17 september 2023: K. Racing Emblem – KWB Hombeek : 13

Wat moest u weten ? Net als bij de vorige twee wedstrijden, kon onze coach terug beschikken over 16 man.  Belangrijkste afwezige is nog steeds de Solle.  We gaan hem waarschijnlijk nog een hele tijd moeten missen, maar voor de wedstrijd kregen we toch een aanmoedigend what’s-appke van hem : “Hart, gaan vandaag gasten !”.  Om de Solle een HART onder de riem te steken dan ook een hopelijk HART-verwarmend verslag.

1ste helft : Hoe HART-stikke slecht kan je beginnen aan een wedstrijd ?  Twee weken geleden demonstreerden we het al eens tegen “De Vrede” en nu was het weer van dat.  Nog geen 2 minuten gespeeld of de thuisspits kon zich gemakkelijk vrij draaien en scoren : 1-0.  Voor een eerste kans van ons was het 10 minuten wachten.  Via Robbe en Wally ging de bal naar Sofyan, maar een thuisspeler zat er nog juist tussen.  Onze verdedigers bleven HART hun best doen om Emblem te helpen, maar nu puurde Emblem er slechts een hoekschop uit.  Vrije trap voor Wally, Gianni HARTlopend door naar de keeper, maar hij besloot over.  Dit had veel beter gemoeten !  Sofyan met de hoekschop, Mark kopt, maar de  bal wordt op de lijn weggehaald.  Anouar met een uitbraak, maar afgefloten voor buitenspel.  Emblem nog eens met een heel goede actie, bal via paal en deklat terug in ’t veld.   Terug Mark voor ons, maar keeper tipt over.  Na een sprintje ging Sofyan neer, waarschijnlijk een hamstring blessure, Senne was zijn vervanger.  Het kwam HART aan bij Sofyan.  Zelden een speler gezien die zo teneergeslagen op de bank plaats nam, hij was er het HART van in.  Lange bal van Mark, Wally sprint door, maar legt hem dan opzij naar Gianni die de keeper op zijn weg vind, de bal opnieuw kan bemachtigen, maar dan op de paal trapt.  Wally – Anouar – Senne : over.  Na 40 minuten toch een goal voor ons.  Gianni naar Wally, goede pass naar Robbe, die voor de 1-1 zorgde.  De scheidsrechter vond het na 42 minuten welletjes en  floot de eerste helft al af.  We zullen maar met ons hand over het HART strijken en er geen verdere commentaar op geven.

2de helft : Twee wissels, Teck en Ritchie voor Gert en Louis, moesten ons in de tweede helft verder naar de overwinning leiden en de supporters hopelijk aanzetten tot HARTstochtelijk gejuich.   Net als in de eerste helft liep Emblem het HARTst van stapel, maar een snel doelpunt viel er nu niet.  Wel integendeel.  Mark met een lange bal naar Wally, die in zijn gekende stijl van net over de middellijn vertrok en scoorde : 1-2.  We hadden nog twee spelers op de bank : beide Glennen en die kwamen er in voor Wally en Anouar.  Gianni met nogmaals een kans, maar te nonchalant afgewerkt, zodat we hem niet konden trakteren op een HARTig applaus.  Nog eens Emblem, Seppe werkt de bal in hoekschop.  Gianni met een vrije trap, keeper duwt weg.  Dimi met een mooi balletje richting doel, door de benen van Glenn en de keeper, maar een verdediger haalt de bal nog weg op de doellijn.  Mark met een vrije trap, Glenn P kan doorkoppen en de keeper ziet de bal over zijn hoofd in doel verdwijnen : 1-3.  Langs de lijn viel er en pak van het HART bij de supporters.  Dit kon wel eens de beslissing zijn.  Gianni met een verrassend schot, ons HART stond er even stil van, maar de bal ging nipt naast.  In de slotseconden nog een vrije trap van Mark, maar over doel.   Van HARTe proficiat aan alle spelers die dit resultaat over de lijn trokken.

Conclusie : Het is wel duidelijk dat we Teck met HART en ziel nodig hebben.  Hij is onmisbaar als leider en communicator op het veld.

We gaan van ons HART geen steen maken.  Het kan dus niet dat er spelers, die op de bank zitten, commentaar leveren op anderen en dan zelf ondermaats presteren op het veld.

Nog een goede raad voor de Solle : drink af en toe eens tonic-ske : bitter in de mond maakt het HART gezond.

Scoreverloop : 2‘ : 1 – 0

40’ : 1 – 1 : Robbe (Wally)

52’ : 1 – 2 : Wally (Mark)

81’ : 1 – 3 : Glenn P (Mark)

Ploeg – Statistieken:

Basis : Seppe – Jonas, Mark, Gert (46), Dimi – Wally (65) – Sofyan (30), Louis (46), Gianni, Robbe – Anouar (55)

Bank : Senne (30), Teck (46),  Ritchie (46), Glenn C (55), Glenn P (65)

Goals : 2 : Robbe – 1 : Sofyan, Makai,Witse, Glenn P, Wally

Assists : 3 Mark – 2 Sofyan – 1 Wally

Volgende week : Mogen we thuis Jolika bekampen.  Momenteel staan ze onderaan geklasseerd met 1 puntje uit twee wedstrijden.  Een negen op negen zou dus moeten lukken.  We hopen dat we ons HART kunnen ophalen aan een deugddoende prestatie van onze ploeg !