16 oktober 2021 : FC Weitse Gans  –  KWB Hombeek  :  3 – 0

Wat moest u weten ?  Met Solle, Gianni, Wesley en Kenneth afwezig ontbrak er vier man op het middenveld.  Onze coach moest noodgedwongen Michael een rij vooruitschuiven en het middenveld verder stofferen met spelers van net geen of juist 20 jaar.  Amin moest het de plaatselijke verdedigers moeilijk maken.

1ste helft : Weitse Gans nam het spel onmiddellijk in handen (of moeten we hier zeggen voeten) en ons niet gerodeerd middenveld werd overlopen.  Na 7 minuten een eertse kans voor hen.  Hun spits pakte de bal goed aan, kapte zich mooi vrij en besloot dan uit de draai naast.  Na 25 minuten veldoverwicht leidde dit tot een 1-0 voorsprong.  Langs de lijn hadden we de indruk dat Glenn iets te ver uit zijn doel stond.  Op het half uur een vrije trap voor ons.  Amin trapt, de bal gaat tegen de hoog boven het hoofd gestoken hand van een verdediger, maar de scheidsrechter zag er gezichtsbescherming in.  Blijkbaar had het protest van onze spelers gewerkt als een rode lap op een stier voor de scheids, want hij zag ineens wel een penalty, maar dan voor Weitse toen Jelle een bal wegtrapte in de 16.  Of was het omdat de talrijke supporters langs de lijn riepen en hij zich liet beïnvloeden ?  Glenn was kansloos en we stonden 2-0 achter.  Zowel bij de handsbal als de penalty had de scheidsrechter geen kaart gegeven, maar nu begon hij ze wel driftig uit te delen aan ons.

2de helft : Senne en Anouar kwamen Michael en Louis vervangen.  Weitse startte furieus en Glenn moest al direct een bal in hoekschop duwen.  De storm ging echter vlug liggen en we kwamen beter in de wedstrijd.  Waarschijnlijk kon de scheidsrechter hier niet mee leven en hij stuurde Senne naar de kant met rechtstreeks rood.  Zelfs de tegenstrever gaf tot dat het misschien wel geel was, maar zeker geen rood.  Wij hebben dit seizoen al zwaarder fouten zien maken die niet bestraft werden.  We zullen maar denken dat de scheids een off-day had want anders zouden we nog gaan geloven dat de thuisploeg een horlogedoosje cadeau had gedaan aan Mogi Bayat om zijn collectie wat uit te breiden.  Onze coach bracht met Jan en Jochem dan nog twee verse krachten in voor Amin en Mere.  Glenn moest zijn kunnen nog eens tonen op een schot van buiten de 16.  Mark knikte de bal naast na een hoekschop van Jonas.  Weitse maakte nog de 3-0.  Witse met een goede actie en voorzet, Robbe nipt naast en de eerste nederlaag van het seizoen was een feit.  Weitse was zo tevreden met de overwinning dat ze aan het vieren sloegen alsof de titel al binnen was.  Misschien kan er iemand wel een zinnetje bedenken om dit verslag af te sluiten met de woorden vel, beer en geschoten… in.

Scoreverloop :

25 : 1 – 0 

31 : 2 – 0 

79 : 3 – 0

Ploeg – statistieken :

Basis : Glenn – Mere (66), Teck, Mark, Jonas – Robbe, Jelle, Michael (46), Louis (46), Witse – Amin (66)

Bank : Senne (46), Anouar (46), Jan (66), Jochem (66)

Aanwezig niet gespeeld : Gert, Wally, Kevin, Bob

Goals : 5 : Wally – 4 : Gianni, Amin – 3 : Wesley – 2 : Solle, Mark, Kenneth – 1 : Anouar, Witse, Jan, Senne, Jelle, Robbe – 1 own-goal

Assists : 4 : Amin – 3 : Wally, Jelle – 2 : Kenneth, Witse, Gianni, Kevin, Solle, Mark – 1 : Louis, Dimitri, Wesley

Clean sheets : 2 : Glenn

Volgende week :

Gaan we ons herpakken en terug aanknopen met de overwinning.  De mensen van Ludwina Bonheiden zijn wel sympathieke jongens, maar ze zullen jammer genoeg het gelag voor onze eerste competitie nederlaag moeten betalen.  Hoe was dat nu weer van dat vel, beer en geschoten ???