12 januari / competitie : KWB Hombeek – Ludwina Bonheiden : 2 – 2

Vooraf : Lag het aan het nieuwe jaar en de goede voornemens van de spelers ? Wie zal het zeggen ? Niettegenstaande we 3 studenten en 1 geschorste misten, kwamen we vlotjes aan 16 spelers. Sommigen weliswaar wat later dan het afgesproken uur, maar ja…

Het eerste schot kwam van de Fonny maar ging ruim over. Vos, altijd een brave jongen, besloot even de tegenstrever te helpen. Gelukkig kon de Nico onheil voorkomen. Bal terug in het spel en een snelle aanval van ons. Imed bedient de Sakke en 1-0. Ging de wedstrijd de eerste tien minuten gelijk op dan nam Bonheiden na de goal het initiatief. Nico hield de nul op het bord met een prachtsave op een eerste schot en tikte een tweede schot over. 25 minuten ver en onze coach moest wisselen. Gert B kwam in de plaats van Bart die last had van de knie. Iets voor rust kreeg Bonheiden een vrije trap, de bal weggewerkt door ons, maar toch terug voorgezet en aan de tweede paal mocht een Bonheidenaar ongehinderd de gelijkmaker binnenkoppen : 1 – 1.

Imed die last had van zijn rug werd tijdens de rust vervangen door Brian. Hierdoor schoven zowel de Vos als Gipsy een rijtje vooruit. We begonnen meteen goed. Brian en Gipsy tot bij de Sakke, maar deze moest iets te ver uitwijken en besloot in de handen van de keeper. Wat later was het wel raak. De Sakke kon Gipsy bedienen en die twijfelde niet en trapte raak : 2-1. De Winghe zonderde de Sakke af voor de keeper, maar de Sakke zijn schot werd gestopt door de keeper. Sakke door op links Vos alleen voor de keeper, maar de bal gaat over. Het was nochtans een 100% doelkans. Sakke door op eigen kracht na het veroveren van de bal, maar een verdediger kon zijn schot nog via de paal in hoekschop werken. Bonheiden had nog niets laten zien in de tweede helft, maar kwam wel uit het niets op 2-2. Eén van de Bonheiden spelers wil een voorzet trappen aan de rand van de 16. De bal wordt afgeblokt, maar caprioleert hierdoor over een compleet verbaasde Nico in doel. Onze coach greep meteen in en Patcho kwam een moegestreden Fonny vervangen. Twee minuten later moest ook Gert B geblesseerd naar de kant. Gert DB kwam in zijn plaats. Dries mocht van iets buiten de 16 zijn vrije traptechniek laten zien. Een uitstekende parade van de bezoekende keeper voorkwam de 3-2. Met nog 10 minuten te spelen bracht onze coach Wim nog in voor Bob. Hij had beter nog iets gewacht want nog geen halve minuut later werd de Sakke brutaal langs achteren gepakt. Rood had hier altijd moeten gegeven worden, maar zelfs geel werd er niet getrokken door de scheidsrechter. Sakke met een open wond aan de enkel naar de kant en wij verder met 10 man. We probeerden met tien nog wel de overwinning te behalen, maar het lukte ons niet meer.

Ploeg : Nico – Winghe, Bob (70’ Wim), Teck, Vos – Dries, Fonny (55’ Patcho), Bart (25‘ Gert B – 57’ Gert DB), Gipsy – Imed (41’ Brian), Sakke

Langs de lijn : veel supporters van ons die een aangename wedstrijd zagen.

Conclusie : We kregen in de tweede helft enkele goede kansen, die we echter verzuimden af te maken. Spijtig ook dat door het feit dat de Sakke van het veld werd getrapt er geen echt slotoffensief meer in zat met 10 man. Gelukkig zijn we volgende week vrij zodat onze 4 geblesseerden (Bart, Gert B, Imed, Sakke) iets meer tijd hebben om te herstellen.

En nu de wereldbeker : we kunnen jullie verzekeren dat er gedanst zal worden waar de Columbianen zijn ! De aanwezigen op de nieuwjaarsreceptie waren in elk geval al onder de indruk van Patcho’s danstalent…