17 november 2019  :  KWB  Hombeek  –  Lier United  :  3  –  5

Vooraf : Vorige week nog eens winst gepakt.  Kon dit ook tegen Lierse een ploeg die net onder ons stond ?  Onze coach kon beroep doen op niet minder dan 19 spelers, maar miste wel Solle (geschorst) de man die de lijnen moet uitzetten en onze topscorer Wally (sportquiznaweeën zullen we het maar noemen).  Noodgedwongen moesten we ook Dimitri in doel zetten omdat Glenn last had van de ribben.

1ste helft : Na drie minuten nam Mark een vrije trap snel en Michael DC kon randje buitenspel doorgaan en de voorsprong tegen de netten trappen : 1-0.  Nog geen 5 minuten later mocht Michael DC terug doorgaan randje buitenspel, maar de keeper haalde de bal uit zijn voeten.  Dan een vrije trap voor Lierse en Dimitri had geen schijn van kans tegen de schicht : 1-1.  Saïd met een kans, maar zijn schot was te centraal en de keeper had er geen moeite mee.  Inworp voor ons, via een tussenstationnetje tot aan de 2de paal waar Michael DC net te laat kwam.  Terug een vrije trap voor Lierse van net voor de 16, maar nu tegen de deklat getrapt.  Thibo werd dan gewisseld door Martijn omdat er enkele spelers dachten dat Thibo terug last had van zijn hersenschudding en dit door riepen aan de coach.  Uiteindelijk bleek hij slechts even een tik gekregen te hebben tegen zijn been.  Met nog 5 minuten te spelen miste de Lierse spits een niet te missen kans, maar ze gingen toch nog rusten met 1-2 na een stevig misverstand tussen Mark en Dimitri.

2de helft : Met Wesley voor Imed hoopte onze coach wat meer snelheid te creëren in onze ploeg.  We namen een slechte start want Dimitri werd al snel geklopt : 1-3.  Daarna ging het bij ons van al slecht in de eerste helft naar nog slechter in de tweede helft.  Werkelijk geen twee passen na elkaar kwamen nog aan.  Wesley besloot uit een schuine hoek wel op de lat.  Glenn kon doorgaan, maar bewees dat hij geen spits is en twijfelde veel te lang.  Met nog een kwartier te spelen Martijn tot bij Wesley en 2-3.  Martijn dan met een schot dat door de keeper gepakt werd.  Zou het dan toch nog lukken ?  Nee want Lierse maakte de 2-4.  Met nog vijf minuten te spelen trapte Louis een weggewerkte bal tegen de netten : 3-4.  Toch weer even hoop, maar slechts van heel korte duur want Lierse scoorde meteen de 3-5.

Scoreverloop :

3’ : 1 – 0 : Michael DC (Mark)

17’ : 1 – 1

43’ : 1 – 2 :

49’ : 1 – 3 :

75’ : 2 – 3 : Wesley (Martijn)

84’ : 2 – 4 :

86’ : 3 – 4 : Louis

87’ : 3 – 5 :

Ploeg – statistieken :

Starters : Dimitri – Imed, Jan, Mark, Jonas – Michael N, Thibo, Saïd, Louis – Gianni – Michael DC

1 : Amin, Jordi, Teck, Louis, Gert

Volgende week : Moeten we naaar Vosberg, die net boven ons staan.  Het ideale moment om nog eens te winnen, was het niet dat ons dit de laatste twee jaren niet meer lukte.  We stonden dan wel steeds boven hen in het klassement.  Draaien we de rollen nu om ?

Misschien kunnen er deze week ook eens enkele spelers aan zelfreflectie doen, want sommigen halen niet het niveau dat we van hen gewoon zijn of verwachten.

10 nov 19  :  VK Ludwina Bonheiden  –  KWB  voetbal  Hombeek  :  1  –  7

Vooraf : Na het debacle van vorige week, tijd om ons te herpakken.  Konden we dit doen tegen Bonheiden ?  Coach Robbie kon geen beroep doen op ons centraal verdedigingsduo Teck en Mark.  Na zijn marginaal gedrag van vorige week werd Jordi door het bestuur zelf op non-actief gezet.  Met Bart, die niet noodzakelijk moest spelen volgens zijn eigen woorden, waren er toch nog 13 spelers aanwezig die wel de bal wilden voelen.

