1 december 2019  :  JK Jolika  –  KWB Hombeek  :  3  –  0

Vooraf : Twee weken geleden moesten we nog 3 spelers naast het veld laten omdat we met 18 man waren.  Nu kwamen we op zaterdagavond tot de vaststelling dat we maar met 8 waren.  Gelukkig hebben we dan nog wat spelers die willen komen depanneren, maar ook dat viel tegen.  Alleen “good old Bob” kon.  Bart, Hans en Robbie hadden andere verplichtingen.  Met negen dus naar Bonheiden om Jolika te bekampen.  Daar aangekomen bleken we slechts met 8 te zijn, blijkbaar zat er nog een speler letterlijk op zijn gemak op het verkeerde terrein.  Uiteindelijk dan toch met negen, die in een 3-3-2 de tegenstander zouden bekampen en met onze laatste man Mark die nog een rijtje naar achter schoof en dus in doel stond.

1ste helft : Na 8 minuten was de eerste kans voor ons.  Teck met een vernuftige doorsteekpas naar Amin die net naast de paal besluit.  Kans Jolika, maar hun spits besloot naast.  Jochem met een schot in de handen van de keeper.  Jolika met een kans maar naast.  Schot van Michael N over.  Kans voor Jolika, maar hun spits Maarten tikt te bal te ver vooruit.  Kopbal van Jolika over.  Goede actie van Amin, voorzet van Michael N is iets minder.  Vlak voor rust een grote kans voor Jolika, maar Mark pakt uit met een geweldige voetreflex en voorkomt de achterstand.

2de helft : Schot van Jolika  net over.  Amin met een goed schot, keeper kan de bal nog net in hoekschop duwen.  Mark tikt een schot van de Jolika-spits over.  Op het kwartier kon Jolika met drie man doorgaan, met alleen Dimitri nog in hun kielzog, maar de kans werd onbegrijpelijk gemist.  Schot van Jolika likt de paal.  Na 24 minuten in de tweede helft moest Mark zich dan toch gewonnen geven.  Een afstandsschot ging door een bos van benen mooi naast de paal binnen.  Jolika miste dan eerst nog een kans, maar maakte dan toch de 2-0.  We reageerden nog.  Amin besloot in handen van de keeper.  Gert met een voorzet, maar de keeper duwt de bal weg voor Wally zijn neus.  Gert terug met een voorzet, wat geharrewar voor het “vijandelijke” doel, maar uiteindelijk de bal toch weggewerkt.  Op de counter slikten we dan nog een derde doelpunt, maar de laatste kans was voor ons.  Wally met een vrije trap vanop 25 meter, maar de keeper tikt de bal over.  Een verdiende eerredder zat er dus niet in.

EEN  DIKKE  PLUIM  voor de negen aanwezigen die er 90 minuten voluit bleven voor gaan, elkaar hielpen en steunden en tot diep in de tweede helft standhielden !!!

Scoreverloop :

69’ : 1 – 0

75’ : 2 – 0

82’ : 3 – 0

1 : Amin, Jordi, Teck, Louis, Gert

Volgende week : Mogen we rusten en daarna ook… en daarna… nog, want het is reeds winterstop.  Op 5 januari is er dan de nieuwjaarsreceptie.  Het bestuur probeert voorafgaand nog een wedstrijd te regelen en op 12 januari bekampen we thuis Team Pouvri.  In de heenronde verloren we met 6-3.  Doen we thuis beter en pakken we de 3 punten ?

Al vast en zeker een goede kerst toegewenst en al het beste voor 2020.