20 oktober 2019  :  FC Blaasveld  –  KWB   Hombeek  :  3  –  3

Vooraf : Vorige week onze tweede overwinning van het seizoen geboekt, gingen we verder met een derde ?  Tegen Blaasveld de kampioen van de voorbije jaren was dit zeker geen evidentie, mede omdat we geen beroep konden doen op onze keeper Glenn en in de centrale as Mark en Solle ontbraken.

1ste helft : De eerste gevaarlijke actie kwam van ons.  Jordy naar Wally die doorstak naar de wegspurtende Wesley, maar de attente thuiskeeper kwam goed uit en was net iets sneller op de bal.  Uitbraak Blaasveld, Gianni komt goed tussen en werkt in hoekschop.  Via Dimitri en Jordi bal naar Wally, die kan door op snelheid, maar de ervaren Blaasveld verdediging laat zich niet pakken.  Na 12 minuten een schot van Blaasveld, de bal wijkt af in de 16 en Gianni is kansloos : 1-0.  Halverwege de eerste helft, stuurt Wally Wesley weg.  Wesley raast zijn vertrouwde linkerflank af, kapt een tegenstrever uit randje 16 en scoort 1-1.  Knal van Jordi, keeper tikt over.  Op het halfuur krijgt Gianni een bal van kortbij op zijn lichaam, kan niet goed klemmen en ziet de bal over zijn hoofd in doel gaan : 2-1.  Geen probleem, Wally en Wesley doen de eerste goal even over, op de kapbeweging na, en 2-2.  Wesley kan doorgaan, maar wordt foutief afgestopt.  Wij vonden het duidelijk een gele kaart waard.  Zeker omdat Jordi voor een lichte duw net geel had gekregen, maar iemand torpederen mag blijkbaar zonder kaart te krijgen.  Jonas met een schot, rakelings naast.  Geen twee zonder drie dacht Wally , die de assist leverde voor Wesley die in één tijd de 2-3 ruststand op het bord zette.

2de helft : “Never change a winning team”.  Michael en Jochem bleven nog even op de bank.  Blaasveld versierde al dadelijk een vrije trap, maar aan de 2de paal hinderden 2 thuisspelers elkaar en weg kans.  Jordi met de plaatsbal, nipt over.  Wally door op snelheid, keeper kan nog in hoekschop tikken.  Jordi trapt voorbij de tweede paal, Wesley legt terug, maar Dimitri kopt net over.  Dan een misverstand tussen de plaatselijke keeper en de verdediger, maar Wesley kan er net niet van profiteren.  Vrije trap Blaasveld : Gianni pakt.  Wally trapt domweg in de off-side val net over de middellijn.  De keeper komt trappen vanaan de middellijn, de bal in het pak voor ons doel waar de kopbalsterke mannen elkaar verdringen om de 3-3 te maken.  De wedstrijd werd bitsiger en Blaasveld probeerde op alle mogelijke manieren fouten uit te lokken.  Sommige spelers lieten zich zelf luidkeels vallen zonder dat er een fout gemaakt werd op hen.  Nietwaar nummer 15 ?  Dit alles met maar één bedoeling vrije trappen, te kunnen afleveren in onze 16 en zo al koppend het verschil te maken.  Met nog 10 minuten te spelen konden Wesley en Wally nog eens counteren, maar Wally zijn schot werd door een verdediger van de doellijn gehaald.  Gelukkig deed Said bij ons hetzelfde in de laatste seconde van de wedstrijd, want anders hadden we nog een onverdiende nederlaag geleden.

Scoreverloop :

12’ : 1 – 0

20’ : 1 – 1 : Wesley (Wally)

28’ : 2 – 1

34’ : 2 – 2 : Wesley (Wally)

40’ : 2 – 3 : Wesley (Wally)

73’ : 3 – 3

Ploeg – statistieken :

Starters : Gianni – Jonas, Imed, Teck, Dimitri – Wesley, Gert, Said, Martijn, Jordi – Wally

1 : Mark, Amin, Jordi, Teck, Martijn

Volgende week : Bekampen we Malines.  We zullen uit onze pijp mogen komen, want de laatste wedstrijd van vorig seizoen verloren we op hun terrein kansloos.  Momenteel staat Malines op de vierde plaats, voor Boerenbond en Blaasveld onze twee vorige tegenstanders, dus het zal niet evident zijn om de 3 punten mee naar huis te brengen.