31/11/2021 GENCLERBIRLIGI – KWB HOMBEEK 1 – 2

Woord vooraf: Onze vaste verslaggever speelde vorige week nog vlotjes met de woorden vel, beer en geschoten. Blijkbaar had hij thuis die woorden ook al enkele malen laten vallen, want vlak voor de match kregen we het heuglijke nieuws dat zijn zoon (Meere) goed bij schot was geweest. De KWB familie breidt dus weer uit. Alvast proficiat aan de ouders !

Bij het begin van de match bleek ook dat enkele spelers het spreekwoord van de beer zijn vel niet zo goed begrepen hadden. Een paar van onze jagers had al waar voor hun geld gekozen en dachten dat de overwinning al binnen was.

Onze Turkse tegenstanders waren ondanks hun ranking wel gemotiveerd om er iets van te maken. Het werd een Turkse bezetting op onze helft. En nadat we een inworp weggaven, waande een ? Genclerbirginees ?  zich even op de Ankarese markt: hij slenterde voorbij onze spelers, bestelde onderweg nog een muntthee, keek dan waar het doel weer stond, en pegelde de bal enig mooi binnen. 1-0

Buiten nog een knappe dribbel en schot tegen de paal van Anouar (al had hij ook de vrijstaande Gianni kunnen bedienen), was het zoals het weer vandaag, eerder triestig.

De coach stuurde bij met de rust en bracht met Amin een tweede spits op het veld, ten koste van Louis. De Meere mocht zijn tourné na de match voorbereiden en werd in de kleedkamer gelaten voor ons ouderdomsdeken Dimitri.

Zoals het gezegde zegt heeft de coach steeds gelijk en de omschakeling van systeem en de wissels rendeerde direct. Snelle omschakeling bij ons, Anouar centraal mooi in 1 tijd door naar zijn spitsbroeder Amin en van uit een scherpe hoek toch nog het kleine gaatje gevonden en 1-1.

De match kantelde en het geloof groeide. De tegenstander werd nu beter vastgezet en de bal ging bij ons ook vlotter rond. Robbe achtte zijn moment gekomen en na al een tweetal goeie acties langs de lijn, kreeg hij na een gekeerd shot van Amin de bal in de voet. Hij dacht “wat Amin daarstraks kon, kan ik ook” en viseerde de korte hoek en 1-2.

We onthouden nog enkele goede saves van de lokale Arda Turan, 2 schoten tegen de paal, en een knappe actie met een aflegger met het knietje van de ingevallen Jochem voor Robbe die de keeper weer dwong tot een knappe redding.

Ondertussen was Kevin ook al ingevallen voor Mark en schoof Jelle een plaatsje achteruit. Kevin viel gretig in en zat er vaak goed tussen en schuwde geen duel. Hij vond zelfs nog tijd om in de zestienmeter even het betere zolenwerk boven te halen en de Turan van de tegenstander nog een vermelding te bezorgen met een knappe save.

De gemoederen liepen nog even hoog op, maar zoals het Turkse spreekwoord zegt: “Tereyağından kıl çeker gibi”. We behielden de krappe voorsprong en de drie punten kunnen weer bijgeschreven worden.

We zitten nu al enkele matchen niet echt lekker vrijuit te voetballen. Als het even moeilijker gaat, zullen we allen een extra tand moete bijsteken qua grinta en “zin om te winnen”. Maar zolang je de moeilijke matchen ook met 3 punten kan afsluiten en de sfeer en de feestjes na de match nog goed zitten, zullen we op het veld ook wel onze draai terug vinden.

Ploeg: Glenn – Jonas, Mark (70’ Kevin), Teck, Meere (45’ Dimi) – KDB, Jelle, Louis (45’ Amin), Gianni, Robbe – Anouar (75’Jochem)

20′: 1 – 0

46′: 1 – 1 Amin (Anouar)

60′: 1 – 2 Robbe