02 februari 2020  :  JK Goka  –  KWB  Hombeek  :  2  –  2

Vooraf : In de heenwedstrijd hadden we nog met 0-7 op ons kl… gekregen van Goka.  Wat konden we hier nu tegen inbrengen ?  We konden beroep doen op 15 man om een beter resultaat neer te zetten.  Sassi zou echter wegens last aan de knie niet van de bank komen.

1ste helft : Na 5 minuten was de eerste kans voor ons.  Wally met de loopactie, pass naar Gianni, maar de keeper redt.  Goka reageerde met een schot dat in het zijnet verdween.  Gianni kreeg ook onze tweede kans voor de voeten, maar besloot nu over.  Amin tot bij Martijn, zijn schot wordt afgeblokt in hoekschop.  Na 18 minuten een vrije trap voor ons na een fout op Amin.  Wally achter de bal, knal naar doel, die lichtjes afwijkt en 0-1.  Goka onmiddellijk na de aftrap al met een gevaarlijk schot, maar de bal gaat over.  Dimitri met de lange pass naar voor, Amin frommelt in twee tijden de 0-2 op het bord.  Vijf minuten later Dimitri nog eens met een voorzet die deze keer bijna in doel gaat.  Een heerlijke crosspass van Wally naar Gianni, keeper werkt in hoekschop.  Saïd met de trap na de hoekschop, keeper pakt met veel moeite de bal.  Goka was ondertussen beter in de wedstrijd gekomen.  Eerst moest Glenn een schot pakken en net voor rust had hij een supersave in huis op een schot van dichtbij.

2de helft : Solle, een beetje slap nog na ziekte, en Dimitri werden gewisseld voor Louis en een debuterende Jelle.  Goka was furieus uit de kleedkamer gekomen en we moesten al direct achteruit.  Een bal ging voorlangs zonder dat er iemand een voet kon tegenzetten.  Na geharrewar voor ons doel kon Jelle de bal nog net wegwerken.  Het duurde een kwartier voor we een kans kregen.  Amin met de voorzet, de keeper plukt de bal voor Saïd zijn neus.  Dan terug Amin met een individuele actie, keeper pakt.  Vrije trap voor Goka, kopbal, Glenn pakt.  Halverwege de tweede helft een open kans voor Goka, maar de spits mist onbegrijpelijk.  Op het half uur een stukje komedie van de plaatselijke nummer 6, maar de scheidsrechter laat zich wel vangen,  penalty en 1-2.  Nog maar net afgetrapt of een misverstand in ons middenveld.  Schot van Goka, Glenn pakt.  Wally stuurt Gianni nog eens weg, maar de Goka-keeper komt ver en goed uit.  Gianni duidelijk gefrustreerd door de kansen die hij al miste, ging dan even door het lint en moest van een goed leidende scheidsrechter terecht gaan douchen.  Goka profiteerde van het numerieke voordeel om nog even door te drukken en vlak voor het einde nog gelijk te maken.

Scoreverloop :

18’ : 0 – 1 :  Wally

20’ : 0 – 2 : Amin (Dimitri)

75’ : 1 – 2

87’ : 2 – 2

Ploeg – statistieken :

Starters : Glenn – Michael N, Teck, Gert, Dimitri – Martijn, Saïd, Solle, Wally – Gianni – Amin

Bankzittters : Jochem, Louis, Jelle, Sassi