20 februari 2022 :  KWB Hombeek  –  Weitse Gans  :  1 – 2

Wat moest u weten?  In oktober hadden we net als Weitse Gans 18 op 18.  Een topper dus, die werd gewonnen door de thuisploeg en vooral gevierd alsof ze reeds de titel hadden behaald.  Meer dan arrogant, er stond dus nog een rekening open.  Veertien speler had onze coach ter beschikking.  Wegens gebrek aan verdedigers moest Robbe echter de linksback positie innemen in plaats van links midden.  Voor de wedstrijd was er nog een poging om uw verslaggever om te kopen.  Joren wou eens iets positiefs lezen over hem. 

1ste helft: In een gelijkopgaande eerste helft noteerden we vijf grote kansen.  De eerste was voor Gianni, maar de keeper was net iets sneller op de bal.  De heerlijke voorzet werd getrapt door Joren.  Prachtig gedaan Joren !  Weitse reageerde meteen met een vrije trap op de deklat.  Op het half uur zette Anouar met een subtiele baltoets Witse op weg naar de goal.  We zagen de netten al bijna trillen, maar de Gans-keeper pakte uit met een schitterende parade.  Robbe moest dan een bal van de lijn weghalen of Weitse had op voorsprong gestaan.  Iets voor de rust een combinatie Gianni, Anouar, Witse, maar Witse besloot in het zijnet.

2de helft : Bij de rust werden Anouar en Robbe gewisseld voor Amin en Kevin.  Na tien minuten moest er terug gewisseld worden.  Witse aan een goede wedstrijd bezig moest geblesseerd eraf en Glenn kwam in zijn plaats.  Pas na twintig minuten was er opwinding.  Mark moest eerst een vrije trap pakken (een makkie), maar pakte daarna uit met een grootse save door een schot uit de winkelhaak te ranselen.  Glenn probeerde dan van ver op doel te trappen, maar zijn trap was niet gekadreerd.  Wat Glenn probeert kan ik veel beter dacht Joren en vanop 35 meter trapte hij de bal over een iets uit zijn doel staande keeper binnen : 1-0.  Prachtig gedaan Joren !  Weitse liet het kopje niet hangen en begon veel beter, sneller en agressiever te spelen.  Dit leverde resultaat op, want Mark moest zich spijtig genoeg nog twee keer omdraaien om de bal uit de netten te vissen.  Eindstand 1-2, wat door de Gansen weeral uitbundig gevierd werd.

Toch nog even een bemerking : Vooral onze invallers vielen door de mand.  Ze brachten veel te weinig.  Niet iedereen kan even goed voetballen, maar inzet, werklust en een snelle passing kan al veel verhelpen. 

Nog een mededeling voor Joren : twee positieve vermeldingen, dat kost u twee Duvels.

Scoreverloop:

77’: 1 – 0  :  Joren

80’: 1 – 1

83’: 1 – 2

Ploeg – statistieken:

Basis: Mark – Robbe (46), Jelle, Teck, Dimitri – Gianni, Solle, Joren, Witse (55) – Wally – Anouar (46)

Bank : Amin (46), Kevin (46), Glenn (55)

Aanwezig niet gespeeld : Gert

Goals : 11 : Kenneth – 10 : Amin – 9 : Wally, Gianni – 7 : Witse  – 3 : Wesley, Anouar, Jochem, Solle, Joren – 2 : Mark – 1 : Teck, Jan, Senne, Jelle, Robbe, Robbie, Glenn – 1 own-goal

Assists : 8: Mark – 7 : Robbe – 6 : Anouar, Amin – 5 : Witse – 4 : Kenneth, Solle – 3 : Wally, Jelle, Kevin – 2 : Louis, Gianni, Dimitri, Jonas Maes – 1 : Wesley, Michael Nees

Clean sheets : 2 : Glenn