1ste helft : Na een studieronde van vijf minuten, gaf Wally een goede cross tot bij Michael DC, die vond de Solle, maar de Solle miste de kans.  Iets wat hij enkele minuten wel rechtzetten door Michael DC diep te sturen die beheerst afwerkte : 0-1.  Wat later kreeg Saïd de bal wat ongelukkig tegen zijn hand en strafschop voor Bonheiden.  Glenn kon de strafschop nog even aantikken, maar hij ging toch tegen de netten : 1-1.  Bonheiden putte kracht uit het doelpunt en kwam gevaarlijk opzetten, maar Glenn kwam twee keer gepast ver en zeer goed uit.  Na 25 minuten vond Wally het overwicht van Bonheiden wel welletjes.  Onze kapitein veroverde zelf de bal, ging door en 1-2.  Wally vond dan Louis, maar diens schot ging net naast.  Dan was het aan de scheidsrechter om zich te laten opmerken, met veel lawaai duwde hij de Solle een gele kaart onder de neus.  Waarom ?  Het was voor iedereen onduidelijk.  Louis pakte dan uit met de mooiste assist van de wedstrijd.  Michael had wel twee pogingen nodig om de 1-3 stand tegen de touwen te trappen.

2de helft : Bij Bonheiden hadden ze blijkbaar straf water gekregen onder de rust, want ze zetten ons meteen onder druk wat na een vijftal minuten een grote kans opleverde die net overgetrapt werd.  Vrije trap van Saïd in de 16 gedropt, Solle tot bij Wally, die opnieuw naar de Solle speelt en dan de bal terugkrijgt en er 1-4 van maakt.  Gianni naar de Solle die foutief gestopt werd in de 16.  Penalty en Saïd zette deze feilloos om.  Met een snelle vrije trap bereikte Gert dan Wesley die de 1-6 maakte.  Bonheiden kwam dan nog eens opzetten, schouderduel van hun aanvaller met Gert.  Niettegenstaande de aanvaller kon doorgaan vond de scheidsrechter het toch nodig om geel te geven aan Gert, al even onbegrijpelijk als de gele kaart voor de Solle.  Zeker als niet lang daarna een Bonheiden speler een aanval afbrak door met zijn hand de bal weg te slaan en Martijn langs achter tegen de enkel getrapt werd.  Beide keren zonder geel.  Wesley kwam dan nog aan enkele kansen, de keeper redde telkens goed.  Uiteindelijk dan toch nog een doelpunt voor Wesley na voorzet van Wally.  Het laatse wapenfeit was een schot van Michael N dat de lat likte na een hoekschop.

8’ : 0 – 1 : Michael DC (Solle)

15’ : 1 – 1

25’ : 1 – 2 : Wally

33’ : 1 – 3 : Michael DC (Louis)

55’ : 1 – 4 : Wally (Solle)

57’ : 1 – 5 : Saïd op penalty

60’ : 1 – 6 : Wesley (Gert)

80’ : 1 – 7 : Wesley (Wally)

Starters : Glenn – Michael N, Gert, Saïd, Dimitri – Louis, Solle, Martijn, Michael DC – Wally – Jochem

1 : Mark, Amin, Jordi, Teck, Martijn, Louis, Gert

Volgende week : Mogen we na vier weken eindelijk nog eens thuis spelen en bekampen we Lier United.  Een ploeg die net als wij onderaan bengelen in het klassement.  Een tweede overwinning op rij zou welkom zijn.

3 november 2019  :  FC Lucyvo  –  KWB   Hombeek  :  2  –  1

Wegens afwezigheid van uw vaste verslaggever, is voor eenmaal de kapitein aan het schrijven gegaan.

