18 november 2018: KWB
Hombeek – Boerenbond Broechem : 7 – 2

Voorbeschouwing : Belangrijke
wedstrijd. Indien we verloren werden we
derde en sprong Boerenbond over ons naar de tweede plaats. Bij een gelijkspel bleven wij tweede en de

Bank : Dimitri (28’ / Imed), Wesley (60’ / Gianni), Thomas (60’ / Wally),
Jonas (75’ / Martijn), Jochem (75’ / Amin)

Ook aanwezig : Bart, Brian

1ste helft : We begonnen goed met al
meteen een kans voor ons, maar Amin besloot over. De “boeren” speelden het spel goed mee en
kopten nog voor er 5 minuten verstreken waren een eerste doelpoging over. Amin op snelheid door, maar in plaats van de
goedgevolgde Wally te bedienen, ging hij zijn eigen kans en besloot naast. Tien minuten ver en Martijn maakte zijn
eerste van het seizoen op voorzet van Jordi : 1-0. Op het kwartier : veel getiktak voor het doel
van Boerenbond, maar Gianni besluit in de handen van de keeper. Solle met de perfecte pass op een roepende en
doorsprintende Jordi, maar diens schot ging naast. Dan een een-twee Amin, Martijn, maar Amin
struikelt op weg naar doel. We zullen
het maar toeschrijven aan de staat van het veld zeker. Dan terug wat breiwerk van ons voor het doel
van de tegenstander, Wally besluit naast.
Imed moest dan naar de kant, Dimitri kwam in zijn plaats. Waren onze verdedigers nog even
gedesorienteerd ? In elk geval
Boerenbond kon veel te gemakkelijk scoren op de hoekschop die direct na de
wissel getrapt werd : 1-1. Lang konden
ze van deze voorsprong niet genieten, want Amin dolde even met de tegenstanders
en Martijn tikte zijn tweede van de dag tegen de netten.

2de helft : We kennen onze coach ondertussen
al, dus geen wissels met de rust. De
wisselspelers mochten eerst nog even warm lopen. Ze zagen langs de kant Boerenbond al snel
gelijk komen na een vrije trap : 2-2. Dan
een vrije trap voor ons van Jordi, Wally verlengd, Amin kopt, de bezoekende
keeper red. Boerenbond terug met een
grote kans, maar de bal ging via de deklat over. Een aanval van ons volgens het boekje, mooi
via enkele spelers tot bij Gianni die Amin de 3-2 voorschotelt. Het voorbeeld van Martijn volgend, scoorde
niet veel later Amin ook zijn tweede van de dag na voorbereidend werk van
Youri. Wesley en Thomas kwamen dan in de
plaats van Gianni en Wally. Een goede
wissel want Wesley stond nog maar net op het veld of hij snelde op zijn gekende
wijze op de keeper af na een voorzet van Amin en 5-2. Wat later hetzelfde scenario, pass Amin,
Wesley stoomt door, maar legt nu nog even subtiel opzij voor Jordi en 6-2. Jonas en Jochem kwamen dan Martijn en Amin
vervangen. Solle, veel te braaf voor
deze wereld, liet nog enkele mogelijkheden liggen om te scoren. Het was TGV Wesley die de 7-2 eindstand op het
bord zette na een pass van Jonas.

Nabeschouwing : Vlak na de rust zagen we
het even slecht aflopen, maar onze ploeg herpakte zich geweldig en smeerde
Boerenbond een zware nederlaag aan. De
inbreng van enkele frisse spelers zat hier zeker voor iets tussen, want Boerenbond
had slechts elf spelers bij en dus geen wisselmogelijkheden. Proficiat aan iederéén met de overwinning en
de titel van “herfstkampioen”. De
eindbalans wordt echter pas opgemaakt binnen 4 maanden !

Weetje :

1) Brian kwam nog eens langs
om zijn oud-ploegmaats aan het werk te zien.
Tof.

2) Gert “der bomber” Vets speelde
samen met twee van zijn zonen bij Broechem.

Scoreverloop :

8’ : 1-0 : Martijn (Jordi)

29’ : 1-1

30’ : 2-1 Martijn (Amin)

50’ : 2-2

56’ : 3-2 Amin (Gianni)

63’ : 4-2 Amin (Youri)

72’ : 5-2 : Wesley (Amin)

74’ : 6-2 : Jordi (Wesley)

89’ : 7-2 : Wesley (Jonas)