08 maart 2020  : KWB  Hombeek  –  VFL Malines  :  2  –  0

Vooraf : Tegen de tweede uit het klassement kon onze coach, zijn  eigen inbegrepen, beroep doen op 13 spelers.  Dimitri moest noodgedwongen in de goal staan want Glenn was ziek en Mark was granaatgooiers aan het proberen te pakken.  Sassi vorige week nog goed voor de winnende goal bleef samen met coach Bart op de bank de eerste helft.

1ste helft : Malines nam het heft in handen en Dimitri moest een eerste keer goed tussenkomen na een kleine tien minuten toen Gert onder de bal doorging.  Het duurde een kwartier voor we een kans kregen.  Martijn in de draai, maar de keeper duwde in hoekschop.  Malines bleef het gevaarlijkst en Dimitri voorkwam tot twee maal toe een voorsprong voor de bezoekers;  Toen hij toch geklopt werd kon Teck de bal nog van de lijn weghalen.  Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft zette Robbie zich centraal door.  Pasje opzij naar Wesley die vanuit een scherpe hoek de bezoekende keeper versloeg : 1-0.  Malines was aangeslagen en Martijn stuurde met een heerlijk hakje Wesley weg.  Voorzet naar de tweede paal, maar Wally trapt de bal wild over.

2de helft : Malines nam weer het initiatief, maar hun spitsen vergaten de kansen af te werken.  Toen Wally onderuit gehaald werd in de 16, bracht Saïd ons vanop de penaltystip op 2-0.  Lang duurde de vreugde niet want Malines kon direct tegenscoren.  Gelukkig had de scheidsrechter een bezoeker in buitenspel zien staan.  Na een kwartier werd ook Wesley afgefloten voor buitenspel.  Heel vreemd, want hij vertrok duidelijk vanop onze helft.  Met nog een kwartier te gaan schoffelde de bezoekende keeper een doorgebroken Wesley onderuit aan de zijlijn.  Weske revancheerde zich en kreeg terecht een rode kaart onder de neus geduwd.  Onbegrijpelijk was het echter dat de scheidsrechter geen kaart gaf aan de keeper.  Malines voerde de druk nog op, maar onze 10 spelers hielden stand en gaven de overwinning niet meer uit handen.

Scoreverloop :

39’ : 1 – 0 :  Wesley (Robbie)

53’ : 2 – 0 : Saïd (penalty)

Ploeg – statistieken :

Starters : Dimitri – Jonas, Teck, Gert, Robbie – Michael N, Solle, Said, Martijn – Wesley, Wally

Bankzittters : Bart, Sassi

Andere aanwezige spelers : Jochem

Doelpunten :

14: Wally

10: Wesley

5: Michael DC, Amin

4: Solle

2 :  Saïd

1 : Jochem, Jordi, Gianni, Louis, Teck, Dimitri, Sassi, Jelle, Mark

Assists :

11 : Wally

6 : Solle

4 : Wesley

2 : Martijn, Mark, Teck

1 : Amin, Jordi, Louis, Gert, Said, Dimitri, Glenn, Robbie

Volgende week : Spelen we tegen de voorlaatste Lucyvo.  Een derde thuiszege op rij zou wel mogen.  We gaan echter geen berenvellen verkopen op voorhand want ginder leden we een 2-1 nederlaag, oppassen dus.