13 oktober 2019  :  KWB   Hombeek  –  Boerenbond Broechem  :  6  –  3

Vooraf : Na vier nederlagen op rij en een week rust hoog tijd om terug aan te knopen met de overwinning.  Tot onze verbazing bleek de ploeg van Boerenbond serieus verjongt ten opzichte van de voorbij jaren en herkenden we maar 4 “oude gezichten”.

1ste helft : De eerste kans was na 2 minuten voor Michael, maar hij had iets te veel dribbels nodig en liep zich uiteindelijk vast.  Na 5 minuten een vrije trap voor Boerenbond vanaan de hoek van de 16.  De bal botst wat ongelukkig op Teck en komt zo voor de voet van een tegenstrever die de 0-1 optekend.  Dan was het wachten tot op het kwartier.  Een vrije trap van Saïd strandde in de muur en een afstandsschot van Michael ging over.  We waren de betere ploeg, maar scoren zat er voorlopig niet in.  Gianni die de bal knap aannam zag zijn schot gekeerd op de lijn door een verdediger.  Na een voorzet van Wesley, kopte Solle op de paal en Michael trapte de rebound naast.  Goede voorzet van Wally, de Solle en Gianni hinderen elkaar en weg kans.  Vlak voor rust een uitbraak van de bezoekers na balverlies Mark en 0-2.  Bijna nog 1-2 op het rustsignaal, maar een afgeweken schot van de Solle werd door de keeper nog uit doel gehaald.

2de helft : Gert, Jonas en Martijn kwamen Said, Imed en Gianni vervangen.  Jochem bleef nog even op de bank, maar zou na 60 minuten Michael vervangen.  We hadden de overwinning nodig en de spelers geloofden er nog in en gingen voluit.  Michael had net als in de aanvangsfase van de wedstrijd iets te veel tijd nodig om te scoren.  Wally naar Jochem die van kortbij overtrapte, geen probleem want de goed leidende ref had toch offside gezien.  Op 12 dolle minuten gingen we dan op en over Boerenbond met 4 doelpunten van de Wally.  Eerst een lange bal van Mark tot bij de Solle, goed doorgespeeld naar Wally en 1-2.  Martijn zet zich door, pass naar Wesley, maar overgetrapt.  Teck via een tegenspeler tot bij Wally die de gelijkmaker binnenknalt.  Boerenbond met een schot, maar Jordi pakt.  Wally met de 3-2 nadat de keeper in de fout gaat.  Boerenbond met een grote kans, maar Jordi voorkomt de gelijkmaker en stuurt Wesley weg op rechts.  Wesley pakt op snelheid de ganse linkerflank van Boerenbond en geeft op het gepaste moment opzij naar een goed gevolgde Wally : 4-2.  Wesley had de smaak te pakken van de assists en hij schotelde Jochem de 5-2 voor.  Als hij los is, is hij niet te houden en op pass van Martijn krulde Wesley de bal vanuit een scherpe hoek voorbij de keeper : 6-2.  Vlak voor affluiten kon Broechem nog milderen tot 6-3.  Aan de 2de paal werd een voorzet vanop rechts snoeihard binnengetrapt.

Scoreverloop :

5’ : 0 – 1

43’ : 0 – 2

66’ : 1 – 2 : Wally (Solle)

69’ : 2 – 2 : Wally (Teck)

72’ : 3 – 2 : Wally

78’ : 4 – 2 : Wally (Wesley)

81’ : 5 – 2 : Jochem (Wesley)

82’ : 6 – 2 : Wesley (Martijn)

88’ : 6 – 3 :

Ploeg – statistieken :

Starters : Jordi – Imed, Mark, Teck, Dimitri – Wesley, Solle, Said, Michael – Gianni, Wally

1 : Mark, Amin, Jordi, Teck, Martijn

Volgende week : Bekampen we Blaaveld, de kampioen van de drie laatste jaren uit onze vorige reeks.  We kwamen wel drie maal terug met een puntje uit Blaasveld.  Kunnen we dit herhalen of doen we beter en gaat Blaasveld voor de bijl ?