1 mei 2022 :  F.C. Bariton  –  KWB Hombeek  :  3 – 4

Wat moest u weten ?  Voor onze laatste wedstrijd moesten we ook onze verste verplaatsing van het seizoen maken : naar Wechelderzande.  Louis vond het wel een leuk terrein, het deed hem wat aan het stadion van Roma denken ???  Ons viel vooral op dat de actie “Maai mei niet”  blijkbaar al ingezet was in april bij de jongens van Bariton want de madeliefjes en paardenbloemen tierden welig op het grote grasveld.

1ste helft : Hoe slecht kan je beginnen aan een wedstrijd ?  Net een minuut ver en na een slechte pass kon een Bariton-speler al uithalen van voor de 16 en Dimitri verslaan : 1-0.  Na 10 minuten ook een kansje (alhoewel) voor ons.  Mark dropte de bal in de 16.  Anouar kon er zijn hoofd net niet tegen zetten.  Wat later toonde Mark even dat zijn “balcontrole” perfect was, het was wel een pijnlijke.  Op het half uur kon Gianni doorgaan na balverlies van Bariton, zijn schot strandde op de paal en de rebound trapte hij hoog over.  Gianni met een sublieme passeer beweging.  Bal naar Wally die Anouar mooi zag volgen en de bal opzijlegde zodat Anouar kon scoren.  Volgens de scheidsrechter stond Anouar buitenspel.  Als de VAR het gezien had, was het geen offside geweest.  Alhoewel met de VAR ben je ook nooit zeker.  Dom balverlies bij ons en bij Bariton profiteerden ze ervan om op Dimitri af te gaan.  Deze voorkwam echter tot 2 maal toe dat de voorsprong van de thuisploeg opliep.  Witse door en Gianni mooi op weg gezet naar doel.  De plaatselijke keeper tackelde de bal met zijn 2 voeten vooruit uit de voeten van Gianni.  De scheidsrechter zag er geen graten in.  Op slag van rust kon Wally Jonas bereiken die zijn voorzet via de keeper in doel zag belanden : 1-1.  Dan ga je rusten met een gelijkspel denk je, maar niets was minder waar.  Aftrap Bariton, bal tot voor ons doel en in het geharrewar aan de 2de paal viel de bal ineens binnen.  Ruststand  : 2-1.

2de helft : Onze drie reservespelers kwamen de youngsters Senne, Anouar en Witse aflossen.  De eerste kans was voor ons.  Wally tot bij Amin, maar de keeper haalde de bal uit zijn voeten.  Wat later werd Amin onderuitgeschoffeld in  de 16 en penalty.  Wally klaarde het klusje : 2-2.  Halverwege de tweede helft mag de plaatselijke nummer 12 zomaar eventjes drie man van ons uitspelen en ook Dimitri het nakijken geven : 3-2.  We gaven ons niet gewonnen en Amin kon vanop links de bal voorbrengen, Wally kopte de 3-3 tegen de netten.  Meteen daarna Solle die de bal mooi meeneemt, even doorgaat en dan Gianni bedient.  Gianni trapte echter huizenhoog over, een kans die je nooit mag missen !  Met nog twee minuten te spelen demonstreerde Wally even hoe je een gouden kans aanbied.  Gianni kon nu echt niet meer missen en 3-4.  In de allerlaatste minuut nog een hoekschop voor Bariton, iedereen mee naar voren, zelfs hun keeper, maar ze haalden er alleen een nieuwe hoekschop uit.  Deze werd weggewerkt door onze verdediging en de scheidsrechter floot af.

Conclusie : Bariton wilde er geen eindeseizoenswedstrijd van maken en waren zeer gedreven wat hen ook tot drie maal toe een voorsprong opleverde.  Onze spelers toonden echter ook hun wilskracht en kwamen tot 3 keer toe terug om er dan nog finaal over te gaan zodat we het seizoen toch nog in schoonheid konden afsluiten.  Proficiat mannen !

Scoreverloop :

1’: 1 – 0

44’ : 1 – 1 : Jonas (Wally)

45’ : 2 – 1

56’ : 2 – 2 : Wally (penalty)

68’ : 3 – 2

76’ : 3 – 3 : Wally (Amin)

88’ : 3 – 4 : Gianni (Wally)

Ploeg – statistieken :

Basis : Dimitri – Senne (46), Mark, Teck, Jonas – Solle – Robbe, Wally, Gianni, Witse (46) – Anouar (46)

Bank : Jelle (46), Louis (46), Amin (46)

Goals : 13 Wally – 12 : Amin, Kenneth – 10 : Gianni – 7 : Witse  – 6 : Joren – 3 : Wesley, Anouar, Jochem, Solle, Mark, Jonas – 1 : Teck, Jan, Senne, Jelle, Robbe, Robbie, Glenn, Louis – 1 own-goal

Assists : 10 : Mark – 8 : Amin – 7 : Robbe, Wally – 6 : Anouar, Solle – 5 : Witse – 4 : Kenneth – 3 : Jelle, Kevin – 2 : Louis, Gianni, Dimitri, Jonas, Glenn – 1 : Wesley, Michael

Clean sheets : 2 : Glenn – 1 : Joren