OVER DE WEDSTRIJD:
Na een goed begin van onze kant aan de wedstrijd werden we, zoals de afgelopen weken meermaals al gebeurde, koud gepakt na 10 minuten.
De rest van de eerste helft ontwikkelde we een steriele druk met onder andere schoten van Wesley en Martijn die rakelings naast gingen. Voor de rest was het oppassen voor de snelle omschakeling van de geel zwarten van Lucyvo.

De tweede helft drukten we het gaspedaal wat dieper in en gingen we opzoek naar de gelijkmaker. Soms met aardige combinaties, soms wat stroever en overhaast. Lucyvo dacht enkel nog maar aan de bal naar voor rammen in de hoop op de counter nog iets te forceren.
Na een knal van Wesley (wiens flank we de tweede helft een beetje teveel vergaten), hadden we dan ook het geluk niet mee. De bal glipte door de handschoenen van de plaatselijke keeper en na wat gegrabbel pakte hij de bal nog voor de lijn.
Dan toch nog eens een zeldzame uitbraak van de geel zwarten. De bal werd diepgestoken naar hun spits, Gert zette alle zeilen nog bij en was op het punt om de aanvaller af te stoppen, toen de zeer ver uitgekomen Glenn opeens opdook. In het geharrewar bal voor de voeten van de spits en die twijfelde niet. Konden we dit nog keren ?
De gaspedaal werd nog wat harder ingeduwd en Lucyvo kwam hun eigen helft niet meer af. Uiteindelijk kon Michael nog de aansluitingstreffer binnenprikken. Met nog 9 minuten op de klok bleven we knokken voor op een minst een punt. Frustraties in het niet vinden van het juiste gaatje leiden bij sommigen van ons tot frustraties ten opzichte van de ref en de tegenpartij. De ref had voor de wedstrijd al gewaarschuwd dat hij dit gedrag niet apprecieerde. Zoals we wisten van de vorige wedstrijden onder leiding van de man, hield hij woord. Een gele kaart voor Jordy volgde. Ons voetbal verwaterde de laatste 5 minuten van de wedstrijd en sommigen hadden het nog niet geleerd en bleven de ref viseren wat ook niet qua tijd in ons voordeel speelde.
Vlak na affluiten kregen Jordy en Gianni ook nog rechtstreeks rood voor mekkeren en verwensingen tegen de scheidsrechter.

OVER ENKELE ANDERE ZAKEN:
Na het gebeuren na affluiten kan ik niet anders dan beschaamd zijn in sommigen hun plaats. Buiten dat kaarten de club geld kosten, hebben we de club ook in een slecht daglicht geplaatst.
Zo kreeg onze voorzitter zondagavond nog telefoon van de scheidsrechter met de melding dat hij er nog niet goed van is en heeft besloten om geen wedstrijden van KWB Voetbal Hombeek meer te fluiten! Triestig vind ik dit! Ik voel mij er zelfs aangedaan van. In 12 jaar bij deze club nog niet meegemaakt ! Dit kan niet en maatregelen moeten en zullen volgen…
Een ander punt is de ploegopstelling. Ik doe deze nu al enkele weken bij gebrek aan een coach en ik begrijp ook waarom we geen persoon meer vinden om dit te doen. Wanneer u vindt dat het anders en beter kan, geef ik met plezier deze job af. U mag mij zelfs een hele match op de bank laten.
Ik weet alvast dat de ploeg de volgende weken alvast op basis van inzet en de juiste mentaliteit zal opgesteld worden, met een groep mannen op het veld die als groep een gezellige match willen hebben zonder gezeur en gezaag op elkaar. Dan kan ik na een eventuele nederlaag toch nog met opgeheven hoofd van het veld stappen, wetende dat er geknokt is met alles dat er in zat. En wetende dat na de match de sfeer wel snel zal omslaan en er gelachen kan worden en gezeverd als vrienden onder mekaar.

Na regen komt zonneschijn zegt men. Awel het mag dringend beginnen stralen op de Schrale Hamme.

Wally

30’ : 1 – 0

75’ : 2 – 0

80’ : 2 – 1 : Michael (Wally)

Starters : Glenn – Imed, Gert, Teck, Mark – Wesley, Jordi, Martijn, Wally – Gianni – Amin

Bankzittters : Louis, Michael, Dimitri