4 maart 2023  :  FC Malinswa  –  KWB Hombeek  :  3 – 2

Wat moest u weten?  Negentien man was er aanwezig om Malinswa te bekampen.  Mark plaatste zichzelf als T1 op het blad, Gert en Witse zouden alleen hun stem verheffen om te supporteren.

1ste helft : Na nog geen minuut stonden we al op voorsprong.  Anouar en Thibault vonden elkaar op rechts, bal niet echt gevaarlijk voor doel, maar een verdediger ontzette slecht en Gianni was er als de kippen bij om via de keeper te scoren.  Twee minuten ver.  Wat de verdediger van Malinswa kan, kan ik ook dacht Massi, maar zijn flater werd gelukkig voor ons niet afgestraft.  Anouar stuurt Wally weg, maar diens voorzet is van mindere kwaliteit.  Malinswa werd dan de betere ploeg, meer rust op het veld, betere combinaties, scherpere aanvallen en dat resulteerde na 17 minuten in een 1-1 stand.  Wally maakte dan een onnodige fout, wat hem geel opleverde en een schorsing voor de wedstrijd van volgende week tegen Weitse Gans.  Thibault mooi het lijntje af, Wally trapt, keeper red.  Solle stuurt Anouar weg van net voor de middellijn.  Anouar blijft koelbloedig en 1-2.  Malinswa reageerde, maar de goed getrapte bal ging nipt naast.  Wally kreeg de kans om naar doel te trappen, maar deed dit te zwak.  Net voor rust rollen Wally en Gianni de plaatselijke verdediging op, de keeper verslaan lukt hen echter niet.

2de helft : We begonnen terug het beste aan de tweede helft, Robbe stuurt Gianni weg, keeper pakt.  Dan een kans voor Malinswa, maar Noah bewijst dat hij ook kan keepen.  Jochem door vanop eigen helft, maar de keeper van Malinswa komt snel en goed uit.  Een half uur ver en Malinswa, maakt er 2-2 van.  Mooie actie dat wel, maar toch iets te weing scherpte bij ons achteraan.  Joren zet zich door, maar kan net niet bij de voorzet.  Met nog 5 minuten te spelen, een schot van Malinswa, het was zelfs geen kans, maar de bal ging er wel in : 3-2.

Conclusie : Als we onze kansen nu eens zouden afmaken, dan zouden we misschien ook eens winnen !  Geen kritiek op de aanvallers, gewoon de vaststelling dat we te moeilijk scoren.  Na de beschamende prestatie van vorige week, was dit echter een wedstrijd waar we ons aan kunnen optrekken.  De tweede helft was wel iets minder dan de eerste, maar daar gaan de vele wissels misschien ook een beetje de oorzaak van zijn.

Scoreverloop :

1’ : 0 – 1 : Gianni

17’ : 1 – 1

33’ : 1 – 2 : Anouar (Solle)

73’ : 2 – 2

85’ : 3 – 2

Ploeg – statistieken :

Basis : Noah – Ritchie, Teck (46), Massi, Dimi (46) – Robbe, Solle, Wally (56), Thibault – Anoaur (60), Gianni (60)

Bank : Senne (46), Makai (46), Louis (56), Jochem (60), Joren (60)

Aanwezig niet gespeeld : Gert, Witse, Mark

Goals : 6 Anouar – 4 Wally – 3 Amin, Gianni – 1 Mark, Robbe, Senne, Jochem, Joren, Wally

Assists : 2 Kevin, Solle – 1 Wally, Anouar, Robbie, Jonas M, Mark, Senne, Thibault, Jochem, Gianni, Makai

Volgende week :

Nemen we het thuis op tegen de koploper Weitse Gans.  Zorgen we voor de stunt van de speeldag ?  3-0 zoals Oostende tegen Club Brugge zou toch mooi zijn, of niet ?