18 januari 2020  :  Union Malinese  –  KWB  Hombeek  :  7  –  1

Vooraf : Voor de wedstrijd tegen Union Malinese konden we beroep doen op 13 man.  Michael DC moest noodgedwongen in doel staan omdat Glenn niet beschikbaar was.  Voor het eerst in de lange KWB-geschiedenis werd er op zaterdagavond en kunstgras gespeeld.

1ste helft : De eerste helft was nog maar net op gang getrapt of een eerste schot van Malinese ging al net naast ons doel.  Malinese was op het kunstgras de beste ploeg en we werden tegen ons eigen doel gedrukt.  Na tien minuten kon Teck toch eens de Wesley bereiken, maar zijn schot vloog naast.  Michael DC met een eerste goede save : gevaarlijke bal overgetikt.  Na 17 minuten kwamen we volledig tegen de gang van het spel in op voorsprong.  Teck met de diepe bal, Amin op snelheid en de 0-1 was gemaakt.  Malinese was even aangeslagen maar Amin kon er niet voldoende van profiteren, zijn schot was iets te zwak.  Een bal van Wesley, na pass van Amin, werd overgetikt door de thuiskeeper.  Malinese kwam terug opzetten, maar ze vonden voorlopig het doel nog niet.  Dan sloeg het noodlot een eerste keer toe voor ons : Gianni overstrekte zijn knie en werd vervangen worden door Louis.  Malinese met een hoekschop, de kopbal wordt gepakt door Michael DC.  Met nog 5 minuten te spelen kregen we een penalty tegen en Malinese maakte er 1-1 van.  Nog meer tegenslag voor ons, want Amin begon ook te trekkebenen.

2de helft : Zoals gevreesd kon Amin niet verder en werd vervangen door Jochem.  Malinese nam het spel onmiddellijk terug in handen.  Eerst stond de afwerking nog niet op punt, maar na een kwartier werd het na een snelle tegenactie 2-1.  Jochem kon eens uithalen, zijn schot was wel hard, maar miste precisie.  Michael DC tikte de bal dan nog eens over, maar kon de 3-1 even later niet voorkomen.  Ondertussen was het ook duidelijk dat Wesley zijn wedstrijd voorbij was, ook hij moest gekwetst het veld verlaten.  Halverwege de tweede helft voorkwam Michael DC met een prima save de 4-1, maar enige minuten later moest hij zich na een hoekschop toch gewonnen geven.  Uit een schier onmogelijke hoek maakte Malinese er dan 5-1 van.  Vlak daarna moest ook Said eraf met een tweede gele kaart, Michael Dc stopte de penalty nog wel, maar was kansloos op de rebound : 6-1.  De 7-1 vijf minuten voor het einde maakte niet veel meer uit.

Scoreverloop :

17’ : 0 – 1 :  Amin (Teck)

40’ : 1 – 1

56’ : 2 – 1

68’ : 3 – 1

71’ : 4 – 1

77’ : 5 – 1

80’ : 6 – 1

85’ : 7 – 1

Ploeg – statistieken :

Starters : Michael DC – Michael N, Teck, Gert, Dimitri – Wesley, Saïd, Martijn, Wally – Gianni – Amin

1 : Amin, Jordi, Louis, Gert, Said

Volgende week : Krijgen we de ongeslagen leider Elzestraat op bezoek.  In de heenwedstrijd speelden we er geen slechte wedstrijd tegen, maar verloren wel met 4-2.  Hopelijk kunnen we daarentegen toch enkele van onze gekwetste spelers recupereren.