Wat moest u weten ?  Dat buiten het feit dat FC Rounited een ploeg was van Roemeense spelers, we er niets meer van wisten.  Een pronostiek vooraf was dus een grote gok, maar we zagen wel dat de coach over 16 spelers kon beschikken, waarbij een 4-tal nieuwe gezichten.  Welkom Noah, Mathias, Thibault en Ritchie.

1ste helft : Rounited mocht aftrappen en probeerde al direct onze nieuwe keeper Noah te verrassen met een trap van aan de middellijn.  Ook het tweede schot van de wedstrijd kwam van een Roemeense voet vanop 25 meter van de goal.  Beide schoten waren echter niet tussen de palen.  Na 10 minuten moest Noah goed uitkomen om een bal te stoppen na een uitbraak van de bezoekers.  Na 12 minuten toch een eerste keer KWB Hombeek.  Matthias met een lange bal naar Kenneth, mooi het lijntje af, maar zijn voorzet vond niemand voor doel.  Kenneth dan met een trap naar doel, maar de bal werd door een verdediger weggehaald van de lijn.  Daarna zagen we vooral veel middenveldspel van beide ploegen en was het wachten op minuut 38.  Wally pakte uit met een schot, de keeper kon wegduwen, maar de bal kwam voor Gianni zijn voeten die droogweg in de hoek knalde : 1-0.  Rounited met een hoekschop en een halve retro, maar Noah pakt goed.  Gianni demonstreerde dan ongewild eventjes hoe je een bal tegen de scheidsrechter zijn gelaat moet trappen, gelukkig zonder averij bij de scheids.  Net voor rust nog twee keer onze ploeg : Anouar kwam net te kort op een voorzet van Kenneth en na voorbereidend werk van Kenneth en Anouar kon Senne de bal niet in doel krijgen.

2de helft : 16 man aanwezig en 5 vervangingen toegelaten, dus kwamen al onze wisselspelers na rust op het veld.  Het was weer Rounited die het eerst gevaarlijk was, maar de bal ging voorlangs.  Ritchie scoorde dan, jammer genoeg was het een weggewerkte bal die in het trainingsgoaltje aan de zijlijn verdween.  Na acht minuten liet Mark zich compleet verrassen, Noah probeerde nog tevergeefs redding te brengen, maar het mocht niet baten : 1-1.  Jelle zet druk, maar versiert alleen een hoekschop.  Vrije trap van Mark, de bezoekende keeper plukt de bal weg boven Wally zijn hoofd.  Sorry, maar ik was even afgeleid door de kleindochter en kon alleen vaststellen dat Rounited de 1-2 tegen de netten werkte, wat er aan voorafging miste ik dus.  Halverwege de tweede helft een verrassende vrije trap van Rounited die tussen het muurtje en de keeper viel, maar Jelle kon nog de bal nog net voor de lijn keren.  Mark flaterde dan een tweede keer en Rounited nam het in dank aan : 1-3.  De kopjes gingen naar beneden en Rounited kon freewheelend hun bekerwinst veilig stellen.

Conclusie : In de tweede helft werden we genekt door enkele domme fouten.  We zagen ook dat onze jeugd zich wat liet opzijzetten door de gretiger en steviger spelende Roemeense mannen.  Het samenspel was ook nog niet zoals het moest, mede door enkele nieuwelingen die hun plaats nog wat zoeken en een halve ploeg die gewisseld werd bij de rust.  Het kan alleen maar beteren jongens!

Scoreverloop :

38’ : 1 – 0  : Gianni

53’ : 1 – 1

60’ : 1 – 2

75’ : 1 – 3

Ploeg – statistieken :

Basis : Noah – Matthias, Mark, Teck (46), Dimi (46) – Kenneth, Senne (46), Louis (46), Gianni, Wally – Anouar (46)

Bank : Jelle (46), Thibault (46), Joren (46), Jonas V (46), Ritchie (46)