10 september 2023: KWB voetbal Hombeek – FC Bariton : 31


Wat moest u weten ? Ons bestuur heeft een vraag tot transfer gekregen van de Azerbeidjaanse voetbalbond. Ze hebben hun oog niet laten vallen op één of meerdere spelers, maar wel op Daan en Herman. Beiden zouden een overstap kunnen maken naar ginds om daar in het national stadion de grasmat en lijnen te gaan verzorgen.

1ste helft : We begonnen net iets scherper aan de wedstrijd dan de tegenstrever. Na 8 minuten levered dit een doelpunt op. Soufyan profiteerde van een overhaaste pass van een tegenstrever om de 1-0 te scoren. Wat later : kans voor Joren net naast. Bariton reageerde en een hoekschop van hen belandde op de lat. Snelle uitbraak van ons, maar niet afgewerkt. Soufyan met een schot, bal wijkt af op een tegenstrever en de keeper is geklopt : 2-0. Schot Bariton voorlangs. Glenn demonstreerde dan even dat hij een fan was van de “Karate kid” films. Bariton te gemakkelijk voorbij Gianni en Ritchie, Glenn pareert nog, maar in de voeten van een andere tegenstrever en 2-1. Hoekschop Joren, Dimi kopt net over. Schot Wally, keeper goed plat. Joren terug met een goede hoekschop, Soufyan kopt naast. Makai krijgt de bal cadeau en bedankt de tegenstrever met de 3-1. Bariton blijft gevaarlijk op enkele hoekschoppen, vooral met het betere kopwerk.

2de helft : Mark, Anouar en Jonas kwamen er in voor Gert, Joren en Dimi. Jochem en Thibault bleven nog even op de bank. Wally al direct met een diepe bal op Makai en de bezoekende keeper moest ver en goed uitkomen om onheil te voorkomen. Wally met een lange bal via Makai tot bij Anouar, schot afgeblokt door een verdediger. Schot Wally, keeper werkt in hoekschop. Verre uittrap van Glenn, Wally besluit over doel. Mooie combinatie Witse, Wally, Anouar, Gianni, maar deze laatste besluit naast. Het warme weer zorgde ervoor dat het laatste kwart van de wedstrijd niet meer veel voorstelde. De spelers snakten duidelijk naar het eindsignaal een frisse pint

Conclusie : De eerste helft was goed met kansen voor beide ploegen en enkele cadeautjes voor ons. De tweede helft werd er enkele keren goed gecombineerd, maar de voorzet kwam er niet goed uit of er was niemand op de juiste plek. We zullen dit maar toeschrijven aan de warmte zeker ? Misschien nog een aandachtspunt voor onze spitsen : Glenn trapt ver uit, dus daar liggen altijd wel mogelijkheden.

Scoreverloop : 8’ : 1 – 0 : Soufyan

17’ : 2 – 0 : own-goal (Soufyan)

22’ : 2 – 1

41’ : 3 – 1 : Makai


Ploeg – Statistieken:

Basis : Glenn P – Dimi (46), Teck, Gert (46), Richie – Wally (75) – Soufyan (60), Witse, Gianni, Makai – Joren (46)

Bank : Jonas (46), Anouar (46), Mark (46), Thibault (60), Jochem (75)

Aanwezig (blessure) : Kevin, Louis


Goals : 1 : Soufyan, Makai,Witse, Robbe

Assists : 2 Soufyan – 1 Mark


Volgende week : Moeten we op verplaatsing naar Emblem. Denkt u even mee ? Wij wonnen van Bariton, Bariton won van Goka en Goka won van Emblem, dus… wij winnen van Emblem. Zo simpel kan voetbal zijn ! Misschien toch nog een kleine kanttekening, Emblem was maar met negen spelers tegen Goka. Dus het vel van de beer… niet afstropen als hij nog leeft.