16 april 2023  :  KWB Hombeek  –  KSC Familia-Academia  :  1 – 1

Wat moest u weten?  Ons centraal verdedigingsduo Teck en Mark hadden allebei hun derde gele kaart gepakt in de vorige wedstrijd en waren dus geschorst.  Onze coach kon wel beroep doen op nog 15 andere spelers, dus kwantitatief was er zeker geen probleem.

1ste helft : Familia begon het beste aan de eerste helft, maar Seppe en Robbe waren attent zodat ze niet gevaarlijk werden.  Een eindeseizoenswedstrijd ?  Zeker want we moesten wachten tot op het half uur vooraleer we “iets” konden noteren.  Ritchie met een goede vrije trap, iemand van ons die verlengde, maar de keeper had er geen enkel probleem mee.  Wally dan met een voorzet naar Gianni, maar net iets te hard zodat er geen gevaar ontstond.  Vijf minuten voor rust zagen we de bezoekende keeper toch eens in actie.  Joren met de pass, Gianni met de trap.

2de helft : Na vijf minuten opende Familia de score een vrije trap werd in de 16 gedropt. Bij ons keek iedereen naar iedereen, maar niemand had een reactie en zo kwamen de bezoekers veel te gemakkelijk op een 0-1 voorsprong.   Op het kwartier krijgt Anouar de kans om te schieten, maar doet het niet, bal naar Wally, die wel knalt, maar de keeper keert de bal met zijn voet.  Met nog 10 minuten te spelen bijna 0-2, maar Seppe voorkomt dit.  Dan toch voor ons : Anouar steekt door naar Wally die aan de tweede paal Gianni vind die de gelijkmaker laat optekenen.

Conclusie : Typische eindeseizoensmatch in een druilerig weertje.

Scoreverloop :

50’ : 0 – 1

85’ : 1 – 1 : Gianni (Wally)

Ploeg – statistieken :

Basis : Seppe – Robbe, Gert, Ritchie (75), Makai – Solle – Gianni, Joren (46), Wally, Thibault (70) – Jochem (46)

Bank :  Senne (46), Anouar (46), Witse (70), Jonas (75)

Aanwezig : Louis, Teck, Mark, Glenn, Kevin

Goals : 7 Anouar – 6 Gianni – 4 Wally – 3 Amin, Witse – 2 Joren – 1 Mark, Robbe, Senne, Jochem, Solle

Assists : 4 Wally – 2 Kevin, Solle – 1 Louis, Anouar, Robbie, Jonas M, Mark, Senne, Thibault, Jochem, Gianni, Makai, Massi, Noah