Wat moest u weten? Belgica pakte vorige week hun eerste driepunter van het seizoen. Was het aan ons om dit deze week te doen ? Een geblesseerde Louis nam de functie van coach op zich en had 14 spelers ter beschikking. Hij besloot om een 4-1-4-1 opstelling de Schale Hamme op te sturen.

1ste helft : Na 5 minuten een combinatie Wally, Gianni, Anouar, maar de keeper pakte. Witse met een trap voorlangs. Na 12 minuten kreeg Belgica een eerste kansje na een vrije trap. Drie minuten later kon Belgica na een vrije trap de score openen met een kopbal : 0-1. Wat later was Belgica weer gevaarlijk met een vrije trap. De bal moest tot twee keer weggehaald worden voor doel. Wally kon dan ook eens zijn kans wagen, maar hij kopte slecht na hoekschop. Vlak voor rust dan toch opwinding voor het bezoekende doel. Eerst moest de keeper met een karpersprong een doelpunt van Anouar voorkomen. Even later was het Wally, na pass van Gianni, die de keeper tot een voet-redding verplichte.

2de helft : Gianni en Teck warden vervangen door Gert en Kevin bij de rust. Robbe bereikte Kevin die voorzette, maar voor doel kon niemand zijn voet er tegen zetten. Hoekschop Belgica, Makai moet Noah bijspringen op de lijn. Actie via Witse en Wally, Anouar vind nogmaals de keeper op zijn weg. Witse-Anouar-Witse : keeper pakt. Vrije trap Makai, listig opzij gelegd tot bij Wally die met zijn schot een hoekschop afdwingt. Goede hoekschop, maar Witse kopt over. Anouar met een pas tot bij Witse, met een hakje afgelegd, maar Wally trapt over.

Conclusie : Weer een nederlaag die niet nodig was. Het schoentje knelt duidelijk vooraan waar Anouar en Wally hun stinkende best doen, maar ofwel ongelukkig zijn bij de afwerking ofwel een puike keeper op hun weg vinden. Mogen we ook even belichten dat sommige mensen hun naam minder voorkomt in het verslag. Dit wil niet zeggen dat ze niet goed speelden, maar voetbal draait nu éénmaal om het maken van doelpunten en aanvallend ingestelde spelers worden dan ook gemakkelijker vernoemd. Daarom even een vermelding voor een goed ingevallen Jochem, een op de linksback uitstekende Robbe, Senne die als verdedigende middenvelder bergen werk opknapte, Jelle die met zijn loopvermogen verschillende aanvallen onderschepte en Teck die als hij fit is nog steeds de verdediging en ploeg vooruit schreeuwt.