27 maart 2022 :  KWB Hombeek  –  F.C. Lucyvo  :  6 – 2

Wat moest u weten ? 

Onze coach moest het weer stellen met maar 12 aanwezigen.  Teck had wel zijn sportzak bij, maar bleef uit voorzorg liefst langs de kant.  Niettegenstaande zijn clean sheet van vorige week, stond Joren terug op het veld en werd Dimitri keeper.  Hij kreeg een 3-5-2 formatie voor hem.

1ste helft : Joren stuurde Glenn al bijna onmiddellijk na de aftrap diep, maar de keeper was net iets sneller op de bal.  Dan was het tijd voor Herman om in actie te komen.  Hij demonstreerde even hoe je putjes vult op het veld en hoe je eventueel met een platte schup een mol moet doodslaan.  Mark met een vrije trap die uiteindelijk via Glenn tot bij Wally geraakt en 1-0.  Solle nu met een diepe steekpas, Kenneth stuit op de keeper.  Hoekschop van Kenneth, Mark kopt op de keeper.  Een snelle counter van Lucyvo, maar Dimitri lost het goed op.  Kenneth  op snelheid weg vanaan de middellijn, mooie voorzet, maar Glenn kopt van dichtbij los over met een prachtige snoekduik.  Het was volgens ons moeilijker om over te koppen dan binnen te koppen.  Lucyvo met een bal voorlangs.  Jonas met een vrije trap, de keeper komt uit en roept hard, maar grabbelt wel compleet naast de bal.  Dank u wel zegt Amin en trapt de 2-0 binnen.  Solle zet de actie op, pas naar Amin die voorzet.  Glenn kopt nu niet over, maar wel op de deklat.  Een goedgevolgde Wally duwt de terugspringede bal in doel : 3-0.  Dan even een kort moment van vertwijfeling in onze verdediging en Lucyvo profiteert om tegen te scoren : 3-1.  Net voor rust nog een schot van Louis, maar de keeper pakt.

2de helft : Jochem kwam Glenn vervangen.  Nog maar net afgetrapt en Jonas kon al scherp voorzetten.  Joren komt aan de tweede paal een voetje tekort.  Kenneth zet zich door, maar trapt te zwak.  Solle breed naar Kenneth die zich vrij dribbelt en de 4- 1 scoort.  Amin zet hard voor, verdediger werkt tegen de deklat.  Lucyvo met een tegenprik, maar op Dimitri die uitpakt met het betere panda-rol-werk.  De laatste man van de bezoekers speelt de bal kwijt aan Amin die kan doorgaan maar de keeper red met een beenveeg.  Magic Wally en Joren zetten een een-tweetje op.  Joren legt de bal beheerst naast de keeper binnen : 5-1.  Ondertussen waren er ook wat oud spelers komen supporteren :  Brian, Hans en Walter D.W.  Met nog een kwartier te spelen een verre trap van Lucyvo, Dimitri laat de bal door zijn handen glippen en 5-2.  Niet te lang getreurd want nog geen minuut later, Mark met een vrije trap vanaan de middellijn en Joren torent boven iedereen uit en kopt overhoeks binnen : 6-2.  De laatste kans was nog voor de Solle, maar hij besloot net over.

Conclusie : Halverwege hadden we al met veel meer moeten voorstaan dan 3-1, maar al bij al toch een simpele zege en bij momenten zagen we ook iets terug van het goede spel van de eerste competitieweken.  Maar er is zeker nog verbetering mogelijk.

Scoreverloop :

8 : 1 – 0 : Wally (Glenn)

31 : 2 – 0 : Amin

37 : 3 – 0 : Wally

40 : 3 – 1

55 : 4 – 1 Kenneth (Solle)

65 : 5  – 1 Joren (Wally)

75 : 5 – 2  

76 : 6 – 2 Joren (Mark)

Ploeg – statistieken :

Basis : Dimitri – Jelle, Mark, Jonas – Kenneth, Solle, Louis, Joren, Wally – Glenn (46), Amin

Bank : Jochen (46), Teck

Aanwezig niet gespeeld : Gert

Goals : 12 : Kenneth – 11 : Amin, Wally – 9 : Gianni – 7 : Witse  – 5 : Joren – 3 : Wesley, Anouar, Jochem, Solle – 2 : Mark – 1 : Teck, Jan, Senne, Jelle, Robbe, Robbie, Glenn, Jonas – 1 own-goal

Assists : 9: Mark – 7 : Robbe – 6 : Anouar, Amin, Solle – 5 : Witse – 4 : Kenneth, Wally – 3 : Jelle, Kevin – 2 : Louis, Gianni, Dimitri, Jonas – 1 : Wesley, Michael, Glenn

Clean sheets : 2 : Glenn – 1 : Joren

Volgende week :

Bekampen we op zaterdag namiddag FC Malinswa.  Niettegenstaande we in de heenronde wonnen met 2-1 en ze achter ons staan, was het toch een van de best spelende ploegen waartegen we dit seizoen speelden.  We zullen dus alles uit de kast moeten halen om de 3 punten mee naar Hombeek te brengen.