27 september 2020  :  KWB Hombeek  –  Union Malinese  :  1  –  1

Vooraf : Onze coach kon beroep doen op 14 man om Malinese te bekampen.  Het was wel zonder spits Amin, flankaanvallers Kenneth en Louis en centrale verdediger Teck, dat we het moesten doen.  Gianni moest als diepe spits twee Malinese beren bekampen, allé ze waren toch beiden een kop groter dan hem, en Jelle mocht opdraven als buffer voor de verdediging.

1ste helft : De eerste kleine kans was voor ons.  Gert naar Gianni die Wesley probeerde te bereiken, maar de arbiter floot terecht voor off-side.  Na een kwartier een schot van Malinese dat maar nipt naast de winkelhaak over zoefde.  Wally met de snelle uitbraak, pass naar Wesley.  Die zag zijn schot voorlangs gaan.  Malinese was duidelijk beter dan ons : betere balaannames, vlottere combinaties, snediger acties en dat leidde eerst tot een voor off-side afgekeurde goal.  Daarna kon er echter wel gescoord worden met een schot vanop een meter of 20 afstand : 0-1.  Malinese bleef de wet dicteren, maar vooral Jelle en Gert bleven centraal overeind en zorgden ervoor dat de meeste aanvallen afgebroken werden.  De grootste kans was echter nog voor ons.  Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft trapte Wally een lange bal naar de tweede paal.  Wesley kwam al glijdend inschuiven, maar had iets te weinig kracht om het leer hard in doel te duwen, zodat een toegesnelde verdediger de bal nog voor de lijn kon wegwerken.

2de helft : Geen wissels bij de rust, maar blijkbaar had de peptalk van de coach zijn nut gehad en we namen het initiatief over van Malinese zonder echt groot gevaar te creëren.  Daarvoor moesten we 15 minuten wachten.  Een combinatie Gert-Gianni-Michael-Wesley, maar deze laatste kon net niet goed genoeg besluiten.  Na twintig minuten vond Kevin de Solle, die de achterlijn haalden de bal terug lag voor Gianni, maar net niet goed genoeg dat Gianni strak kon uithalen.  Soms moet je ook een beetje geluk hebben.  Wesley kreeg de bal in de zestien, draaide, keerde, draaide, keerde nog eens en kreeg uiteindelijk de bal voor doel.  Daar mistrapte Solle zich, maar de bal kwam via enkele caramboles voor Mark zijn voeten die de 1-1 binnentrapte.  Malinese had ondertussen drie verse krachten in de strijd geworpen en na een rush langs de zijlijn, moest Glenn de bal in hoekschop tikken.  Mark met een lange bal, maar Sassi kopt onbesuisd over.  Niet veel later trof Wesley de buitenkant van de paal na een inworp van Jonas.  Dan nog eens Wally met een pass naar de Solle, maar de keeper werkte de bal in hoekschop.  Zodoende eindigde de match op een gelijkspel, een stand waar beide ploegen zich mee konden verzoenen.

Scoreverloop :

26’  :  0 – 1

68’  :  1 – 1  :  Mark

Ploeg – statistieken :

Basis : Glenn – Jonas, Mark, Gert,  Dimitri (60)  – Wesley, Jelle, Solle, Michael (75) – Wally – Gianni (70)

Bank : Kevin (60),  Jochem (70), Sassi (75)

Niet op wedstrijdblad : Louis (blessure)

Doelpunten :

3  :  Wally, Amin

2  :  Kenneth

1  :  Sassi, Jelle, Mark – own-goal

Assists :

4 : Wally

2 : Gianni

1 : Amin, Jochem

Volgende week : Moeten we naar Schilde.  Een voor ons nieuwe tegenstander, maar blijkbaar net als Elzestraat vorig jaar een ploeg die bestaat uit spelers die net niet met de eerste ploeg mogen meedoen, maar wel elke zondag willen spelen. Voorlopig staan ze met evenveel punten, maar met een goaltje meer gemaakt net voor ons in het klassement.  Het belooft spannend te worden.