01 maart 2020  :  KWB  Hombeek  –  FC Blaasveld  :  4  –  3

Vooraf : Aan de resultaten en het klassement te zien is Blaasveld niet meer de ploeg die enkele jaren al freewheelend de titel pakte.  Niettegenstaande we er meestal wel goed tegen speelden, slaagden we er nog nooit in om een driepunter te pakken tegen hen.  Brachten we hier verandering in?  Onze coach had zelf zijn “shotzakske” meegebracht en samen met Jonas, die sukkelt met de enkel, nam hij plaats op de bank.  De andere elf aanwezigen mochten starten.

1ste helft : De eerste twintig minuten viel er niets te beleven.  Blaasveld was wel iets meer op onze helft aanwezig, maar kansen vielen er niet.  Na 20 minuten vond youngster Jelle het welletjes en trapte op doel.  Zijn schot ging vrij ver over.  Blijkbaar was iedereen wel wakker geschrokken want er kwam wat meer animo in de wedstrijd en op pass van Wally kon Jelle de 1-0 scoren.  Nog maar net afgetrapt of Kevin verovert de bal en bereikt Amin, maar diens schot is te zwak getrapt en de keeper pakt simpel.  Blaasveld met de reactie, maar hun spits spiegelde zich aan Amin en werkte ook niet te best af.  Amin met een pass opzij, Jelle probeert nog eens, maar de keeper pakt.  Met nog 10 minuten te spelen ging de Blaasveld spits heel gemakkelijk liggen in onze 16 en kreeg een strafschop.  Glenn was kansloos : 1-1.

2de helft : We dwongen meteen een hoekschop af en Amin trapte hem net naast.  Een goed schot van Amin werd op de lijn nog gekeerd door een verdediger.  Na een duel bleef Dimitri liggen, Blaasveld speelde verder en maakte de 1-2.  We bleven aanvallen en halverwege de tweede helft kwamen we op 2-2.  Het was Mark die na wat geharrewar voor doel kon scoren.  Nog geen drie minuten later trapte ook Blaasveld een klutsbal tegen de netten : 2-3.  Verre trap van Mark, Wally met de voorzet en Amin met het hoofd: 3-3.  Nog geen minuut later was het al 4-3.  Glenn met een verre uittrap, Sassi door op rechts en afgewerkt.  Amin na een snelle counter alleen voor doel, maar hij mist onbegrijpelijk.  Met nog 5 minuten te spelen moest Glenn nog eens alles uit de kast halen om de 4-4 te vermijden.  De overwinning kwam daarna niet meer in het gedrang.

Scoreverloop :

23’ : 1 – 0 :  Jelle (Wally)

35’ : 1 – 1

59’ : 1 – 2

70’ : 2 – 2 : Mark

73’ : 2 – 3  

75’ : 3 – 3 : Amin (Wally)

76’ : 4 – 3 : Sassi (Glenn)

Ploeg – statistieken :

Starters : Glenn – Michael N, Teck, Mark, Dimitri – Kevin, Solle, Jelle, Wally – Sassi, Amin

Bankzittters : Bart, Jonas

Andere aanwezige spelers : Gianni, Thomas, Jordi

Doelpunten :

14: Wally

9: Wesley

5: Michael DC, Amin

4: Solle

1 : Jochem, Jordi, Gianni, Saïd, Louis, Teck, Dimitri, Sassi, Jelle, Mark

Assists :

11 : Wally

6 : Solle

4 : Wesley

2 : Martijn, Mark, Teck

1 : Amin, Jordi, Louis, Gert, Said, Dimitri, Glenn

Volgende week : Spelen we tegen de tweede in de stand : Malines.  Die jongens zijn gewoon om in de namiddag te spelen.  Laat ons hopen dat ze om 10 uur nog niet goed wakker zijn en we de drie punten kunnen thuis houden.