6 september 2020:  Ludwina Bonheiden  –  KWB  Hombeek    1  –  4

Vooraf : De vorige jaren was Bonheiden meestal een hapklaar brokje.  Toch maar oppassen want van de ploeg van de vorige jaren herkenden we slechts 3 spelers : Jimmy, Jarno en good old Luc.  Bij de tegenstrever ook nog een vierde bekende : Jordi die vorig jaar nog bij ons speelde, maar uit de ploeg gezet werd na enkele rode kaarten en verbale agressie tegen de scheidsrechter na de wedstrijd.  De tegenstrever probeerde indruk te maken met een goed geleide opwarming voor de wedstrijd, terwijl onze spelers vrolijk fluiten wat balletjes naar elkaar trapten.

1ste helft : De opwarming had blijkbaar toch geholpen want het was Ludwina dat het heft in handen nam met al vrij snel een vrije trap die over gekopt werd.  Na vijf minuten zag Wally de plaatselijke keeper ver uit zijn doel staan en probeerde hem te verrassen, maar zijn schot was niet in het kader.  Misschien eens aan de Solle vragen hoe je dit best doet (remember De Leeuwen ettelijke jaren geleden).  Wally met de kopbal voorzet naar Amin, maar die stond off-side.  Na 12 minuten werden zowel Gert als Mark verrast door een onverwacht geniale flits van Jordi en 1-0.  Amin met de kans, maar de bal werd op de lijn (volgens Amin achter de lijn) nog weggehaald.  Mark bewees dan even dat als Glenn er niet is, we aan hem ook een heel goede keeper hebben : goede save.  Kenneth besloot op doel, maar iets te zwak.  Wat later trapte dezelfde Kenneth een pass van Wally over.  Gianni dan met een open kans, maar duidelijk te gemakkelijk en dus kansloos gemist.  Wat later zette hij dit echter recht met een pas op Amin.  Die moest nog wat uitwijken, maar kon uit een scherpe hoek toch scoren : 1-1.  Was er donderdag op training geoefend op vrije trappen ?  Said en Solle met een ingestudeerd nummertje (???), maar Michael had blijkbaar donderdag niet goed opgelet en verbrodde het door buitenspel te lopen.  De laatste kans van de eerste helft was nog voor Ludwina.  Snelle tegenaanval, Jordi met het schot, maar een puike save van Mark.

2de helft : Louis en Jonas kwamen in de ploeg voor Teck en Imed bij het begin van de tweede helft.  Na vijf minuten Solle met de actie, bal rechts opzij naar Amin die liep echter off-side.  De bal naar links leggen was een betere optie geweest want daar kwam Wally niet uit off-side aangelopen.  Ludwina met een schot.  Na tien minuten een hoekschop voor ons.  Een Ludwina verdediger zit er met zijn hand aan, penalty en Wally maakt er beheerst 1-2 van.  Wally met een knal, maar een verdediger kan de bal nog uit doel koppen.  Gianni die Amin dan nog eens wegstuurt, maar weer off-side.  Said met een goede pass, Amin nu niet off-side, maar te zwak getrapt.  Vrije trap voor ons.  Amin legt af, Wally knalt op de lat.  Wally zet Kenneth vrij voor doel en 1-3.  Nog vijf minuten te spelen en nog een vrije trap voor Ludwina, maar Mark was bij de pinken.  Wally door op rechts, voorzet naar de tweede paal en de 1-4 ingetikt door Kenneth.  In de laatste seconden van de wedstrijd dacht Ludwina dan nog eens te scoren, maar Louis had het zo niet begrepen en veegde de bal van de lijn.

Scoreverloop :

12’  :  1 – 0

27’  :  1 – 1  :  Amin (Gianni)

55’  :  1 – 2  :  Wally (penalty)

85’  en  88’  :  1 – 3 en  1 – 4  :  Kenneth² (Wally)²

Ploeg – statistieken :

Basis : Mark – Imed (46), Teck (46),  Gert,  Michael (65) – Kenneth, Solle, Said, Gianni (70) – Wally – Amin

Bank : Jonas (46), Louis (46), Dimitri (65), Jochem (70)

Niet op wedstrijdblad : Sassi

Doelpunten :

2 : Kenneth

1 : Wally, Amin

Assists :

2 : Wally

1 : Gianni

Volgende week : Spelen we thuis tegen Blaasveld.  Enkele jaren geleden was Blaasveld quasi onklopbaar, maar vorig jaar lieten ze serieus van hun pluimen.  In Blaasveld speelden we 3-3 gelijk en thuis versloegen we hen met 4-3.  Wesley die vorig jaar als een TGV de Blaasveldse boemeltrein belachelijk maakte is echter nog geschorst dus we zullen er iets anders moeten op  vinden om hen pijn te doen en de 3 punten thuis te houden.