5 december 2021 :  Den orgel  –  KWB Hombeek  :  4 – 2

Wat moest u weten ?  Wonnen we, dan pakten we zes punten voorsprong op Den Orgel.  Bij verlies kwam Den Orgel langszij.  Onze coach kon beroep doen op 15 man.  Onze ouderdomsdeken Dimitri mocht op de bank beginnen samen met drie “youngsters” die zijn kinderen hadden kunnen zijn.  Dat was toch de bedoeling, maar Gianni was te laat zodat hij op de bank moest plaatsnemen en Robbe alsnog aan de aftrap kwam.

1ste helft : We waren nog maar 2 minuten bezig of Jelle mocht de bank al verlaten.  Joren voelde iets in zijn lies bij zijn eerste balcontact en ging eraf.  Even wat reorganisatie nodig bij ons, maar Den Orgel wachtte er niet op en maakte er via een kopbalgoal direct 1-0 van.  Wat later mocht Glenn, met dubbele N, zich een eerste keer onderscheiden op een vrije trap.  Robbe met de pass, Jelle trapt naast.  Halverwege de eerste helft mocht Den Orgel het in de 16 tot 3 maal toe proberen, maar Glenn bleef overeind.  Wij pareerden dit geweld met een schot van Kenneth dat naast ging.  Dan een vrije trap van Mark, Solle kopt de bal goed in en staat al klaar om te juichen, maar de thuiskeeper pakt uit met een heel straffe save.  Na een hoekschop en wat geharrewar komt de bal voor de voeten van Anaouar, die kan uithalen en de keeper kloppen, maar op de lijn stond nog een speler die de goal voorkwam.

2de helft : Al onze wisselspelers kwamen meteen van de bank bij de start van de 2de helft.  We begrepen wel niet goed waarom de coach Wally, die zijn comeback maakte na 2 en een halve maand blessureleed, een volledige wedstrijd liet spelen en niemand op de bank hield om hem “ergens” in de tweede helft te vervangen.  De eerste kans was voor ons met een schot van Gianni dat gepakt werd door de keeper.  Snelle uitbraak van Den Orgel, Mark werkt in hoekschop.  Witse door op de flank, keeper pakt voor een inlopende Gianni.  Jelle met een voorzet, keeper er goed tussen en meteen de tegenaanval gelanceerd.  Gelukkig miste hun spits.   Wat later was het wel raak.  De bal raakte niet weg voor ons doel en 2-0.  , Dimitri duidelijk te traag op een snelle uitbraak en 3-0.  Witse in de draai na een hoekschop, maar naast.  Vrije trap Mark, Solle kopt door en Wally scoort bij zijn wederoptreden : 3-1.  Mark en Teck, ons meestal secuur duo achteraan, lieten zich beiden ringeloren en 4-1 voor Den Orgel.  Vlak voor affluiten milderde Gianni nog tot 4-2 na een voorzet van Jonas.

Ploeg – statistieken :

Basis : Glenn – Jonas, Mark, Teck, Mere (46) – Solle – Kenneth, Joren (2), Wally, Robbe (46) – Anouar (46)

Bank : Jelle (2), Gianni (46), Witse (46), Dimitri (46)

Aanwezig niet gespeeld : Michael, Gert

Goals : 9 : Kenneth – 8 : Amin – 6 : Wally, Gianni – 5 : Witse – 3 : Wesley, Anouar – 2 : Jochem, Solle, Mark, Joren – 1 : Teck, Jan, Senne, Jelle, Robbe – 1 own-goal

Assists : 5 : Amin; Robbe – 4 : Kenneth, Mark, Witse, Anouar – 3 : Solle, Wally, Jelle, Kevin – 2 : Louis, Gianni, Dimitri – 1 : Wesley, Michael, Jonas

Clean sheets : 2 : Glenn

Volgende week :

Spelen we thuis tegen Bariton.  Een middenmotor dus winst moet ons doel zijn !  Altijd wel opletten want Jolika was ook een middenmotor en we kwamen niet verder dan een gelijkspel !