Wat moest u weten? Dat we op zondagochtend nog good old Robbie en Bob moesten bellen omdat een ziekte-epidemie onze ploeg teisterde.  Alleen Robbie kon komen.  Zo geraakten we toch aan 11 man en een flanellen Jelle die wel moest starten als centrale verdediger, wegens gebrek aan andere mogelijkheden, in een 4-5-1 opstelling en met Gianni in de goal omdat ook onze beide keepers er niet waren (werken en ziekte).

1ste helft : Na twee minuten mocht Gianni zich al tonen : met 1 handje wist hij een doelpoging, na hoekschop, weg te werken.  Van in het begin was het duidelijk dat De Vrede vooral probeerde om hun snelle nummers 9 en 13 te lanceren.  Gianni mocht die 9 al afstoppen na 5 minuten. Vlak daarna een goede aanval van ons, Wally schoot over.  Dan een counter via Anouar, maar Wally moest net iets te ver uitwijken.  De 9 van de thuisploeg mocht dan randje buitenspel of er net over doorgaan en Gianni was kansloos : 1-0.  Op het kwartier weer gevaar van de thuisploeg, maar Senne kwam goed terug en verdedigde knap.  Gianni moest nog eens zijn kunnen tonen op een kopbal na een hoekschop.  Anouar gelanceerd door de Solle kan vanaan de middellijn doorgaan, gebruikt goed zijn lichaam om aan de bal te bliijven en scoort de gelijkmaker : 1-1.  De nummer 9 dan nog eens met een hakje, maar naast.  Iets voor het half uur kon Jelle dan toch niet verder.  Thibauld kwam in en Solle schoof een rij achteruit.  Gianni onderscheidde zich nogmaals op een poging van de 9.  Vlak voor rust kan Gianni een bal nog wegwerken, maar de bal komt voor een voet van een tegenstander en 2-1.

2de helft : We werden niet echt weggespeeld voor de rust en iedereen zag het zitten om na rust er toch nog voor te zorgen dat we punten pakten.  Spijtig genoeg werden onze goede bedoelingen meteen gefnuikt.  De 9 kon onmiddellijk doorgaan, zette voor, Gianni bracht nog twee maal redding, maar de bal bleef voor een “Vrede”-voet vallen en de derde keer was het raak : 3-1.  Nog niet deftig bekomen of het was al 4-1, Solle miskeek zich en de 9 door en Gianni kansloos.  Solle ging terug een rij hoger spelen en Senne zakte een plaats.  We waren duidelijk aangeslagen en De Vrede mocht te gemakkelijk de 5-1 optekenen.  We kwamen er echter terug door.  Goede actie Anouar na pass van Witse, maar Thibauld geraakte net niet op tijd aan de 2de paal.  Witse het lijntje af, zelf schieten, maar de bal weggewerkt door de keeper.  Anouar bal aangepakt, met zijn sterke lijf de tegenstander afgehouden en dan Wally weggestuurd die de 5-2 scoorde.  Met nog 5 minuten Anouar naar Thibauld, maar zijn schot ging naast.  Gianni moest dan nog eens goed tussenkomen, maar was iets later kansloos als de 9 zich nog eens sneller toonde dan Mark en er 6-2 van maakte.  De laatste aanval was voor ons, Witse naar Anouar, maar die werd nog net van de bal gezet voor hij kon uithalen.

Conclusie : Als je de uitslag ziet, zou je denken dat we compleet weggespeeld werden, maar dit moeten we toch tegenspreken.  We speelden niet slecht, lieten zelfs mooie combinaties optekenen, maar de ervaring ontbrak bij ons om er meer uit te halen.  Spijtig.  Een dikke pluim ook voor Gianni die uitstekend pakte en voor Senne die als “nieuwe” centrale verdediger goed overeind bleef op een plaats die waarschijnlijk niet zijn voorkeur geniet. Ook “depannage Robbie” speelde een dijk van een wedstrijd.

Scoreverloop :

10’ : 1 – 0

23’ : 1 – 1 : Anouar (Solle)

43’ : 2 – 1

46’ : 3 – 1

47’ : 4 – 1

56’ : 5 – 1

80’ : 5 – 2 : Wally (Anouar)

88’ : 6 – 2

Ploeg – statistieken :

Basis : Gianni – Robbe, Mark, Jelle (28’), Robbie – Wally, Louis, Solle, Senne,Witse – Anouar

Bank : Thibauld (28)

Goals : 3 Anouar – 1 Wally, Gianni, Amin

Assists : 1 Wally, Solle, Anouar

Volgende week :

Bekampen we om 10u00 thuis Ostan.  Met drie overwinningen uit 4 wedstrijden staat deze ploeg momenteel tweede, het zal dus geen lachertje worden.  Hopelijk is iederéén genezen en moet de coach niet in allerijl ’s zondags nog spelers proberen te vinden.  Het vat staat nog altijd te blinken in het voorraadlokaal…

Binnen 2 weken : Bekampen we VDP B op hetzelfde plein.

Tip voor de aanwezigen: blijf wat langer hangen ;), dan kan je een frietje meepikken…