13 september 2020  :  KWB Hombeek  –  FC Blaasveld    3  –  1

Vooraf : Onze coach kon over 14 man beschikken om Blaasveld te bekampen.  Glenn was terug en stond dus opnieuw in doel.  Voor de rest de vertrouwde 4-4-1-1 opstelling met ietwat verrassend Louis in steun voor diepe spits Gianni en Wally als centrale middenvelder.

1ste helft : Het was een kleine tien minuten wachten op de eerste opwinding.  Kenneth door naar Gianni, maar de bezoekende keeper was iets sneller op de bal.  Kenneth dan met een voorzet, maar in hoekschop gewerkt voor iemand van ons er aan kon.  Gianni dan door op rechts, even gehinderd door de keeper, maar de scheidsrechter gaf balvoordeel, voorzet Gianni en Wally kopt de 1-0 tegen de netten.   Vrije trap van Mark, Solle kopt, keeper tikt de bal over doel.  Halverwege de eerste helft een voorzet van de linkse flank van Blaasveld.  De bal passeert in de 16 eerst enkele spelers van beide ploegen om aan de tweede paal toch nog binnen geduwd te worden : 1-1.  Gianni met de pass tot bij de Solle, maar zijn poging wordt door een verdediger nog van de lijn gehaald.  Wally met de voorzet, Gianni kopt naast.  Net voor rust Blaasveld nog eens met een lange zwieper voor doel, aan de tweede paal kan er gekopt worden, maar Glenn zit er goed tussen.

2de helft : Amin en Said komen in de plaats van Gert en Jonas en Louis schuift naar achteren.  Nog geen twee minuten ver en Wally vindt Amin, deze besluit om eerst nog wat met de bal en tegenstrever te dollen voor hij de 2-1 maakt.  Vijf minuten ver en de Blaasveldse nr 40 pakt uit met een vluchtschot dat rakelings over gaat.  We moeten eerlijk zijn, het was de knapste actie van heel de wedstrijd, maar leverde gelukkig voor ons geen tegengoal op.  Gianni met een pass naar Amin , maar die is te egoïstisch en besluit zelf in plaats van de bal opzij te leggen.  Amin door, de Blaasveldse verdediger kan alleen aan de noodrem hangen en krijgt tot ieders verbazing slechts geel in plaats van rood.  Wally naar Solle, Solle op de keeper.  Met nog een kwartier te spelen stuurt de Solle Gianni weg.  Gianni wordt echter teruggefloten omdat hij off-side stond.  De scheidsrechter was wel de enige die dit gezien had.  Said werd dan nog onderuitgetrapt, niet door een tegenstrever wel door zijn eigen ploegmaat Kenneth.  Met nog vijf minuten te spelen een uittrap van Mark, Wally kopt door en de ingevallen Sassi maakt er met een mooie lob 3-1 van, meteen de eindstand.

Scoreverloop :

14’  :  1 – 0  :  Wally (Gianni)

22’  :  1 – 1

47’  :  2 – 1  :  Amin (Wally)

85’  :  3 – 1  :  Sassi (Wally)

Ploeg – statistieken :

Basis : Glenn – Jonas (46), Mark,  Gert (46),  Dimitri – Kenneth (75), Solle, Wally, Michael – Louis – Gianni

Bank : Amin (46), Said (46), Sassi (75)

Niet op wedstrijdblad : Wesley (geschorst), Teck (blessure), Jochem (overslapen), Kevin (te weinig geslapen)

Doelpunten :

2 : Kenneth, Wally, Amin

1 : Sassi

Assists :

4 : Wally

2 : Gianni

Volgende week : Moeten we Lucyvo en nog 9 andere spelers bekampen in Berlaar.  Vorig jaar gingen we er met 2-1 de boot in en de terugmatch werd niet gespeeld (Corona weet je wel).  Zien dat we onze kleine zegereeks kunnen verder zetten.