16 januari / competitie : VK Jamasawpi Mechelen – KWB Hombeek : 2 – 4

Vooraf : Een korte verplaatsing en onze spelers hadden er blijkbaar zin in. Niettegenstaande 2 bijna altijd aanwezige spelers, Imed en Jordi, er niet waren, zagen we toch 16 spelers en Bart als full-time coach.

Na 6 minuten trapte Dries een voorzet naar een inkomende Diego aan de 2de paal. De voorzet kwam helemaal niet bij Diego aan, maar verraste wel de plaatselijke keeper die alleen nog wild kon grabbelen, maar de bal toch in doel zag verdwijnen : 0- 1. Zonder echt gevaarlijk te zijn, namen we de wedstrijd in handen. Sakke werd afgefloten voor buitenspel dat er geen was. Gipsy onderschepte een terugspeelbal, maar besloot naast. Een goede collectieve aanval werd door Gipsy afgerond, maar de keeper voorkwam met een zweefsprong een dubbele voorsprong voor ons. Dries trapte nog eens van ver op doel, nu wel gewild, maar zag zijn schot naast zoeven. Spijtig genoeg blesseerde hij zich hierbij, zodat hij een half uur ver vervangen moest worden door den Teck. Iets later kon de Vos met een tikje opzij de Sakke de 0-2 aanbieden. Meteen ook de ruststand.

Jonas en Fonny kwamen in voor Diego en Gipsy, Brian en Ilias schoven een rij naar voren. Jamaswapi zette meteen druk en Nico stond op het verkeerde been toen eens schot afweek op een verdediger, maar de paal bracht redding. Bij ons was de fut er wat uit, Jamaswapi probeerde wel, maar echt vlot ging het bij hen ook niet. Het was wachten tot halverwege de tweede helft voor wat opwinding. Hans werd vervangen door Bob bij een hoekschop voor Jamaswapi. Hoekschop getrapt, misverstand tussen Nico en Jonas aan de eerste paal en 1-2. Aftrap, bal even teruggelegd en dan Vos bereikt die op links de flank afgaat. Goede voorzet en een inlopende Brian maakt de 1-3. Het vuur zat terug in de wedstrijd. Gert, samen met de Winghe de beste speler vandaag, met de actie en een pass tot bij den Teck wiens schot net naast gaat. Een vlotte combinatie over de flank. Drie spelers van ons voor doel, Sakke, Iliass en Brian. Iliass nog even opzij getikt en Brian buffelt de 1-4 op het scorebord. Jamaswapi pakte nog uit met een slotoffensief en Nico kon zich nog twee keer onderscheiden, maar zag na weer een hoekschop toch nog een bal achter zijn rug verdwijnen. Onbegrijpelijk dat er met een hoekschop een tegenstrever aan de 2de paal kan vrijstaan ! Eindstand 2-4.

Ploeg : Nico – Winghe, Hans (57’ Bob), Gert, Brian – Dries (30’ Teck), Vos, Iliass, Diego (41’ Jonas) – Sakke, Gipsy (41’ Fonny) en Patcho die niet inkwam.

Langs de lijn : coach Bart, delegée Marc, Walter en hond, oud-voorzitter Hugo met Maria, eerste tapper Fons.

Conclusie : Na een vroeg doelpunt kwam onze zege nooit meer echt in gevaar.

En nu de wereldbeker : pech voor onze Colombiaanse vrienden. Hun topspits Falcao is out met een knieblessure en er zou al een Zuid-Amerikaans mirakel nodig zijn om hem tijdig fit te krijgen. Alhoewel met een Argentijnse paus behoort dit misschien wel tot de mogelijkheden ! Anders zal, zoals Patcho het zei, Carlos Bacca moeten laten zien wat hij in Brugge en Sevilla geleerd heeft.