

Goals : 2 : Wally, Robbe, Witse, Makai – 1 : Sofyan, Anouar, Jelle, Glenn P, Senne

Assists : 3 Mark – 2 Sofyan – 1 Wally, Thibault, Robbe, Glenn P, Anouar

Volgende week : Is het rusten geblazen. We verzamelen de week nadien 15/10 op verplaatsing aan de sporthal Berentrode te Bonheiden om de middenmoter GOKA partij te geven. Als we onze ambitieuze plek aan de top van het klassement willen bestendigen, moet er simpelweg gewonnen worden. We zijn tevens benieuwd naar de verhalen uit Vietnam van onze vaste verslaggever …