23 maart / competitie : KWB Hombeek – Sylvesters Mechelen : 0 – 3

Vorige week nog 17 spelers nu slechts 13. Onze coach moest serieus nadenken en schuiven om een ploeg op papier te zetten.

De eerste kans was voor ons. De Sakke door, bal tot bij Patcho, maar de hoek was iets te scherp om goed te kunnen afwerken. Na 10 minuten al een tegenslag. Vos greep naar zijn dij na een sprintje en kon niet verder. Teck kwam erop en onze coach moest terug aan het schuiven in zijn opstelling. Iets voorbij de helft kon een Sylvester doorgaan, Gert voerde een ingreep uit die vrij hard op een noodrem-fase trok en kreeg een vrije trap tegen net op de rand van de 16. Nico pareerde de trap. Niet veel later kon Teck de Sakke diep sturen, maar de bezoekende keeper had niet veel meite met diens schot. Een fout op de Sakke eveneens net voor de 16 leverde ons een vrije trap op, maar Imed trapte de bal net over doel. Eerlijk is eerlijk, Sylvesters was wel de betere ploeg in de eerste helft en bij ons draaide het van geen meter.

Met de rust had Bart al een hele ploeg kunnen wisselen, maar aangezien er maar 1 wissel kon gedaan worden wegens gebrek aan spelers werd deze nog wat uitgesteld. Nog geen 3 minuten ver en Brian krijgt de bal ietwat ongelukkig tegen hem, het levert wel een perfecte assist op voor de Sylvester-spits en 0-1. We probeerden de bakens wel te verzetten maar op een counter moest Nico in de voeten van de aanstormende spits. Bart kwam er dan in voor Fonny, maar ook hij kreeg de ploeg niet aan het voetballen. Sylvesters scoorde nog 2 maal en het had ook 4 maal kunnen zijn, maar hun spits miste nog twee open kansen. Een 0-3 nederlaag dus.

Ploeg : Nico – Jordi, Bob, Gert, Vos (10’ Teck) – Imed, Fonny (50’ Bart), Diego, Brian – Patcho, Sakke

Langs de lijn : Zwaar ontgoochelde supporters die in de tweede helft meer aan het kijken waren naar de rugby-ers als naar de voetballers.

Conclusie : Het was slecht.