3 oktober 2021 :  Vosberg sport – KWB Hombeek  :  1 – 3

Wat moest u weten ?  Met een 10 op 12 voor Vosberg en een 12 op 12 voor ons was dit een onvervalste topper met plaats 2 als inzet.  We moesten wel onze kapitein Wally missen, die vorige week blijkbaar een pees afscheurde in zijn voet en die net als Gert meerdere maanden out zou zijn.  Dimitri kampte ook nog met naweeën van een trap die hij vorige week kreeg en was ook niet inzetbaar.  Geen probleem, want onze coach kon nog 15 man op het blad noteren.

1ste helft : Na 4 minuten stuurde Amin met een hakje Jelle weg.  Pass naar Kenneth, maar Amin kon zijn voorzet niet afwerken.  Vrije trap voor Vosberg, Glenn laat zich niet verrassen.  Na een run van een Vosberger toonde Glenn zich weer klemvast.  Schot van Vosberg na een hoekschop, een verdediger van ons werkt weg.  Ondertussen had de Solle al geel gekregen van de scheidsrechter.  De scheids had de Solle nochtans verwittigd : “In elke wedstrijd die ik al floot tegen Hombeek, kreeg je al geel”.  Counter van ons via Amin die Gianni vind en uiteindelijk door Robbe wordt afgewerkt : 0-1.  Minuut 44  : vrije trap voor Vosberg, bal in onze 16 en na enkele caramboles belandt de bal in doel : 1-1.  Minuut 45 : Na een hoekschop kan Jonas uithalen maar de bal werd op de lijn nog weggeveegd.

2de helft : We hadden 4 bankzitters en de coach bracht hen ook alle 4 in, bij de start van de tweede helft.  De tweede helft nog maar net afgetrapt en Solle trapt al meteen tegen de lat.  De bal komt tot bij Gianni die met een knap hakje de paal raakt.  Hoe dicht kan je na nog geen minuut spelen al bij een doelpunt komen ?  Na een klein kwartiertje Solle met de pass, Gianni zijn mannetje voorbij en 1-2.  Was Vosberg even aangeslagen ?  Jelle kon wel vrij gemakkelijk Wesley wegsturen en die maakte het knap af : 1-3.  Vosberg was dus, ook na het nieuwe tegendoelpunt, duidelijk niet aangeslagen, want ze bleven goed spelen en kansen creëren.  We moesten achteruit, Vosberg pompte de ballen naar voor, maar achteraan bleef Mark, goed bijgestaan door Solle en Teck, souverein heersen in de lucht.  We geraakten er slechts moeizaam nog eens uit, maar toch was het weer bijna raak voor ons.  Gianni kopte een voorzet van Jonas net naast.  Nog een kwartier te spelen en Vosberg zette alles op alles.  Hun nummer 8 kon doorgaan, maar Glenn verkleinde goed de hoek en een geweldige save voorkwam de aansluitingstreffer.  We bleven het moeilijk hebben, Vosberg stak nog een tandje bij en kon in de laatste minuut nog uitpakken met een goede kopkans die maar nipt naast ging, maar onze 5de overwinning op rij was een feit.  De spelers en supporters van Vosberg vonden onze overwinning ONverdiend, wij vonden ze OVERverdiend.  De waarheid zal waarschijnlijk ergens in het midden liggen.  In elke geval het was een wedstrijd waarbij beide ploegen het beste van zichzelf gaven, die snel over en weer ging en die alle toeschouwers kon boeien.

Scoreverloop :

34 : 0 – 1 : Robbe (Gianni)

44 : 1 – 1  

58 : 1 – 2 : Gianni (Solle)

62 : 1 – 3 : Wesley (Jelle)

Ploeg – statistieken :

Basis : Glenn – Michael (46), Teck, Mark, Jonas – Robbe (46), Solle, Jelle, Kenneth (46) – Gianni – Amin (46)

Bank : Mere (46), Kevin (46), Jan (46), Wesley (46)

Aanwezig niet gespeeld : Dimitri

Goals : 5 : Wally – 4 : Gianni – 3 : Amin,Wesley – 2 : Solle, Mark – 1 : Anouar, Kenneth, Senne, Jelle, Robbe – 1 own-goal

Assists : 3 : Wally, Jelle – 2 : Kenneth, Witse, Amin, Gianni, Kevin, Solle – 1 : Louis, Dimitri, Mark

Volgende week :

Nemen we het op tegen GOKA.  Voor deze speeldag hadden de Bonheidenaars 4 punten uit 4 wedstrijden.  Een 18 op 18 zit er misschien wel in.  We gaan het vel van de beer echter nog niet verkopen, want de bal is rond, alles moet gespeeld worden en op het einde winnen de Duitsers, om maar enkele voetbalclichés op een rijtje te zetten.