18 september 2022 :  KWB Hombeek  –  Union Malinese  :  1 – 2

Wat moest u weten ?  Afgaande op de uitslagen van de vorige jaren was dit een wedstrijd die kon gewonnen worden door beide ploegen.  Onze coaches konden beschikken over 15 spelers die volgens het blad gingen spelen in een 4 – 1 – 4 – 1 opstelling.  Normaal ging Wally starten in de basis, maar zijn wekker stond blijkbaar slecht of niet afgesteld zodat onze kapitein met het schaamrood op de wangen zijn plaats moest afstaan aan Anouar.

1ste helft : 10 minuten ver en een hoekschop voor Malinese.  Deze wordt aan de tweede paal binnengetrapt : 0-1.  Een uitbraak van ons via Gianni en Amin leverde een kans op voor deze laatste, maar zijn shot was te zwak en de keeper kon eenvoudig pakken.  Halverwege de eerste helft kwam Gianni aan de bal in de 16, maar hij draaide iets te veel en weg kans.  Op het half uur werd balverlies bij ons afgestraft door Malinese en 0-2.  We noteerden in de eerste helft nog schoten van Gianni en Joren, maar deze gingen over doel.

2de helft : Jonas V bleef met een katertje nog even op de bank, de drie andere wisselspelers kwamen in.  Na 12 minuten kreeg een vallende Wally de bal toch nog bij Amin die de 1-2 tegen de netten trapte.  Noah liet dan zien dat hij attent stond te keepen en kwam goed uit om een tegenaanval van Malinese te onderscheppen.  Malinese nog eens met een goede aanval, maar over.  Met nog 5 minuten te spelen, Gianni tot bij Amin : draaien, schieten, nipt naast.

Conclusie : De tweede helft was stukken beter dan de eerste helft, maar echt doelrijpe kansen ontbraken.  Jammer, maar het beloofde gratis vat zal nog wat blijven staan.  Mogen we er Joren ook nog even op wijzen dat hij als echte gentleman, wel de kinderbuggy aan zijn fiets mag hangen in plaats van zijn vrienden hiermee op te zadelen. 

Scoreverloop :

10’ : 0 – 1

32’ : 0 – 2

57’ : 1 – 2 : Amin (Wally)

Ploeg – statistieken :

Basis : Noah – Matthias, Mark, Teck, Dimi (65) – Solle – Gianni, Anouar (46), Joren (46), Witse (46) – Amin

Bank : Senne (46), Wally (46), Robbe (46), Jonas V (65)

Aanwezig maar niet gespeeld : Jochem, Gert, Kevin

Goals : 2 Anouar – 1 Gianni, Amin

Assists : 1 Wally

Volgende week : Maken we een korte verplaatsing naar Heffen.  We zijn gewaarschuwd, want Heffen klopte in de eerst wedstrijd van het seizoen SAC en met hoeveel verloren wij ook alweer van Sac ???