3 september 2023: SK De Vrede – KWB Hombeek : 6 – 2

Wat moest u weten ? Zaterdagavond was het druk op onze whats-app : “KWB olé olé”. Uit al de berichten konden we slechts één conclusie trekken : Wally was schoon volk tegengekomen en zou het niet erg vinden als hij zondag slechts bankzitter was. Dz donkere bril die hij ophad in de kleedkamer zondagmiddag vertelde meteen genoeg. Met 16 aanwezigen was er meer dan genoeg volk aanwezig en de dug-out zat dan ook vol.

1ste helft : Hoe slecht kan je aan een wedstrijd beginnen ? Nog geen twee minuten ver en al 1-0 achter. Mark speelt opzij naar Teck, die jammer geneog uitschuift, al vallend de bal nog probeert weg te werken, maar hem alleen maar beter legt voor de tegenstander. Seppe kansloos. We waren nog niet bekomen van de vroege opdoffer of het was al 2-0. Drie Vrede-spelers mochten doorgaan, Senne, werkte nog wel in hoekschop, maar deze kon ongehinderd binnengekopt worden. Twintig minute ver en 3-0. Onze verdediging blijft staan omdat ze geloofden in buitenspel. Ze hadden deels gelijk, want er stond een speler buitenspel, maar de speller die aan de haal ging met de bal duidelijk niet. Zo lang de scheidsrechter niet fluit : altijd blijven spelen !!! Na 35 minuten eindelijk eens een deftige actie van ons. Teck drijft de bal op, geeft hem mee met Gianni die doorsteekt naar Anouar, maar die ziet de bal nog net weggewerkt worden. 40 minuten ver en 4-0. Veel kunnen we er niet over zeggen, want we waren al aan ‘t denken aan de Duvel die tijdens de rust het leed wat zou moeten verzachten.

2de helft : Veel reservespelers op de bank en dus meteen 4 wissels. De eerste kans was nu wel voor ons, maar Wally liet zich de bal nog afsnoepen toen hij alleen op de keeper kon afgaan. Louis mag dan de truitjes “spuuglelijk” vinden, maar ze zijn wel van goede kwaliteit. Witse werd aan het truitje getrokken, volgens hem hoorde hij het zelfs kraken, maar het bleef heel. Mark met de vrije trap en Witse met het hoofd voor de 4-1. De Vrede legde zich er echter niet bij neer en maakte er iets later 5-1 van. Nog geen twee minuten later een straffe safe van Seppe toen er een speler alleen op hem mocht afstormen. Het was slechts tijdelijk uitstel, want vlak daarna kreeg De Vrede een vrije trap en aan de tweede paal stonden er drie, ja je leest het juist : drie !!! man vrij die rustig onder elkaar konden beslissen wie de 6-1 mocht netten. Jonas maakt het zijn tegenstrever moeilijk, veroverd de bal, pass naar Glenn die doorsteekt tot bij Soufyan en Robbe moet maar binnentikken 6-2. Wat later Robbe tot bij Soufyan, maar de keeper pakt diens shot. Op het einde moest Seppe nog eens uitpakken met een meer dan gewone safe om een zevende tegengoal te voorkomen.

Conclusie : Als de inzet er niet is van bij het begin, kan je nooit winnen. Gelukkig geven we geen punten, want in de eerste helft zou meer dan de helft van de ploeg een onvoldoene hebben gekregen. De tweede helft was beter, maar dan was het kalf al lang verdronken..

Scoreverloop : 2’ : 1 – 0

8’ : 2 – 0

21’ : 3 – 0

40’ : 4 – 0

56’ : 4 – 1 : Witse (Mark)

61’ : 5 – 1

65’ : 6 – 1

68’ : 6 – 2 : Robbe (Soufyan)

Ploeg – Statistieken:

Basis : Seppe – Dimi, Teck, Mark, Richie (46) – Sofyan, Senne, Gianni (46), Thibault (46) – Gianni (46) – Anouar (60)

Bank : Jonas (46), Witse (46), Robbe (46), Wally (46), Glenn P (60)

Goals : 1 : Witse, Robbe

Assists : 1 : Mark, Soufyan

Volgende week : bekampen we thuis Bariton. Twee jaar geleden wonnen we twee keer van deze sympathieke jongens uit Wechelderzande, maar we herinneren ons nog dat we twee keer niet te veel overschot hadden. Dus mannen volgende week vanaf de eerste minuut de beuk erin en gaan aan 100%, anders wordt het weer een afknapper..