2 april 2023  :  F.C. Belgica – KWB Hombeek  :  2 – 1

Om nog even terug te komen op vorige week : Met mijn excuses aan de kapitein van rood-wit.  Het was niet hij die weigerde om onze spelers de hand te schudden wel hun centrale middenvelder met het nummer 8.

Wat moest u weten?  Noah was terug, maar had last van zijn arm zodat hij zou oplopen en Gianni opnieuw het doel verdedigen.  Onze coach (Louis ???) kon ook nog op 14 andere spelers rekenen zodat de bank goed gevuld was.

1ste helft : In een gelijkopgaanda aanvangsfase was na 10 minuten de eerste noemenswaardige fase voor ons.  Na een goede combinatie kon Mark voorzetten, Witse kopte naast.  Belgica antwoordde dadelijk met een goed schot, maar Gianni pakt.  Op het kwartier een hoekschop voor Belgica, de bal op de lat via de rug van Gianni, bijna over de lijn, maar Gianni kan hem nog net pakken.  Na een volgende hoekschop weer bijna goal voor Belgica.  De bal kan maar net voor de lijn weggewerkt worden.  Glenn dan vanaan de raand van de 16, maar zijn schot miste overtuiging en was dan ook veel te zwak om de keeper te verontrusten.  Witse in de combinatie met Noah, door tot bij Anouar, die hem knap in de verste hoek steekt : 0 – 1.  Aanval via Witse en Anouar, maar keeper komt goed uit.  Jelle ontzet de bal, lange run centraal over het veld, maar Witse besluit naast.  Aanval Belgica, Teck kan de bal nog weghalen voor de lijn, maar die valt voor een Belgica voet en de bal in de verste hoek binnen : 1-1.  Net voor rust moest Jelle, die een hele sterke wedstrijd speelde, nog een bal van de lijn weghalen.

2de helft : We openden met een aanval over rechts.  Witse tot bij Thibault, maar die geraakte niet voorbij de keeper.  Belgica met een schot, Gianni pakt.  Via Anouar en Thibault komt de bal bij een vrijstaande Noah, die even bewees waarom zijn plaats in doel is, en los over een open doel trapt.  Aanval Belgica, Teck krijgt de bal tegen zijn hand in de 16 en de scheidsrechter geeft penalty.  Gianni naar de goede hoek en de bal gestopt.  Bij ons was het vet een beetje van de soep en Belgica werd duidelijk beter.  Dit resulteerde in een tweede goal voor hen : 2-1.  Vlak voor affluiten nog een goede combinatie van ons.  De bal via 5-6 personen van links naar rechts, Mark met het schot, maar jammer genoeg geen gelijkmaker.

Conclusie : We speelden zeker in de eerste helft goed mee en waren de evenknie van Belgica, maar verloren de fysieke strijd in de laatste twintig minuten.  Jammer, want een puntje was zeker verdiend geweest.

Scoreverloop :

24’ : 0 – 1 : Anouar (Noah)

36’ : 1 – 1

78’ : 2 – 1

Ploeg – statistieken :

Basis : Gianni – Mark, Jelle, Teck, Gert (46) – Senne, Solle – Noah (55), Witse, Glenn (32) – Anouar (70)

Bank : Robbe (32-46), Makai (46), Thibault (46), Ritchie (55), Wally (70)

Goals : 7 Anouar – 5 Gianni – 4 Wally – 3 Amin, Witse – 2 Joren – 1 Mark, Robbe, Senne, Jochem, Solle

Assists : 3 Wally – 2 Kevin, Solle – 1 Louis, Anouar, Robbie, Jonas M, Mark, Senne, Thibault, Jochem, Gianni, Makai, Massi, Noah

Volgende week :

Is het Pasen en mogen jullie allemaal paaseitjes gaan rapen.  De week daarna is het de laatste wedstrijd van het seizoen.  We bekampen thuis Familia.  Een wedstrijd die we moeten winnen, want nadien is er een bbq voor spelers, familie en supporters.  We kunnen toch niet als geslagen honden aan tafel gaan zitten en de hoon van familie en supporters over ons krijgen ?