Wat moest u weten?  Blijkbaar waren er toch heel wat afbellers en last-minute wel aanwezigen zodat onze coach 15 spelers ter beschikking had.  Onze neus ving hier en daar precies wel de geur op van verschaald bier en lederhosen.  Met Robbie, Gert en Bob zat er bijna anderhalve eeuw ervaring op de bank.  We mochten ook 1 nieuwe speler noteren op het wedstrijdblad : Robbe Massant (Massi), die mocht dadelijk in de basis starten.

1ste helft : Hadden we Noah te hard bejubeld vorige week ?  Dan lag hij nu wel aan de basis van een 1-0 achterstand na nog geen 2 minuten spelen.  Hij trapte de bal slecht weg en een VDP-er nam het cadeautje in dank aan.  Slecht begonnen, maar onze spelers zetten zich erover.  Een voorzet van Jonas kon nog net door de plaatselijke keeper voor Wally zijn hoofd weggeplukt worden. Massi zet zich door op het middenveld, maar trapt nipt over.  Gianni bal veroverd, 1-2 met Wally, maar de keeper pakt Gianni zijn schot.  Na 12 minuten een nieuwe opdoffer.  Een speler van VDP springt in onze 16 omhoog en laat zich dan vallen.  De scheidsrechter zag er een penalty in !  Noah maakte zijn flater van de eerste minuut goed en pakt de strafschop.  Massi naar Robbe, die zet voor, maar aan de tweede paal kan een verdediger de trap van Wally nog net wegwerken door zich voor de bal te smijten.  Na 16 minuten, vrije trap voor ons.  Kevin brengt voor en Mark kopt de 1-1 binnen.  Daarna mocht VDP twee vrije trappen nemen telkens vanop een 25 meter van ons doel.  De eerste ging nipt naast, de tweede was voor Noah.  Kans voor Robbe na hoekschop, keeper pakt.  Jelle-Gianni-Wally, Gianni trapt naast.  Vrije trap Jelle, Kevin nipt over.  VDP met een hoekschop, aan de tweede paal binnengeknikt : 2-1.  Met nog een vijftal minuten te spelen een opstootje.  Wally wordt bij zijn edele delen gepakt en is even “van slag” of moeten we zeggen “gaf een slag” als reactie.  Beide spelers kregen geel, maar de VDP-speler “gaf een slag” op de scheidsrechter zijn kaarten en kreeg als beloning nu ook een rood kleurtje te zien.  Nog een laatste aanval van ons voor rust over verschillende spelers, Massi besluit over.

2de helft : Robbie en Amin, kwamen Wally en Teck vervangen.  Blijkbaar toch nog niet alles goed herschikt achteraan want Noah moest al onmiddellijk twee keer tussenbeide komen.  Na 11 minuten een vrije trap van Mark wordt door Massi naar doel gekopt, keeper werkt weg, maar Robbe kan de afgeweerde bal binnentikken : 2-2.  Lang konden we van onze voorsprong niet genieten want bij de eerste tegenprik van VDP werd Jonas voorbijgesneld en kon zijn tegenstrever uit een scherpe hoek de 3-2 op het bord zetten.  Robbe door, maar onderuitgehaald.  Vrije trap voor Amin, maar keeper red.  Twintig minuten ver en nog een tegenstoot van VDP.  Robbie maait over de bal, zijn tegenstrever niet en 4-2.  Niet veel later kon Robbie als een jong veulen de lijn afdraven en Amin maakte er 4-3 van.  We probeerden in de laatste twintig minute nog wel voor de gelijkmaker te gaan, maar het ging allemaal te moeizaam en het was Noah die nog enkele ballen moest pakken op enkele gevaarlijke counters van de thuisploeg.

Conclusie : Met elf tegen elf speelden we in de eerste helft beter als tegen tien man in de tweede helft.  Het is not done om op de scheidsrechter “te kakken”, maar als je niet consequent fluit en dan met kaarten gaat zwaaien om je blunders recht te zetten, ben je slecht bezig.  Bij ons mag ook Amin eens in de spiegel kijken, want zijn prestaties gaan al weken bergaf en wat hij gisteren liet zijn was “niveau nihil”.

Scoreverloop :

1’ : 1 – 0

11’ : 1 – 1  :  Mark (Kevin)

34’ : 2 – 1

56’ : 2 – 2 : Robbe

57’ : 3 – 2

64’ : 4 – 2

69’ : 4 – 3 : Amin (Robbie)

Ploeg – statistieken :

Basis : Noah – Jelle (55), Teck (46), Mark, Jonas V – Solle, Massi – Kevin (76), Gianni, Robbe – Wally (46)

Bank : Amin (46), Robbie (46), Gerd (55), Bob (76)

Aanwezig niet gespeeld : Senne, Dimi

Goals : 3 Anouar – 2 Amin – 1 Wally, Gianni, Mark, Robbe

Assists : 1 Wally, Solle, Anouar, Robbie, Kevin