6 april / beker : KWB Hombeek – Jamaswapi Mechelen : 2 – 0

Niettegenstaande Imed in Tunesië zat, Bart in Hongarijë, Gipsy in katerland en Brian nog ergens anders, kon onze “hulp-coach” toch rekenen op 16 spelers. Hij verraste iederéén door te opteren voor een onuitgegeven verdediging met de Winghe als laatste man en daarvoor van links naar rechts Jonas, Jordi en Wim.

Na een lange studieronde was de eerste heel goede kans voor Jamaswapi. Enige aarzeling in onze verdediging leidde tot een doorbraak van een Jamaswapi speler, maar Nico voorkwam onheil. Halverwege de eerste helft, pass van rechts naar links, Teck trapt de bal in de 16, waar Dries hem mooi teruglegt naar Thomas en die knalt laag binnen : 1-0. Een diepe bal, Vos tot aan de achterlijn, mooi voor doel gezet, maar geen enkele van de 3 inlopende spelers van ons kon zijn voet tegen de bal krijgen. Wat later kregen we hulp van een Jamaswapi speler die bijna zijn eigen doelman versloeg na voorbereidend werk van Dries en Sakke.

Jonas, Jordi en Sakke bleven met de rust in de kleedkamer en werden vervangen door Gert, Solle en Diego. Het eerste noemenswaardige feit in de tweede helft was na 7 minuten de vervanging van Wim door Bob. Wat later mochten we toch een kans noteren. Dries vanop links naar de 2de paal. De Vos kwam slechts enkele centimeters te kort om er zijn voet tegen te zetten. Een zeldzame kans voor Jamaswapi en ook appel voor handspel. Dries raakte inderdaad de bal met zijn hand, maar kreeg eerst wel een duw van een Jamaswapi-er. De bal bleef voor ons doel “flipperkasten” om uiteindelijk naast te gaan. De aanval van ons was snediger, maar Solle besloot op de deklat. Met nog twintig minuten te spelen, kwam Patcho in voor Thomas. Hij stond nog maar net op het veld of Wesley kon na voorbereidend werk van Vos de 2-0 op het scorebord zetten. Patcho was wel de pechvogel van de dag, want hij stond amper 10 minuten op het veld of hij moest er al terug af. Onze Columbiaanse dribbelaar werd afgeblokt door twee tegenstanders, verdraaide zijn knie en moest noodgedwongen naar de kant en wij met 10 verder. Terwijl we Patcho nog met ijs aan het bewerken waren, zagen we de bezoekende keeper een schot van Diego in hoekschop werken en iemand op de paal knallen. Met nog 3 minuten te spelen maakte Bob een beetje een onnodige fout op de rand van de 16. Kon Jamaswapi de aansluitingstreffer maken en ons nog onder druk zetten ? Neen, Nico was niet te verslaan en hield de nul.

Ploeg : Nico – Jonas (41’Gert), Winghe, Jordi (41’ Solle), Wim (47’ Bob) – Dries, Teck, Thomas (60’ Patcho), Vos – Wesley, Sakke (41’ Diego)

Langs de lijn : Toch heel wat supporters van ons en één eenzame coach van Jamaswapi die uiteindelijk toch nog twee medestanders zag opdagen.

Conclusie : Degelijke wedstrijd waarin we verzuimden om Jamaswapi al sneller uit te tellen.

En nu de wereldbeker : Het is te hopen dat onze Duivels wat beter voorbereid zijn dan Nico. Nico vergat zijn schoenen thuis en moest zijn maat 45 dan in de reserveschoenen van Thomas, maat 43, wringen.