1 september 2019  :  KWB Hombeek – JK Jolika  :  4 – 2

Vooraf : Vorig jaar waren we maar met 10 ploegen meer in onze reeks en ook dit jaar stopten er weer enkele ploegen, zodat we moesten uitwijken naar een andere reeks indien we nog verder wilden spelen.  Een stap in het onbekende dus met niet minder dan 7 “nieuwe” ploegen in de reeks.  Jolika was de eerste onbekende tegenstander die naar de Schrale Hamme kwam afgezakt.  Onze coach kon beroep doen op 17 spelers.  Al meteen een probleem, want er mochten slechts 15 spelers op het wedstrijdblad en geen 18 meer zoals de vorige jaren.  Gianni en Bob hielden hun zondagse kleren dan maar aan.

1ste helft : Jolika startte het beste en kon na drie minuten al gevaar scheppen voor ons doel na een hoekschop, maar een goal zat er niet in.  Tien minuten ver en Wally dook het strafschopgebied in, dit mag letterlijk genomen worden want hij kreeg een stevige por in de rug, maar de scheidsrechter had niets gezien.  Nog geen minuut later waren we op achtervolgen aangewezen een bezoekende aanvaller mocht veel te gemakkelijk de bal aanpakken, draaien en kurkdroog binnentrappen : 0-1.   Zoals te dikwijls het geval is, hadden we de achterstand nodig om beter te gaan spelen.  Solle diep, een doorspurtende Jordi is net iets te laat.  Inworp Jordi, Mark kopt, keeper red.  Teck onderschept de bal vind voor doel de Wally, maar die heeft te veel tijd nodig en weg kans.  Wally met de voorzet vanop rechts en Wesley duikt als een duiveltje uit een doosje op aan de rand van de kleine rechthoek om af te werken : 1-1.  Dimitri met de voorzet, Jochem kopt over.  Solle zet zich door, Wally zijn schot verdwijnt in hoekschop.  Met nog drie minuten te spelen in de eerste helft een perfecte 1-2 tussen Solle en Wesley en de Solle kopt perfect binnen : 2-1.  We waren blijkbaar nog wat euforisch na het doelpunt, want Jolika lukte bijna meteen de gelijkmaker, maar de paal sprong onze keeper te hulp.  Solle dan nog eens met de pas naar Wally die overkopt.

2de helft : Jolika startte net zoals in de eerste helft het beste.  Met enkele kleine kansen tot gevolg en na 12 minuten een hele grote, maar Olivier kon de bal nog een tikje meegeven en de paal kwam hem terug ter hulp zodat de bal weer in het spel kwam.  We kwamen terug beter in de wedstrijd, maar het was toch totaal onverwacht dat we na 25 minuten konden scoren.  Een vrije trap vanaan de middellijn van Mark, verdween via het hoofd van Wally in doel : 3-1.  Amin dan met de voorzet, maar Wally had net zoals in de eerste helft teveel tijd nodig.  Van je “vrienden” moet je het hebben zeker ?  Maarten, ooit een seizoen voor ons spelend, maar nu bij Jolika maakte er 3-2 van.  Het werd spannend, met nog 5 minuten te spelen zag een attente Amin de kans om de bal te ontfutselen van de tegenstander en naar doel te trappen.  Zou de bal over de lijn gegaan zijn?  We denken het wel, maar om helemaal zeker te zijn gaf Jordi nog een extra duwtje aan de bal : 4-2.  Nog een hoekschop voor Jolika, Teck moet de bal van de lijn halen.  De laatste kans was voor Wally, maar zijn kopbal na een hoekschop van Kevin werd door de keeper gepakt.

Scoreverloop :

11’ : 0 – 1

22’ : 1 – 1 : Wesley (Wally)

42’ : 2 – 1 : Solle (Wesley)

70’ : 3 – 1 : Wally (Mark)

75’ : 3 – 2

85’ : 4 – 2 : Jordi (Amin)

Ploeg – statistieken :

Starters : Olivier – Jonas, Gert, Mark, Teck, Dimitri – Wesley, Solle, Wally, Jordi – Jochem

Bankzitters : Amin, Glenn, Martijn, Kevin

Andere aanwezige spelers : Gianni, Bob, Robbie

Doelpunten :

1 : Wesley, Solle, Wally, Jordi

Assists :

1 : Wally, Wesley, Mark, Amin

Volgende week : Bekampen we Team Pouvri, de kortste verplaatsing van het seizoen.  Veel info over de tegenstander hebben we niet, want ze kwamen dit weekend nog niet in actie.  Dus valt het af te wachten hoe sterk ze zijn.