9 februari / beker : Ludwina Bonheiden – KWB Hombeek : 1 – 2

Vooraf : Imed en Brian waren even terug naar hun vaderland, Dries was gekwetst, Jordi aan zijn eindwerk aan het werken en Fonny en den Teck waren vermist sinds onze uitstap vorige week naar Leverkusen. Ondertussen wel al vernomen dat Fonny een Duits griepke (geen grietje) heeft opgescharreld. Onze coach, die zelf ook nog altijd met een weerbarstige knie kampt, had dus een kern van 12 man ter beschikking.

Wij namen de beste start. Iliass speelde goed door naar de Sakke, maar de keeper was iets sneller bij de bal. Diego via de Vos tot bij Iliass, schot afgeweerd. Prachtige vrije trap van de Winghe naar de linkerbovenhoek, maar de keeper haalt hem er even prachtig uit. Sakke rolt drie man op, maar stuit dan op de keeper. Gipsy vind Iliass, maar diens schot wordt door de wind over doel gedragen. Na 25 minuten kan Iliass de bal meenemen. De Bonheiden verdediging blijft staan omdat ze dachten dat de bal over de lijn ging en Iliass zet de 0-1 op het bord. Volgens Iliass was de bal nog op de lijn. Niet veel later mocht Iliass samen met de laatste man van Bonheiden op de keeper afgaan. Iliass werd duidelijk vastgehouden, trok zich los en kreeg tot onze verbazing de fout tegen. Bonheiden die tot dan vooral verdedigend hadden gespeeld en loerden op de counter, schoven toch een mannetje meer naar voren. Nico moest plat op een schot. Jonas stopte ten koste van een gele kaart een aanval af. Een schot van een doorgebroken speler ging over. De laatste kans in de eerste helft was terug voor ons. Het voorbereidend werk was van Vos en Iliass. Thomas trof de paal.

Geen wijzigingen bij de rust al werd er wel afgesproken dat Patcho zich zou opwarmen en Jonas na een tiental minuten ging vervangen. Vos en Gipsy zouden dan een plaats zakken en Patcho naast de Sakke komen. De eerste kans was terug voor Thomas. Diego legde de bal goed opzij, maar de trap van Thomas was iets te zwak om de keeper echt op de proef te stellen. Na een dikke 5 minuten, hoekschop voor Bonheiden en ingetikt : 1-1. Net als in de eerste helft bleven de meeste kansen voor ons. Patcho met een mooie doorsteker, maar Gipsy besloot op de keeper. Uittrap van de Bonheiden keeper, Thomas onderschept en trapt de bal meteen naar voor. Zowel Patcho als Sakke stonden duidelijk buitenspel, maar de scheidsrechter floot niet en de Sakke kon zijn voorsprong in onze topschuttersstand nog vergroten : 1 – 2. Actie van Thomas via Iliass tot bij Patcho maar de keeper pakte. Met nog tien minuten de kans voor Bonheiden om gelijk te maken. Slechts 1 verdediger van ons en 3 aanvallers, één van de aanvallers alleen voor Nico, maar Nico moest zelfs niet ingrijpen want de Bonheiden speler trapte de bal onbesuisd naast. Iliass die al heel veel gegeven had, kreeg dan last van krampen, maar bleef zich toch inzetten en kon zo nog een gevaarlijke counter van Bonheiden verijdelen. Wij hadden nog een kans op een derde goal. Een inworp werd door Iliass verlengd tot bij Diego, maar diens schot werd nog overgetikt door de plaatselijke keeper.

Ploeg : Nico – Winghe, Bob, Gert, Jonas (57’ Patcho) – Iliass, Thomas, Diego, Vos – Sakke, Gipsy.

Langs de lijn : een compleet verkleumde verslaggever, een coach die het niet altijd eens was met de beslissingen van de scheidsrechter, een speler die nog wat aan zijn conditie moest werken vooraleer hij terug meedoet en een trouwe supporter die zijn hondje in conditie hield.

Conclusie : Niettegenstaande we de winner scoorden uit buitenspel was er toch niets aan te merken op onze overwinning. We waren beter.

En nu de wereldbeker : Patcho liet nog maar eens zien dat de Columbianen techniek in overvloed hebben. Ivoorkust, Japen en Griekenland zijn bij deze gewaarschuwd.