3 november 2019  :  FC Lucyvo  –  KWB   Hombeek  :  2  –  1

Wegens afwezigheid van uw vaste verslaggever, is voor eenmaal de kapitein aan het schrijven gegaan.


OVER DE WEDSTRIJD:
Na een goed begin van onze kant aan de wedstrijd werden we, zoals de afgelopen weken meermaals al gebeurde, koud gepakt na 10 minuten.
De rest van de eerste helft ontwikkelde we een steriele druk met onder andere schoten van Wesley en Martijn die rakelings naast gingen. Voor de rest was het oppassen voor de snelle omschakeling van de geel zwarten van Lucyvo.

De tweede helft drukten we het gaspedaal wat dieper in en gingen we opzoek naar de gelijkmaker. Soms met aardige combinaties, soms wat stroever en overhaast. Lucyvo dacht enkel nog maar aan de bal naar voor rammen in de hoop op de counter nog iets te forceren.
Na een knal van Wesley (wiens flank we de tweede helft een beetje teveel vergaten), hadden we dan ook het geluk niet mee. De bal glipte door de handschoenen van de plaatselijke keeper en na wat gegrabbel pakte hij de bal nog voor de lijn.
Dan toch nog eens een zeldzame uitbraak van de geel zwarten. De bal werd diepgestoken naar hun spits, Gert zette alle zeilen nog bij en was op het punt om de aanvaller af te stoppen, toen de zeer ver uitgekomen Glenn opeens opdook. In het geharrewar bal voor de voeten van de spits en die twijfelde niet. Konden we dit nog keren ?
De gaspedaal werd nog wat harder ingeduwd en Lucyvo kwam hun eigen helft niet meer af. Uiteindelijk kon Michael nog de aansluitingstreffer binnenprikken. Met nog 9 minuten op de klok bleven we knokken voor op een minst een punt. Frustraties in het niet vinden van het juiste gaatje leiden bij sommigen van ons tot frustraties ten opzichte van de ref en de tegenpartij. De ref had voor de wedstrijd al gewaarschuwd dat hij dit gedrag niet apprecieerde. Zoals we wisten van de vorige wedstrijden onder leiding van de man, hield hij woord. Een gele kaart voor Jordy volgde. Ons voetbal verwaterde de laatste 5 minuten van de wedstrijd en sommigen hadden het nog niet geleerd en bleven de ref viseren wat ook niet qua tijd in ons voordeel speelde.
Vlak na affluiten kregen Jordy en Gianni ook nog rechtstreeks rood voor mekkeren en verwensingen tegen de scheidsrechter.

OVER ENKELE ANDERE ZAKEN:
Na het gebeuren na affluiten kan ik niet anders dan beschaamd zijn in sommigen hun plaats. Buiten dat kaarten de club geld kosten, hebben we de club ook in een slecht daglicht geplaatst.
Zo kreeg onze voorzitter zondagavond nog telefoon van de scheidsrechter met de melding dat hij er nog niet goed van is en heeft besloten om geen wedstrijden van KWB Voetbal Hombeek meer te fluiten! Triestig vind ik dit! Ik voel mij er zelfs aangedaan van. In 12 jaar bij deze club nog niet meegemaakt ! Dit kan niet en maatregelen moeten en zullen volgen…
Een ander punt is de ploegopstelling. Ik doe deze nu al enkele weken bij gebrek aan een coach en ik begrijp ook waarom we geen persoon meer vinden om dit te doen. Wanneer u vindt dat het anders en beter kan, geef ik met plezier deze job af. U mag mij zelfs een hele match op de bank laten.
Ik weet alvast dat de ploeg de volgende weken alvast op basis van inzet en de juiste mentaliteit zal opgesteld worden, met een groep mannen op het veld die als groep een gezellige match willen hebben zonder gezeur en gezaag op elkaar. Dan kan ik na een eventuele nederlaag toch nog met opgeheven hoofd van het veld stappen, wetende dat er geknokt is met alles dat er in zat. En wetende dat na de match de sfeer wel snel zal omslaan en er gelachen kan worden en gezeverd als vrienden onder mekaar.

Na regen komt zonneschijn zegt men. Awel het mag dringend beginnen stralen op de Schrale Hamme.


Wally

Scoreverloop :

30’ : 1 – 0

75’ : 2 – 0

80’ : 2 – 1 : Michael (Wally)

Ploeg – statistieken :

Starters : Glenn – Imed, Gert, Teck, Mark – Wesley, Jordi, Martijn, Wally – Gianni – Amin

Bankzittters : Louis, Michael, Dimitri

Andere aanwezige spelers : Bart

Doelpunten :

10: Wally

5: Wesley

3: Solle

2: Michael

1 : Jochem, Jordi, Amin

Assists :

6 : Wally

4 : Wesley

3 : Solle

1 : Mark, Amin, Jordi, Teck, Martijn